Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztás a pákán túl
Felmelegíted a lábat és a tűt rányomod a lábra, egészen át az IC felöli oldalra. Ezzel elválasztod a lábat a paneltől. Itt a kulcsszó a megfelelő méretű tű. Találtam róla egy videót: YouTube.
Eddig tartott az elmélet. A gyakorlatban ezt annó senki nem tudta jól megcsinálni pedig a tanműhelyben órákat szántunk a kérdésre. Az egyik osztálytársam apja orvos volt, a kedvünkért kb. 30 méretű tűt beszerzett. Az egy oldalas paneleken még csak-csak működött a dolog de furatgalvánoson esélytelen volt. Ha kicsi volt a tű, az alkatrész lába beleszorult a tűbe. Ha nagy, nem ment át a furaton. Hagytuk is a fenébe az egészet. Forrasztópáka és ónszippantó valamint ónszívó harisnya jó lehet.
Csak egy kiegészítés. Ha az alaktrész lába éppen csak belefér a furatba, a tű elméletileg és gyakorlatilag is használhatatlan. Nincs olyan vékony falú tű, ami beférne az alkatrészláb és a furat közé.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2018
Igen így maradok a kimelegítés mellet, úgy gyorsabban kijön , na meg nem kap hősokkot sem (alu lapot ragasztottam a tokra így annyira nem tud felhevülni.)
Ónszippantóval és ónszívó szalaggal simán, egyszerűen és gyorsan kiszedhető. Nem kell semmi egyéb trükk.
Üdvözletem mindenkinek ! Van ez a hőlégfúvós kütyü... : https://www.youtube.com/watch?v=j-0SdrnFm6Q ; 3:35-től mutatja , hogy a pihentető állásban a bemenetre kapcsol egy szálat. Na most ezt hogy lehet felhasználni ? Ha a bejövő MAX6675-re adok (ex-has) 1megaohmos potival leosztott egyenfeszt, (hogy a MAX6675 azt érzékelje hogy túl van fűtve,) azt vajon elviseli a bejövő áramkör? Esetleg tudja valaki, hogy hogyan oldották meg a gyári szabályzóban ezt ?
Ez lenne a kapcsolás...
A moderátor kérésére válasz Alkotó részére a \"Ki mit épített?\" topikból:Idézet: „Én ezt nem próbáltam, csak leírtam amit láttam (ha már éppen itt forrasztgattak a szakemberek). Ha valóban kilyukasztja a csövet, akkor az idomokon belül (ahol mindenhol ott van a forraszanyag) drámai hatások várhatók?” A cirkuláló víz feltehetően lekoptatja a cső belsejéről a maradék pasztát és az oxigénhiányos környezet miatt sem tud korrodálni. Léteznek adalékanyagok, amiket be kell jutattani a vízbe, az biztosan eltávolítja. Belül inkább az szokott lenni a probléma, hogy ha túl sok forrasztóanyagot használnak, akkor belül kis göbök alakulnak ki a túlcsordult ón miatt, amik örvényeket okoznak a vízáramlásban és képesek kikoptatni a csövet. Van egy ökölszabály a megfelelő mennyiségű ón bevitelhez: Amilyen a cső átmérője, olyan hosszúságú 2mm-es ónt kell használni a forrasztáshoz, így elkerülhető a túlcsordulás. Hozzáteszed a csőhöz, meghajlítod a cső átmérőjénél, így tudod mennyit toltál bele. A profik így csinálják, rengeteg youtube video van fent a témában külföldi oldalakon. Én nem tettem adalékanyagot a rendszerbe, 4 éve készült, még semmi probléma nem volt vele. |
Bejelentkezés
Hirdetés |