Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Egy helyi iskolában van pár leselejtezhető számítógép. PII-esek, de a táp és a ház jó win98-al szépen mennek. Szerintetek érnek ezek még valamit? Az iskolának természetesen jól jönne a pénz, hogy minél több gyerek tudjon infó szakkörre járni. Ezen kívül, ha valakinek van esetleg felesleges magyar PS2-es billentyűzete sokat segítene vele. Az iskola Baranya megyében van és azon iskolák sorát gyarapítja akik megnyertek egy csomó szgépet pályázaton, de az Állam nem szállítja le nekik (2 éve) így saját maguknak kell gondoskodni az eszközökről. Előre is köszönöm. Ja és még mindig vannak a C16 és C64-es múzeális gépekből is
Hát biztos jobb lenne, de ez is megfelel. teljesítményt mérni így is lehet vele. Ha párhuzamba kötöm, akkor meg 5 Ohm lesz és az már majdnem jó a 4 Ohm-os helyére is. Most 7,5 Ohm 20W-osom van. Azért ez már megbirkózik a nagyobb erősítőkkel is. Bár nem hiszem, hogy olyan nagy teljesítményűt bármikor is építenék.
Doboz készítésre rátérve. Szerintem én most egyenlőre örülni fogok, ha elfogadható minőségű lesz. Nem kiállításra készül, csak otthoni használatra. És azért csak jobb lesz, mint ha most vettem volna a fát a tárolóból és csak úgy összekalapálva építeném rá az erősítőt. Ez az első, tanulási célnak megfelel.
Nekem PI esem van. Egy PII alaplapot szivesen vennék procival együtt. Volt itthon egy csak rossz helyre dugtam a POWER LED et .Miért nem tudták ráirni a lapra hogy hova kell... Inkább rá se kötöttem volna...
Holnap suli, ezért mindeni még kihasználja az utolsó gondtalan HE-zést csak mert 500 nál többen vagyunk. Amúgy ma vannak az évnyitók, csinos kis egyenruhások flangálnak errefelé.
Idézet: ne is mond. „Holnap suli” Az vigasztal hogy elektróból digitális elektronika lesz az idei téma, és végre elbírom kezdeni a PIC-ezést.
A vákuumos azért jobb, mert a levegőzárványokat - amik elkerülhetetlenül keletkeznek impregnálás során - megmozgatja, ezáltal azok kijönnek a résekből. Otthonra a temperált kb. 70-80 fokos viaszfürdő a jobb. Nem szabad siettetni, mivel idő kell, mire átveszi a tekercs a hőmérsékletet.
Oké, de ki beszél itt a tekercsekről. Fa, azaz doboz festés lakkozás előtti impregnálását említettem. S igen a záványok miatt jobb a vákumos.
Én mindig csak OFF-olok, de ez van... vannak akik Warn-t kapnak, és vannak akik Némítást... Aki megnémult, az mit tud, ill. mit nem tud csinálni az oldalon?
A némítottak szerintem csak olvasni tudnak
Üdv mindenkinek. :kalap:
Üdv!
Véget ért a meló? vagy mi?
Jó is lenne, ha lenne melóm.
Ui.: most sikerült szereznem egy állítható kismegszakítót. 10 - 140A között állítható, 10A -es osztással. Ez még magyar gyártmány
C64 érdekelne.
A részletekről írnál valamit?
ATARI gépezet nincs véletlen? Engem az nagyon érdekelne, természetesen fizetek érte!
Sziasztok!
Van itt valaki aki a Pannon Egyetemre jár? Akiket eddig ismerek, senki nem ismeri a HE-t.
Egy kicsit of leszek. Online TV hol tudok nézni? Már rátaláltam az i-TV re, ott sok csatorna van, Animel Palnet, National Geograpic, Discovey még nem találtam meg. Valaki tud valamit ezügyben? persze mindhárom csatornánál megtaláltam az eredeti video stream servert, de nem vagyok perfekt angol.
előre is köszönöm.
Helló!
Ez engem is érdekelne. Valami kiindulási alapnak, linket küldhetnél. Telefonra akarom, playlist fájlba írni, és lejátszóval wlan-on keresztül lejátszani.
Ez a cím: I-TV
Kicsenni aforrásból , vagy a videóra jobbklikk -> tulajdonságok, és kimásolod alinket. Egyre kell igyelni hogy a link, nem közvetlen a videóra visz hanem kettő másik linket a hozzá. Az első mindig az itv -nek a videója, amásik meg maga lessz avideó. Ami érdekes, hogy gyors a hostom, de valamikor igeesítően sokat kell várnom mire behozza a videót, utána miaután már behozta, egyszer sem szaggatott, be vagy szakad meg. Ez egy jó alternatív tvnézési mód, még 128KiB -es neten is nézhető, kellő törlememmel. Én is így tvzek szószerint. A Jetaudióval a HD tvre kivetítem a web tv-t és közben itt He -zek, mert az fontos. Minden jót.
Na, megvolt újra az első nap. Nem is volt olyan rossz, igaz jobb lett volna itthon ücsörögni .
Holnap én is megkérdezem az iskolában, hogy nincs-e APT, vagy APX 100-asuk. Akkor el is hozom, ma "szépruhában" kicsit érdekes lett volna, hogy cipelem a (B)EAG-ot. Jó rövid volt az évnyitó is, a szüneteknél nem figyeltem, de az utolsó tanítási napot hallottam, hogy Június 15.-én (kedden) lesz.
Buli... Majd Szilveszterkor! De akkor nagyon nagy. Remélem addigra kész lesz a PCL82 PP, vagy akár valami "ütősebb".
Húúha, ha itt is van az iskolába EAG, akkor... Csak az a baj, hogy nem fér be az autóba a csocsóasztaltól. Na mindegy, majd elfér a lábam előtt. Ha minden nap ilyen hamar megy, mint a mai, első, akkor nemsokára itt van. Héé, nem is igaz! Szombaton lehet bulizni! Vasárnap már nem...
Sziasztok formutársak. :kalap:
Ha már így beköszöntem akkor egy kérdésem lenne: sokféle vírusírtót kipróbáltam, és spyware programot az utóbbi hetekben, de nem is ez a lényeg. Amikor az Avast került "boncasztalra", akkor egy érdekes hibajelenségre lettem figyelmes. Ezt egy fénykép formájában mellékeltem is.
Én meg ma voltam a volt iskolámban. Egy pár volt tanárommal összefutottam, ők meg hirtelen azt hitték, hogy már visszajöttem hatodévre. Amikor megmondtam, hogy nem, akkor nagy kő eshetett le a szívükről. Örültek, hogy leballagtunk és többet nem látnak minket, erre meg ma tanévkezdéskor ott voltam.
Hú, de megijedhettek!
Nem ,csak dolgoztam benne, és nem akartam, hogy felesleges dolgokkal legyen tele. Azóta már "kiolvadt".
Hali!
Online TV ITT! Márk! Csak a te nevedben beszélj, nekem Hétfőnként nincs suli, szóval Vasárnap is mehet a buli
Jó, én arra gondoltam, hogy többségünknek Hétfőn is van suli...
És mi van, ha többségünknek más napokon sincs suli?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |