Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Alapfeltétel, hogy legyen egy program a számítógépben, amivel pdf-et tudsz nyomtatni. Én a Bullzip ingyenes programot preferálom.
A SprintLayotban a File menűpont alatt a Print opciót választod, majd beállítod, hogy milyen printert akarsz használni. Alapértelmezetten természetesen a meglévő printered jelenik meg, de ezt a Setupban felül lehet írni. Kép mellékelve. Innentől már csak print, ha beállítottad, hogy a printelendő PCB az alapértelmezett bal felső sarokba kerüljön, vagy akár elhúzod egérrel, vagy akár gombnyomással a lap közepére helyezed. Az oldalmenűben beállíthatod, hogy tükrözve legyen-e (mirror) legyen e kerete (Board outline) vagy megelégszel azzal, hogy a vágáshoz jelölje be a printelt felület négy sarkát (Targets)
Ott van egy parányi gondolati kacskaringó a dologban -mint az előttem válaszolók is írták-, hogy a PDF formátumú állományt nem mentéssel hozod létre, hanem nyomtatással.
Konkrétan van több program, amikből ha telepítesz, akkor nyomtatóként látszanak a kiválasztási listádban. A SL-en messze túlmutatva, bármilyen alkalmazásból tudsz majd PDF-et készíteni, ha annak van nyomtatási lehetősége. FONTOS! A PDF nyomtatót is be kell állítani, amire programtól függően eltérő lehetőségek vannak, de a paneloknál hangsúlyozottan a méretezés kikapcsolásának van nagy jelentősége. Azért kell ezt megtalálni, mert általában -Én még csak ilyennel találkoztam-, a "lapmérethez igazít"-ás az alapbeállítás, ami nem jó, ugyanis általában csak kismértékű, szemmel nem is nagyon érzékelhető arányváltozást okoznak A4 esetén (pl. 96%).
Annyi csak, hogy nem a PDF nyomtatót kell beállítani mert az mindig méret helyes, hanem azt a nyomtatót amivel fizikailag kinyomtatod a pdf-t. Szerintem, de ez is változó, van ahol kel,l, van ahol nem.
Nagyon szépen köszönöm a segítségetek.( kaqkk;efraim;Alkotó;niedziela.
Ha kell majd még némi segítség jelentkezem.
Sziasztok. Tudna-e segíteni valaki, TQFP80 hoz keresek macrot. (lmk) 4.0 verzióhoz.
Az a gondom vele, hogy az inches felbontás véges és ha 20db lábat egymás mellé teszek, kb egy fél osztás csúszásom van.
Akkor ne inch-ben, hanem mm-ben válassz raszter (illetve annak tört részében).
Az Options/Footprint wizardban meg tudod csinálni. Csak arra kell vigyáznod, hogy két darabot kell csinálnod. Vedd figyelembe, hogy a sarkoknál levő forrszemek szélesebbek. Tehát el kell készíteni egy 4x9-es példányt P1 és egy 4x9-es példányt P2 méretekkel, a P2-es méretekkel rendelkező példánynál a csoportot bontani a nyitott lakat-ikonnal, törölni a felesleges lábakat, újra zárni a lakattal majd a két példányt egymásra másolni (Align elements > Align Horizontal Centre, Align Vertical Centre )
Köszi, a segítséget éppen ráfér egy sor 20 db-os osztás. 0,1mm-t tudtam állítani.
A 4.0 ban még nincs benne a Options/Footprint wizard.
TQFP80-ról volt szó. Ennyiben tudok segíteni, hogy megcsináltam. Mellékeltem a pdf fájlt, hogy miből. De a 4-es verzióra nem állok vissza
Ez megnyitható a 4-es-ben.
Üdv Mindenkinek!
Olyan gondom van, hogy fájlba nyomtatásnál nincs vonal vastagság, csak a terület kitöltések jelennek meg mérethelyesen. PDF Creatort használnék és 6-os SL.-t Próbáltam külön véve a nyákot és a beültetést, de egy lapon és külön lapon is és invertálva, de az eredmény akkor is ugyan az, minden vékony vonal, mintha 0,10 vagy 0,05-ös vonalvastagsággal rajzoltam volna. Mellékelek pár képet, köztük az eredeti tervet is. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2013
Szia!
Ez egy bug a régi verzióban, azóta már van/volt 3-4 frissítés amiben ezzel együtt több hibát javítottak. Frissíteni kell ! Üdv,
Köszi a fáradozástokat, nekem valójában 0,5mm lábosztású kellett. Nem engedte valamiért a progi tovább osztani a mm-t és én is csak a 0.8mm körüli osztást tudtam használni, azt is csak inch-ben Csináltam mát vele TQFP44-t is . A lényeg, megoldottam, 0,5x20x4 kellett.
Sziasztok!
Tervezek egy áramkört amiben lorlin márkájú 3X4-es tengelyes kódkapcsoló van,a gondom az,hogy a 4X3-as nak meg van a macro-ja de pont a 3X4-es kellene. Valakinek nincs meg véletlenül? Mert természetesen ha másképp nem akkor valahogy megrajzolom csak a középső 3láb mérethelyes elhelyezése gond számomra! Minden segitséget köszönök!
Megcsinálom szivesen, de mondd meg, hogy melyik típus kell. Mert a Lorlinnál van rotary switch CK, CFK, CKS, RA, PT, MT, RMS.
Legjobb lenne, ha betennél egy datasheet pdf-et, hogy pontosan miről van szó.
Ennek alapján megcsináltam a 3x4-es Lorlint.
A trükk, hogy nem 3 érintkezőt kell középre tervezni, hanem hatot. Így már mérethelyesen lehet elrendezni és amikor a helyén van, akkor a csoportot felbontani és a felesleget törölni, majd az egész csoportot újra zárni.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet,igen arra egyáltalán nem gondoltam,hogy belsőnek hat érintkezőt tervezzek középre és akkor mérethelyes lesz!
Pedig mennyit görnyedtem a gépnél azt jobb ha nem is mondom,lehet túl fáradt voltam már és azért nem ugrott be a hatérintkezős megoldás!
Szia!
Neked is köszönöm a felajánlott segítségedet,konkrétan Erről van szó! de mint látjuk egy kipihent ember 100X jobban átlátja mint egy fáradt
Akkor az én megoldásom teljesen mérethelyes, legfeljebb a forrszemek méretét változtasd meg.
Azt javaslom, hogy a forgatás opciónál állíts be 30 fokot, csinálj egy ovális forrszemet, duplikáld az alsó és a felső forrszemekre. A mintadarabot forgasd el 30 fokkal és duplikáld a következő forrszemekhez, a mintát mindig forgatva szépen ki tudod alakítani a rotary switch helyét.
Köszi a tanácsot ismét tanultam valamit a macro készítésről,bár még az foglakoztat,hogy ha olyan kört kell mondjuk rajzolni ami nem 0,5mm-enként ugrik(mert ha jól emlékszem akkor az SL-ben 0,5mm-enként ugrik a méret) a mérete hanem pl: a fentnevezett kapcsoló esetében 22,2mm-er,ezt,hogyan lehet egyszerűen megrajzolni?Természetesen ez csak egy általános kérdés a nagyon furcsa méreteket illetően!
Így kell, ahogy az első rajzon látod. A másodikon a rendezést.
Itt pedig a forrszemek módosítását láthatod
Köszönöm a részletes magyarázatot ez jól fog jönni legközelebb!
Ha PDF Creatort gondoltad frissíteni, abból a legújabb van 1.7.1. Ha a wni7 saját virtuális nyomtatóját használom, ott meg jó. tehát a SL-nek nem lehet baja.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
Semi külső program nem kell ehhez. Egyszerűne csak telepíteni kell az Update-et, ennyi az egész:
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
Ezt kár volt ide felmásolni, akinek jó a programja az amúgy is tudja frissíteni, akinek meg nem annak úgy is mindegy.
--- V1rusH elvileg az SL nem kezeli rendesen a PDF Creatort, csak a későbbi frissítésekben javították. Ha nem tudsz frissíteni, akkor a PDF Creator helyett használj más nyomtatót. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
A 6 verzióval nem szokott gond lenni, legalábbis én nem tapasztaltam.A nyomtatási problémákat viszont csak az update oldja meg amibe már én is belefutottam, ezért lett ez ide feltéve. Ha Neked nem, talán másnak segít.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |