Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kihangosító MP3-hoz
Témaindító: Simon Balázs, idő: Dec 12, 2007
Témakörök:
Sziasztok kellene valami egyszerű kihangosító az mp3 lejátszómhoz ami nem öli meg ha van kapcsolásotok megköszönném!És legyen hordozható elemmel működtethető!!!
Üdv!
Ezt nézd meg
Hali,
én személy szerint az mp3 lejátszómhoz építettem egy sztereó FM adót, így rádión tudom hallgatni... (az egész házban). Az áramkör 2 db ceruzaelemről működik, és akár több napig is elmegy egy elempárossal. A kapcsrajzot megtalálod: BA1404-es FM adó
Szia Balázs,
nem teljesen világos nekem, mit értesz azon, hogy nem öli meg? Miért ölné meg? Szerintem bármilyen készülékre rákötheted, aminek van AUX vagy CD IN bemenete, vagy hasonló, csak a megfelelő kábel kell hozzá. Nagy impedanciájú bemenet nem fogja megölni. De ha tényleg annyira félted, bár nincs mitől, akkor vehetsz is egy FM-adót, amit Novak kolléga elkészített maga, 4-5ezer Ft-ért lehet kapni, de abba is vagy elemet teszel, vagy kell hozzá egy dugasztáp. Elemmel működtethető kihangosítást nem nagyon ajánlanék, mert választhatsz két dolog közül: Rövid üzemidő nagy hangerőn, vagy több óra sokol rádió feelinggel. Gondolom emlékszel még a kazettás walkman-re, ott se a kazit hajtó motor zabálta le az elemeket, hanem a hangerő, főleg az bass-kiemelő fokozattal ellátott modelleknél. Szóval ebből lehet választani. Te biztos valami hasonlóra gondolsz, mint amit az Ipodhoz is lehet kapni, 30ezerért, ilyen "mini-hangfal", vagy mi a frász a neve, szerintem elég röhejes, és nem hinném, hogy megér annyit. TaTa
Nekem sikerült így megölni az mp3-mamat. Ha nem is az elektronika, hanem a csatlakozója ment tönkre mikor egy 3egészegynegyedes csatit bedugtam. Egy napig hajlítgattam vissza az aljzatban a fémeket
Úgyhogy arra vigyázz, hogy az elektronikai üzletben vásárolt csatlakozó, nem biztos, hogy olyan méretű amit az mp3-ad aljzata be tud fogadni. Inkább vágj szét egy rossz fülest és arra forrassz!
köszi szépen mindent és még annyit hogy ha nincs védelem az erősítőn hamar kijön a lelke is
Helló!
Ma építettem egy tba 810as típusú Ic-s erősítőt. Jól müxik és egy 9V-os elemről is simán megy. Nekem 1W-os hangszóróra van kötve. Remélem segítettem. És az mp3-masomat is rákötöttem és nekem nem csinált vele semmit, nem tette tönkre, jól szólt.
Helló.
Most építem ezt a kis adót, ez az első ilyen kapcsolásom, és remélem jól fog müxikni. Csak levegőben szereltem, csak az IC és pár alkatrész van NYÁK-on.(meglévő átalakítása) Az úgy jó?
ha kipróbáltad és működik, akkor jó. ha nem, akkor nem.
Már mint az adó?
Még nem próbáltam, várom a kvarc megérkeztét. A tba-ás az működik épp a géphez van kötve és zenéket halgatok. Megjegyzés a kapcsoláshoz egyik helyen 500 mikroF van írva de a szabvány 470mikroF, nekem így is müxik.
van1 ODYS S-5 típusú mp3 lejátszóm,
ennek a hangrejét szretném növelni, amit úgy gondoltam hogy szétszedném a lejátszót és átforrasztani valamit vag iylesmit remélem tudtok segíteni
Nézd meg a végfok IC típusát. Ha nincs teljesen kivezérelve, akkor az adatlap alapján növelheted a kivezérlést (ettől a torzítás is nagyobb lesz). Ha ez nem megoldható, akkor egy kiseb impedanciájú fülessel is próbálkozhatsz. De nem véletlenül van limitálva a max. hangerő a lejátszóknál, sikeres hangerőnövelés esetén könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy pár éven belül hallókészülék kapcsrajz után kell majd érdeklődnöd... :zavart2:
mi a haveromnál azzal szórakoztunk hogy egy 170W-os magnat hangfal reflexcsövébe dugtuk a fülünket, és azt játszottuk hogy ki bírja ki a legnagyobb hangerőt
persze basstest ment
Ebben akarsz forrasztgatni?
Kép: Hivatkozás Idézet: „azt játszottuk hogy ki bírja ki a legnagyobb hangerőt” Többek-között ezért hallod halknak a fülest. (valve szavaival élve) "apáca legyek" ha ebben az ODyS-ban bármilyen javulást elérsz. (szerszámozottság, szervízrajz, stb) A tudásod nem kérdőjelezem meg, amint olvasom, megvan Max. annyit tehetsz, hogy veszel hozzá egy minőségi fülest. (de kétlem, hogy meghallod a különbséget)
Megkaptam a pontot?
Köszönöm szépen, ezek az első pontjaim! Idézet: „A tudásod nem kérdőjelezem meg, amint olvasom, megvan” |
Bejelentkezés
Hirdetés |