Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kihangosító MP3-hoz

Témaindító: Simon Balázs, idő: Dec 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Simon Balázs hozzászólása Dec 12, 2007 /

Sziasztok kellene valami egyszerű kihangosító az mp3 lejátszómhoz ami nem öli meg ha van kapcsolásotok megköszönném!És legyen hordozható elemmel működtethető!!!
(#) fureszk válasza Simon Balázs hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

(#) Novak hozzászólása Dec 12, 2007 /

Hali,

én személy szerint az mp3 lejátszómhoz építettem egy sztereó FM adót, így rádión tudom hallgatni... (az egész házban). Az áramkör 2 db ceruzaelemről működik, és akár több napig is elmegy egy elempárossal.
A kapcsrajzot megtalálod: BA1404-es FM adó
(#) tatabike válasza Simon Balázs hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Szia Balázs,

nem teljesen világos nekem, mit értesz azon, hogy nem öli meg? Miért ölné meg? Szerintem bármilyen készülékre rákötheted, aminek van AUX vagy CD IN bemenete, vagy hasonló, csak a megfelelő kábel kell hozzá. Nagy impedanciájú bemenet nem fogja megölni. De ha tényleg annyira félted, bár nincs mitől, akkor vehetsz is egy FM-adót, amit Novak kolléga elkészített maga, 4-5ezer Ft-ért lehet kapni, de abba is vagy elemet teszel, vagy kell hozzá egy dugasztáp. Elemmel működtethető kihangosítást nem nagyon ajánlanék, mert választhatsz két dolog közül: Rövid üzemidő nagy hangerőn, vagy több óra sokol rádió feelinggel. Gondolom emlékszel még a kazettás walkman-re, ott se a kazit hajtó motor zabálta le az elemeket, hanem a hangerő, főleg az bass-kiemelő fokozattal ellátott modelleknél. Szóval ebből lehet választani. Te biztos valami hasonlóra gondolsz, mint amit az Ipodhoz is lehet kapni, 30ezerért, ilyen "mini-hangfal", vagy mi a frász a neve, szerintem elég röhejes, és nem hinném, hogy megér annyit.

TaTa
(#) kaszarobert hozzászólása Dec 13, 2007 /

Nekem sikerült így megölni az mp3-mamat. Ha nem is az elektronika, hanem a csatlakozója ment tönkre mikor egy 3egészegynegyedes csatit bedugtam. Egy napig hajlítgattam vissza az aljzatban a fémeket
Úgyhogy arra vigyázz, hogy az elektronikai üzletben vásárolt csatlakozó, nem biztos, hogy olyan méretű amit az mp3-ad aljzata be tud fogadni. Inkább vágj szét egy rossz fülest és arra forrassz!

(#) Simon Balázs hozzászólása Dec 13, 2007 /

köszi szépen mindent és még annyit hogy ha nincs védelem az erősítőn hamar kijön a lelke is
(#) Einstein válasza Simon Balázs hozzászólására (») Jan 18, 2008 / 5

Helló!
Ma építettem egy tba 810as típusú Ic-s erősítőt.
Jól müxik és egy 9V-os elemről is simán megy.
Nekem 1W-os hangszóróra van kötve.
Remélem segítettem.
És az mp3-masomat is rákötöttem és nekem nem csinált vele semmit, nem tette tönkre, jól szólt.

7werosito.jpg

(#) Einstein válasza Novak hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Helló.
Most építem ezt a kis adót, ez az első ilyen kapcsolásom, és remélem jól fog müxikni. Csak levegőben szereltem, csak az IC és pár alkatrész van NYÁK-on.(meglévő átalakítása) Az úgy jó?
(#) bbb válasza Einstein hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

ha kipróbáltad és működik, akkor jó. ha nem, akkor nem.
(#) Einstein válasza bbb hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Már mint az adó?
Még nem próbáltam, várom a kvarc megérkeztét.
A tba-ás az működik épp a géphez van kötve és zenéket halgatok. Megjegyzés a kapcsoláshoz egyik helyen 500 mikroF van írva de a szabvány 470mikroF, nekem így is müxik.
(#) mefi01 hozzászólása Feb 1, 2008 /

van1 ODYS S-5 típusú mp3 lejátszóm,
ennek a hangrejét szretném növelni, amit úgy gondoltam hogy szétszedném a lejátszót és átforrasztani valamit vag iylesmit

remélem tudtok segíteni
(#) lgyk válasza mefi01 hozzászólására (») Feb 1, 2008 /

Nézd meg a végfok IC típusát. Ha nincs teljesen kivezérelve, akkor az adatlap alapján növelheted a kivezérlést (ettől a torzítás is nagyobb lesz). Ha ez nem megoldható, akkor egy kiseb impedanciájú fülessel is próbálkozhatsz. De nem véletlenül van limitálva a max. hangerő a lejátszóknál, sikeres hangerőnövelés esetén könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy pár éven belül hallókészülék kapcsrajz után kell majd érdeklődnöd... :zavart2:
(#) mefi01 válasza lgyk hozzászólására (») Feb 1, 2008 /

mi a haveromnál azzal szórakoztunk hogy egy 170W-os magnat hangfal reflexcsövébe dugtuk a fülünket, és azt játszottuk hogy ki bírja ki a legnagyobb hangerőt
persze basstest ment
(#) aflmor válasza mefi01 hozzászólására (») Feb 1, 2008 /

Ebben akarsz forrasztgatni?

Kép: Hivatkozás

Idézet:
„azt játszottuk hogy ki bírja ki a legnagyobb hangerőt”

Többek-között ezért hallod halknak a fülest.
(valve szavaival élve) "apáca legyek" ha ebben az ODyS-ban bármilyen javulást elérsz. (szerszámozottság, szervízrajz, stb) A tudásod nem kérdőjelezem meg, amint olvasom, megvan
Max. annyit tehetsz, hogy veszel hozzá egy minőségi fülest. (de kétlem, hogy meghallod a különbséget)
(#) Einstein hozzászólása Márc 14, 2008 / 1

Megkaptam a pontot?
Köszönöm szépen, ezek az első pontjaim!
(#) Norberto válasza aflmor hozzászólására (») Márc 14, 2008 /

Idézet:
„A tudásod nem kérdőjelezem meg, amint olvasom, megvan”

(#) Einstein válasza mefi01 hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Készítesz egy kis végfokot hozzá, smd méretben mintha hozzá lenne egy kis rádióvevő.(sokba nem építik be, ezért sokan aszt gondolnák.(Kapcsolást is tudok mellékelni ha gondolod.)
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem