Fórum témák
» Több friss téma |
Így néz ki a kültéri egység. A feszültséget holnap tudom megmérni, mivel kell valaki, aki lentről felcsenget amíg mérek.
Sziasztok!
Az egyik imerösömnek van egy ilyen kaputelefona. Viszont bent nem hallani ha beszélnek. Kint hallani a bentröl jövö hangot. A kültéri egységnél hallan azt ha beleszolok a mikrofonba. Szóval hallom a saját hangomat viszont bent nem. 4 vezeték van pozitiv, negativ, audio és egy video. Találkozott már valaki ilyen hibával? Esetleg tudja valaki merre fele kellene kerezsgélnem? Elöre is köszönöm.
Szia, bár ez egy kínai lom, azért megbízhatóan szokott működni. Először próbáld ki úgy, hogy másik kábellel kösd össze a beltérit a kültérivel, figyelve a számozásra. Ha így sem megy, akkor rossz a cucc. Ha így megy, akkor a kábelezéssel van gond. Jó munkát!
1. Hogyan lehet CODEfon digitalis kaputelefonnál a csengetés hangerejét változtatni? (Eszméletlenül halk - jóval halkabb mint az előző MKT rendszer - gyakorlatilag használhatatlan).
2. Fentebb éppen téma volt a veyetéknélküli csengő működtetése kaputelefonról. Én EZT találtam. Csak sajnos nem tudom hol lehet beszerezin. Pedig engem is nagyon érdekelne.
Szia!
Ha mkt rendszerű a kaputelefon, akkor a codefon ehhez való készüléke ilyen. Kicsit szórakozhatsz a hallgató cserével, esetleg azt a kondit nagyobbra cserélheted ami a kondival hallgatóval van sorba kötve, vagy a mikrofon résszel sorba kötni egy 100 Ohm-nyi ellenállást (nem a mikrofonnal, hanem a teljes elektronikával. Ha digitális a rendszer, akkor kell néhány lyuk a hátlap oldalára, sarkára, sajnos sokban benne marad a hang. Lehet az analóg lknél is működik, arról igazi tapasztalatom nincs. A digitálisnál nem kell szőrözni az illesztéssel, van egy 5V-os kimenete, ami ha cseng akkor aktív, csak nincs beforrasztva a sorkapocs.
Digitális. De valami "eszméletlen" megoldás, ugyanis a kagyló (kézibeszélő) csenget, egyenesen "neki a készüléknek". Igaz van vele szemben valami hangszóró nyílásnak kiképzett valami, de az meg le van fóliázva. De ha nem lenne, akkor is csak a készülék falra szerelt részébe menne be a hang, és onnan meg nics hol kijönnie.
Más: a fentebb emlegetett szerkezetet sikerült beszerezni. Ezután azt találtam ki, hogy a szükséges válóáramú áramkör egy csengőreduktor szekunder köre lesz, amit egyenirányítok és ezzel táplálálom a vezeték nélküli csengő 3V-os tápot (CR2032) igénylő adóját. Elő is kerestem egy régi (még 220V-os) csengőreduktort. Ezzel az a probléma, hogy a 3V-os kimeneten 5.5V-ot mérek. Az a kérdésem. hogy a csengő adó része kibirja-e ezt (hogy mennyi lesz egyenirányítás után még nem tudom), vagy most kereshetet még egy igazi 230V/3V transzformátort is?
Erre írtam, hogy ki kel fúrni, azt a cellux darabot meg vedd le.
Ha digitális, akkor a panel bal alsó sarkán van két üres lyuk, na abba pont bele megy egy sorkapocs, vagy két vezeték, azon csengetés alatt 5V lesz, igaz nem terhelhető csak picikét, de erre a célra van rajta. Ide nyugodtan teheted az adót, köss sorba nyitóirányba három diódát, és meg is van a 3V-od. Fölösleges túlbonyolítani, amikor minden meg van hozzá alapból Ha szétkapod az adót, lehet bele is fér a kaputelefon dobozába.
Ha digitális, akkor a panel bal alsó sarkán van két üres lyuk,...
Arra gondolsz, amit a "hivatalos leírás" póthangszóró csatlakozásnak nevez? Amúgy a kütyüt már megvettem. Azt is ide kell csatlakoztatni, és annyi előnye mindenképpen van, hogy direkt erre a célra gyártották (bár az nem derül ki, hogy ki, de kaputelefon szaküyletben árulják), és ha valami gáz van a rendszerrel, akkor nem mondhatják azt, hogy "persze, mert egy lakó belebarmolt ..." Van viszont további problémám: Azt hiszem, hogy a vezetéknélküli csengővel "bevásároltam". Balgán arra gondoltam, hogy ezek is úgy működnek, mint a normál csengők, és addig szólnak amíg nyomják a gombot. Ha tehát rövidre zárom a nyomógombot (én egyszerű leragasztásra, leszorításra gondoltam) akkor akkor fog meszólalni amikor tápot kap. Az általam vásárolt DB118 tipus viszont nem. Eljátszik egy dallamot, aztán annyi. Fel kell engedni a gombot, majd újra lenyomni ahhoz, hogy ismét megszólaljon. Ráadásul az első bekapcsoláskor (a beltéri áramalá helyezésekor) van valami automatikus összehangolódási procedúra is a bel és kültéri egyszég között és - bár ez még nem igazán tesztelt - de mintha akkor amikor a kültéri (nyomógomb) hosszabb ideig táp nélkül lenne, akkor az ezt elfelejtené. Szóval most fogalmam sincs, hogyan tovább.
Hali!
Tudom nem jó helyen vagyok, de kérem valaki segítsen! Van egy HD-324H tip. videós kaputelefonom. Lehet e egy kamerával két-három ilyen hozzávaló monitort üzemeltetni. Ötleteket, véleményeket várok. Köszi!
Sziasztok!
Tudtok valamilyen kaputelefon szettet javasolni egy családi házba, egy kültérivel, két beltérivel és mágneszár vezérléssel? Köszönöm: Pepe
Hello lenne egy kaputelefos kérdésem.
Van nálunk a társasházban egy kb 5-6 éve felszerelt codefon kaputelefon. Minden jó vele csak baromi hangos, és valahogy azt akarom elérni hogy csendesebb legyen, esetleg ideiglenesen helyettesíteni a fő hangszórót egy halkabbal amit ha akarunk átkapcsolunk. Mellékelek róla egy képet. 1. ez érzékeli hogy a helyén van a kézibeszélő 2. a kapu nyitógombja Van 2x2 csatlakozási lehetőség ahol 16,7 illetve 8,3 voltot mértem. Nálunk a bejövő 2 vezeték 16,7-ehez van kötve gondolom mert ennyi jön fel a központi részről. Minden megoldás érdekel, mert a félrerakás nem jó mert akkor pl a postást sem tudom beengedni aki visszatérő vendég.
Szia! Ez nem lesz olyan egyszerű. Mivel digitális, csak azt tudod tenni, hogy a hallgatóval sorba kötsz egy ellenálást, ami viszont a beszéd hangerejét is csökkenti. A másik megoldás ami mondjuk egyszerű leragasztod a készülékház hallgató előtti részét. De egy kicsit visszább már beszéltünk róla.
Megmondom őszintén arra gondoltam hogy beteszek egy ellenállást kapcsolóval és amikor felveszem akkor átkapcsolom és kész. Ez így kivitelezhető lenne? A bejövőbe kell rakni az ellenállást vagy a hangszóró vezetékébe? Milyen ellenállást javasolsz? Visszaolvastam de abból én nem tudok sokat leszűrni mert amatőr vagyok nagyon az elektronikába.
A kapcsoló jó megoldás. A hangszóró vezetékébe természetesen, az értékével kísérletez, kezdheted olyan 1 KOhm-al.
Szia!
Én ilyet vettem végül a madaras áruházban. Sajnos az a bajom vele, hogy a két beltéri között 9 vezeték kell, de csak 8 van (egy UTP kábel), így nem tudtam bekötni az elektromos ajtózárat. Tudja-e valaki, hogy ha lemondanék a két beltéri közötti beszéd lehetőségéről, akkor felszabadítható lenne-e 1 vezeték? Üdv: Pepe
Szia!
A hatos nincs bekötve, tehát csak 8 vezeték kell. Pali
Szia!
A 2. számú beltérin be van kötve a 6-os is, vagy rosszul látom? Pepe
Hello!
Codefon típusú kaputelefon kézibeszélőjéből kiszakadt a vezeték. Valaki tudna segíteni melyik színűt hova kell forrasztani? Arra rájöttem, hogy kettő a mikrofonhoz, kettő a hangszóróhoz kell. Előre is köszi Feri
Digitális volt itthon:
fekete - hangszóró bal oldal - sárga - hangszóró jobb oldal - zöld - mikrofon bal oldal - piros mikrofon jobb oldal Ez csak akkor igaz, ha a kézibeszélőből kilógó kábel feléd néz
köszi
mindjárt kipróbálom
Működik!
Köszönöm!
Nincs mit!
Szia!
A két beltéri között 8 vezeték van. A kültéri és a beltéri között 2, a mágneszár és a beltéri között 2. Pali
Szia!
Bocsánat, rosszul fogalmaztam. Nem a két beltéri között kell a 9 vezeték, hanem a 2. számú beltérinek kell, mivel mind a 9 lába be van kötve, valahogy így: Első beltéri -> második beltéri 1 -> 1 2 -> 2 3 -> 3 4 -> 4 5 -> 5, plusz ez még a kültéri 1. lábára is megy 6 -> kültéri 2. lába 7 -> 7 8 -> 8, plusz ez megy az elektromos zár egyik pólusára 9 -> 9, plusz ez megy az elektromos zár másik pólusára. Tehét szerintem a 2. számú beltérin 9 vezeték van bekötve. Nekem minden kábel (a két beltéri és a kültéri kábelei) egy helyen fut össze (a garázsban), mindenhová egy UTP megy, tehát az a gond, hogy a 2. számú beltérihez nem tudom bekötni a 9. vezetéket, mert csak 8 van. Tehát nem a két beltéri között kell a 9 vezeték, hanem az egyik beltérihez kell 9 ér, és csak egy 8 eres UTP van, ez a gondom. De ha pl. kikötném a két beltéri közötti beszélgetésre használt vezetéket (ezt nem fogjuk használni), akkor azt fel tudnám használni a zárhoz. Mindegy egyébként, majd egyesével megszakítom őket és akkor kiderül... Pepe
És szerinted hogyan kössem be azt a nyolcat?
Szia!
A 6-s csatlakozó üres,megpróbálom megkeresni neked a rajzot mit adtak hozzá és bescannelem,majd felrakom.
Szia!
Köszi, de van rajzom hozzá, plusz már valaki fel is rakta, de nem segít, mert ha megnézed, akkor a 6. láb a 2. számú beltérin nem üres, hanem a kültéri 2. lábára megy. Pepe
Szia!
A z enyémnél a központi egységen üres,de ha holnap időm lesz megnézem a második készüléken is. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |