Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Hello
Végül is megtudom csinálni katt féle megoldást is. Újra tekerni nem szeretném mert igen szépen sikerült ez most. De lehet majd élesbe kiderül. Mindenkinek köszönöm a választ. Lassacskán én is majd eljutok a kivitelezésig. Üdv!
Helló,tudod a lustaság itt nem vezet jóra/saját tapasztalat/én újratekerném nem olyan vészes és biztos leszel benne hogy melyik a kezdet és melyik a vég.
Helló mindenkinek.
2-szer végigolvastam a fórumotÉs arra a következtetésre jutottam,hogy szelíditenem kell egy grizlytVan azonban egy alapvető problémám,ami viszont nem tántorít el a döntésemtől.Nem nagyon vagyok otthon a nyáktervezésben.Főleg olyan szinten,hogy ilyen áramokban gondolkodjak.Ha esetleg volna olyan kedves valaki,hogy a lenti kapcsoláshoz feltenne egy nyákrajzot az nagyon lekötelezne.Természetesen ha valamely alkatrész méretileg nem stimmel a nyákrajzal annak módosítása nem okoz gondot.Amennyire kibogarásztam a topicból több panel is van.Vagy valaki megépítette esetleg egy panelra az egész gépet segédtáppal együtt.Jelenleg nagyon sok kérdés kavarog bennem az olvasottak alapján.A nyakamba szakadt rengeteg információ,ami majd egyszer biztos jó lesz,de jelenleg csak káoszt szült.Egyenlőre a trafókkal kezdenék.Van itthon pár rossz pc tápom.Majd kibogarászom a vasakat úgy első nekifutásraAztán kérdezek tovább.Addig is kellemes kikapcsolódást mindenkinek. üdv
Helló,ha végigolvastad a fórumot itt a nyákterv annyi mint a tenger csak építeni kell,és megfontoltan mert nem 5V -ról van szó.
Helló
Végigolvastam 2-szer.Nem viccből írtam.És találtam is nyáktervet.De mivel tényleg nem 5 voltról van szó ezért szeretnék biztosra menni.Nem is várnám el senkitől,hogy most az én kedvemért tervezzen egyet és személyesen a nevemre küldje el.Csak annyit kérnék,hogy aki megépítette a linkelt változatot az megoszthatná velem az ő verzióját ami működőképes.Nálam profibbak is futottak bele különböző hibákba.Én mindíg is azt valottam,hogy ne szégyeljen az ember segítséget kérni,ha nem biztos a dolgában.A lenti variáció például jó minden módosítás nélkül,vagy ezen is kell még korrigálni? üdv
Már régóta nem hiszek a mesékben .
http://image.made-in-china.com/2f0j00lBKaqZvFMjcf/MMA-Welding-Machi...e-.jpg
Erről elhiheted hogy magyar!
1998-ban gyártották és magyar alkatrészek árulkodnak....
Rendben .
Hegesztő szakik, "Maci"-val meg lehet-e hegeszteni kettő darab 1mm-es lemezt ?
Egy példa a Kukoricza heg gépek egyikéről és igen csak magyar a drága
Üdv!mindenkinek.Szeretném kiegészíteni Gábor szavait,annyival,hogy nálam minden mért érték jó volt, és a Gábor egy elejtett szóból jött rá, hogy nem jó méretű a meghajtó trafó vasmagja.Felirata szerint EE-25 volt,de a keresztmetszete csak 6x6mm volt,nem7x7mm,ezért volt a gond.Nem tudom ez segít e, de leírtam.Ne keseredj el!
Én is megnéztem a nyitólapjukat és pont ez a hirdetést látva linkeltem be a kínai "koppintást " . Kár , hogy eddig nem hallottunk róla bár innen 3000 Km-re pedig jól ismerik .( A felirat pedig egy egyszerű .... mindegy már eddig is sokat "off"-oltam és nem akarom , hogy ebből vita legyen .)Elnézést csak innen így láttam .
98'-ban még nem volt divat a hamisítás...
Igen , valószínű , hogy tied még saját fejlesztés volt . Én meg nem néztem meg a képeket a paneljaidról hanem beütöttem a keresőbe a "KUKO" szót és egyből ez jött ki nekem . A többi meg jött magától .
Akkor most megnézheted a masinát...
Meg lehet hegeszteni,ha valaki elég ügyes.Előfordulhat,hogy a minimum áramát a gépnek lejjebb kell venni,valahol a fórumban már volt róla szó,Tubi biztosan tudja a megoldást.
helló Mindenkinek
Ma első lépésként feldúrtam a lomost,és szétszedtem az utolsó pc tápom.A kibontott toroid mag 27x14x11 mili.Ezt szánom a tt trafónak.Gondolom az,hogy kicsit vastagabb a vas nem érdekes.Felmerült bennem közben pár kérdés.A trafók huzalméreteinél a sodratokhoz ki van írva,hogy mm.Gondolom itt annyi szálat fogok össze,hogy az átmérő legyen pl 5.5 mili.Vagy ez keresztmetszet lenne?A jelőletlen huzalméretek pedig négyzetmiliben vannak vagy az is átmérő.Azt szeretném még kérdezni,hogy a másik 3 trafó magját hol lehet beszerezni?Valami vebáruház cím jó lenne ha tudtok ilyet.A vezeték keresztmetszeteknél fölfelé eltérhetek valamennyit?Van itthon két tökéletes állapotú mikró trafóm.Annak a vezetékelését szeretném felhasználni.Csak a vasmag le van heggesztve,de a nemes ügyért szétflexelem üdv
Sziasztok!
Elég jól haladok a javítással, már csak az áramszabályzóval lehet valami, mert mindég visszaszabályoz ív fogás előtt.. De amúgy jól megy üresen a gépezet, ment kb 40percet. Némi terhelést is tettem rá (120W). Ám lenne egy kérdésem: A szekunder körben csak a félhidas gépekben van fojtótekercs? Mert az enyém teljes hidas, és nincs a kimeneten tekercs! Van egy a gépben, de az a primer körben... Itt vannak a képek a javításról:Bővebben: Link
Vasmag beszerzési forrás a Tali Bt esetleg a TME.
Huzalnál az átmérők vannak megadva. Javasolt 0,35-ös "elemi szál" fölé nem menni, de azért van itt több példa, hogy működik akár 1 szál dróttal is. (profilhuzal a nyerő ez esetben) Arra figyelj, hogy az E65-ös magba nem egyszerűen férnek be a kellő menetszámok a szükséges keresztmetszetben. És még fontosabb a kellő szigetelés!! Idézet: „.Felirata szerint EE-25 volt,de a keresztmetszete csak 6x6mm volt,nem7x7mm” Nem számít hiszen meghajtó trafónak az EE 20 is jó légrés nélkül aminek a mag keresztmetszete talán 6x6mm Idézet: „98'-ban még nem volt divat a hamisítás...” Nem is hamis az van magyar gépünk és nem is olyan rossz, ha a paramétereit nézzük mondjuk egy olaszhoz. Idézet: „Meg lehet hegeszteni,ha valaki elég ügyes” mit kell meghegeszteni?
ne legyen az 27 inkább kissebb a 27 az jó zavarszűrőnek a betáphoz a TT trafó az inkább legyen olyan, amit írtunk már ezerszer a hsz-ba. 2db 20x10x5 vagy 1db 23x12x8 ami szintén fel lelhető a pc tápokban.
Én kérdeztem, kettő 1mm-s lemezt, Maci-val.
Sajnos mégsem állok neki építeni, mert egy kézzel, nem tudnám elkészíteni a főtrafót, meg ami kell. Azért köszi
Köszi szépen a segítséget.Akkor tehát ahol 5.5 mili sodrat van ott kiszámolom az 5.5 mili keresztmetszetét.aztán kiszámolom az én huzalom keresztmetszetét és annyit fogok össze amennyi szükséges.Ha szűkös a hely az e 65-ben akkor esetleg nézhetek más magot is azonos keresztmetszettel és anyaggal csak nagyobb ablakkal.Ha ilyet nem találok akkor valamennyivel nagyobb vaskeresztmetszetnél is jók ezek a menetszámok,vagy esetleg újra kell méretezni a trafót?Bocs ha túl sokat kérdezek,de a fórumot olvasva arra a következtetésre jutottam,hogy a trafókon nagyon sok múlik.Nem szeretném ha ezen bukna a dolog.A szigeteléssel nem lesz gond azt hiszem.egy pár trafót már tekertem és eddig mind jól sikerült.Inkább a helyszűke a jellemző rám a túl sok prespán miatt
üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |