Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Az építés öröme megmarad arra a projektre, amit ezzel szeretne felprogramozni Cserébe nem lesz több rajta már az anyagköltség, mint a komplett kínai darab, ami nagy eséllyel elsőre jól fog működni.
Nem mondom, hogy én nem készítettem saját verziót belőle (mert igen, készítettem 8 éve és azóta is remekül működik), de most már meggondolnám. Csak a lelke, a pic18f2550 a chipcadnél 2500Ft, s akkor még az egyéb alkatrészek nincsenek sehol, nincs kész a NYÁK, s beültetve, felprogramozva sincs. Ennek ellenére, ha kedve tartja, akkor építse meg amelyik szimpatikus, nem fogom róla lebeszélni, csak még egy lehetőséget mutattam. S ha pedig mégis épít, de nem tudja felprogramozni, akkor semmi gond, felprogramozom én neki a benne lévő picet.
Én ezt(melléklet) építettem meg már tizen éve, mert nekem a Silva féle nem volt stabil. Ez, a mai napig jól működik és használom. A PIC-et a Watt féle párhuzamos, égetővel és soft-al programoztam bele.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2023
Bogarászvaa fórumot ráakadtam egy PIC18F4550-es verzióra.
Na ilyen PIC-em pont hever a fiókban! Kérdésem, van-e hozzá furatszerelt panelterv? Melyik a legutolsó válltozat? Milyen progit kell rátölteni?
Nézz át a PICkit2 továbbfejlesztése topikba. Ott megtalálod, hogy msp társunk tervezett panelt hozzá.
A kapcsolási rajzán egy hiba és két jumper van: - a hiba: Vpp_pump -ot a PIC 17. lábára, a Vdd_TGT_ADJ -ot a PIC16. lábára kell kötni. - J8: RA6 - MCL_TGT összekötésével az eredeit firmvare -vel kompatibilis. - J9: RC6 - WP összekötésével az eredeit firmvare -vel kompatibilis.
Üdv. Sziasztok. Nemrég vettem egy pickit2-öt. Több kérdésem is lenne vele kapcsolatban. Ha a VPP-hez beteszem a pipát miért nem ad ki a csatin feszültséget. A VDD mérhetö. A 12f675-öt felismeri rögtön, viszont a 16f628-at nem. A 12f675-be programot is tudok tölteni. A 16f628-bol kettö is van, egyiket sem ismeri fel. Viszont a Watt féle lpt portos égetövel gond nélkül felismeri, söt az egyikbe program is van, ami müködik is. Válaszokat elre is köszönöm.
Mutass egy képet arról, milyen hibaüzenetet ír ki.
No device found. Képet késöbb tudok.
Hogyan kötötted össze a PICkit2 a 16F628 -cak? A PGM lábra mit kötöttél? Melyik programozási belépést választottad?
A PGM lábat a Vss -re kell húzni. Ha nem ismeri fel a hagyományos programozási módba lépéssel, még működhet a "Use Vpp first rogramming entry" móddal.
A 18f1320-at sem ismeri fel. A 12f675-öt továbbra is. Mi lehet a gond vele?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |