Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
6V 25W =25/6=4,2A Ha ezt 10órát akarod üzemeltetni 45A/h Hidd el olyat nehezen fogsz találni, aminek a fogyasztása 6V 25W nál nem 4,2amper. Te most beépítesz egy szerkezetet aminek van önfogyasztása is igaz 10% körül mozog de ezzel növelted. Nézted hogy a 5....7W LED hogy világít? ( nekem nem igazán teszk pedig van 3W LEDem. Én maradok a halogén mellet. Ez márt jóbb (rajz) de itt mondom hogy kell mérő eszköz. (nekem az a szipatikus ahol nem folytó van hanem trafó. Pl.: pc táp de lehet hogy a IC ajánlott kapcsolásit átnéve, olyan is van az IC nek.(trafós) Bővebben: Link Esetleg, itt nézzkörbe van egy két érdekes átalakitó. üdv.
Szia.
Vegyél sima power Ledet, aminek a nyitófeszültsége 3v alatti, ebből annyi darabot vegyél, ami megfelelő fényerőt biztosít. Ha 10w-nyit összegyűjtesz, minimum 2x hosszabb ideig fog világítani. Köss kettőt sorosan, ha nagyon egyszerűen akarod megoldani, akkor sima ellenállással korlatozod az áramot, és ebből annyit kötsz párhuzamosan, amennyit akarsz. Vehetsz többállasú kapcsolót, amivel ki tudod választani, hogy hány Led világítson. Minél több Led világít, annál hamarabb merül le az akksi. Ennél olcsóbb és hatékonyabb megoldás nincs szerintem. Csak kicsit dolgozni is kell vele.
Megépítettem az áramkört, de sajna hiába volt. A LED izzóból a fény nem egy pontból indul ki, mint a halogén esetében, így annyi a fókusznak... Viszont kipróbáltam egy PO..CE projektoros led lámpát, na az nagyon ott van. Vettem is egyet ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |