Fórum témák
» Több friss téma |
Azsre rossz megoldás
![]() Az azért durvább lenne ha 5-6 teló a zsebedbe lenne ![]()
Szerintem inkább a gép mellé ,És attól függően melyiket hívja történnének a dolgok.
Üdv!
Egy nokia 6610i rezgőmotorjának csatlakozásáról kimértem hogy 1,5 volt jönn amikor megcsörgetem a telót, rákötöttem egy tranzisztort hogy kapcsoljak vele egy relét, viszont a probléma az hogy nem húz be a relé csak berreg. Tudna segíteni valaki ez ügyben hogy mit tehetnék?
Hello, kössél a tranyó bázisa és a föld közé egy pl 10 uf-os kondit. (A bázis és a teló között gondolom van valami ellenállás)
Sziasztok.
Hasonló témában kérek segítséget mint az előző. A terv: Az autómban lévő állófűtést szeretném kapcsolni a telóval, csak a hangszóróról. Azért arról mert a telót (Nokia 1600) be tudom úgy állítani hogy csak egy adott számról érkező hívás esetén csengessen ( és csak úgy tudom beállítani) , így téves hívás, SMS, stb. esetén nem indít. A vibramotor vagy a világítás minden bejövő hívásra beindul, ezzel téves indítást produkálna. Ehez keresek egy megfelelő áramkört amivel egy relét (12V) tudok vezérelni. A többi adott. A relét a fűtésvezérlő indítógombjára kötöm, ha az elindult a vezérlés kimenő jele kikapcsolja a relét és a teló gombjára forrasztott dróton keresztül elutasítja a hívást. ![]() Erről látom hogy bekapcsolt a fűtés. Ha valaki tud ehez megoldást előre is köszi. Bocsi a regény miatt, csak világos akartam lenni ![]()
A hangszóró helyett bekötsz egy optokaput , és avval már bármit vezérelhetsz .
Köszi a tippet.
Gondolati úton eljutottam eddig én is, de mivel elég amatőr vagyok az elektronika terén szeretnék valami konkrét dolgot kérni. Egy kapcsolásra vagy ilyesmire gondolok.
Szia! Szerintem kár itt barkács megoldásokkal foglalkozni. Én a riasztórendszereknél is jól bevált GSM modult javasolnám. Ebből Bővebben: Linkez a legegyszerűbb. De aztán ezen az oldalon találsz olyat is, ami több relékimenetes, bővíthető.
Üdv, peti
Sziasztok
A mobiltelefonom hangszóróját berheltem meg, miközben csörög 0.2-1.2 V körül kap feszültséget. 3V-os feszültséget szeretnék vele vezérelni. (ATX táp bekapcs.) Milyen relét használjak? Elég lesz hozzá 10µF -os kondi, mint fentebb, hbe megoldásában? ÜdV: Jani |
Bejelentkezés
Hirdetés |