Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon megcsörgetésekor számítógép reset
Lapozás: OK   2 / 2
(#) gydanee hozzászólása Máj 6, 2008 /

Azsre rossz megoldás
Az azért durvább lenne ha 5-6 teló a zsebedbe lenne
(#) proba válasza Szebence hozzászólására (») Máj 6, 2008 /

Szerintem inkább a gép mellé ,És attól függően melyiket hívja történnének a dolgok.
(#) hbe hozzászólása Okt 9, 2009 /

Üdv!

Egy nokia 6610i rezgőmotorjának csatlakozásáról kimértem hogy 1,5 volt jönn amikor megcsörgetem a telót, rákötöttem egy tranzisztort hogy kapcsoljak vele egy relét, viszont a probléma az hogy nem húz be a relé csak berreg.

Tudna segíteni valaki ez ügyben hogy mit tehetnék?
(#) Medve válasza hbe hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Hello, kössél a tranyó bázisa és a föld közé egy pl 10 uf-os kondit. (A bázis és a teló között gondolom van valami ellenállás)
(#) hbe válasza Medve hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Köszi!!!

Működik!
(#) tapimisi hozzászólása Dec 26, 2009 /

Sziasztok.
Hasonló témában kérek segítséget mint az előző.

A terv: Az autómban lévő állófűtést szeretném kapcsolni a telóval, csak a hangszóróról. Azért arról mert a telót (Nokia 1600) be tudom úgy állítani hogy csak egy adott számról érkező hívás esetén csengessen ( és csak úgy tudom beállítani) , így téves hívás, SMS, stb. esetén nem indít. A vibramotor vagy a világítás minden bejövő hívásra beindul, ezzel téves indítást produkálna.
Ehez keresek egy megfelelő áramkört amivel egy relét (12V) tudok vezérelni.
A többi adott. A relét a fűtésvezérlő indítógombjára kötöm, ha az elindult a vezérlés kimenő jele kikapcsolja a relét és a teló gombjára forrasztott dróton keresztül elutasítja a hívást.
Erről látom hogy bekapcsolt a fűtés.
Ha valaki tud ehez megoldást előre is köszi.

Bocsi a regény miatt, csak világos akartam lenni
(#) kaqkk válasza tapimisi hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

A hangszóró helyett bekötsz egy optokaput , és avval már bármit vezérelhetsz .
(#) tapimisi válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Köszi a tippet.
Gondolati úton eljutottam eddig én is, de mivel elég amatőr vagyok az elektronika terén szeretnék valami konkrét dolgot kérni. Egy kapcsolásra vagy ilyesmire gondolok.
(#) select válasza gydanee hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Szia! Szerintem kár itt barkács megoldásokkal foglalkozni. Én a riasztórendszereknél is jól bevált GSM modult javasolnám. Ebből Bővebben: Linkez a legegyszerűbb. De aztán ezen az oldalon találsz olyat is, ami több relékimenetes, bővíthető.

Üdv, peti
(#) Nissifer hozzászólása Márc 30, 2012 /

Sziasztok
A mobiltelefonom hangszóróját berheltem meg, miközben csörög 0.2-1.2 V körül kap feszültséget.
3V-os feszültséget szeretnék vele vezérelni. (ATX táp bekapcs.)

Milyen relét használjak?
Elég lesz hozzá 10µF -os kondi, mint fentebb, hbe megoldásában?

ÜdV:
Jani
(#) Nissifer hozzászólása Márc 30, 2012 /

Egy kiegészítés a kérésemhez:
A mobiltelefon csörgésekor váltóáramot kap a hangszóró.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem