Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Emberke: jó a nyákrajzod nagyjából átnéztem, mint ha én is hasonlót csináltam volna janik00133: igen 12v kell egyen-be. a számítást úgy kell hogy: a 12voltot gyök 2-vel elosztod és megkapod ezt: 8.5v ebből hozzáadod a diódákon eső feszültséget (1,2v-ot) és megkapod váltóba, hogy hány voltos tarfó kell ,ez esetben : 9,7v. 9-10 voltos trafó megfelel. remélem jól számoltam Én is felteszem ide a nyákrajzomat még nem lett megépítve, de már készül
Ha kell felteszem lay-be is.
Sziasztok!
Vettem egy kivezérlésjelzőt,össze is raktam de csak az egyik oldala villog. Tudtok segíteni mi lehet a baja? Ja igen! A kivezérlésjelzőm nem ic-s hanem tele van ilyen diódákkal meg ellenállásokkal meg ilyen háromlábú félköralakú cuccokkal(nem tudom mi a neve). És hogyha összeérintem az ujjammal a dióda és az ellenállás végét akkor a hozzá tartozó led világít. Előre is köszi! Galzotya (ha kell kapcsolási rajz később mellékelek.)
Szia!
Valamit elrontottál az összeszerelésnél. Ellenőrizd le a forrasztásokat stb.
Üdv!
Lehet hogy a "háromlábú félköralakú cuccok" beforrasztását vagy a diódák beforrasztásást rontotad el. Velem is volt egy (bár én magam készítettem az áramkört). Nézd meg hogy jól raktad-e be. A "háromlábú félköralakú cuccok" neve Tranzisztor. Itt találsz róla egy kis leírást: Leírás Szép napot sok sikert! Zotya
Megnéztem,mindent jól raktam be és még egy infó.
Teljesen véletlenül vettem észre hogyha az RCA kábelt az ujjammal zárom felvillan az az oldal amelyikét lefogom. Ilyen a rossz oldalnál nincs hanem csak ha az ellenállást és a hozzá tartozó diódát lefogom. Képet mellékelek.
Ja igen!
És mikor begudom 12v-ra akkor minde a 2 oldal felmegy kb a feléig utána pedig le.
Sziasztok! Ezt megépítette már valaki? Nekem egy úristennek nem akar működni!!! Találtam egy hasonló kapcsolást, ott a táp felől BC259 van, de mindenben megegyezik. A jelforrás egy hangkártya. Köszi
A rajz el van rajzolva a nyáktervhez képest (és valóban, rossz a rajz), de a nyákrajzolat jónak tűnik.
Szia! Berajzolnád, ha megkérlek? Köszönöm!
Ne aggódj, a nyomtatási panelon be van kötve.
Sziasztok Megípétettem a tranyós kivezérlésjelzőt aminek a nyákja itt van. az átalakítás annyi lett hogy a ledek külön panelre kerültek. " építettem belőle hogy sztereo legyen. Az egyik tökéletesen működik a másik ugyan az a terv alapján ugyan azokkal az alkatrészekkel sajnos nem. Az összes led folyamatosan világít bemenő jel nélkül is. Mi lehet a hiba?
És ha megfordítjuk a tápfeszültséget? A pozitív feszültség megy a testpontra.
Valamint a LED-eket is fordítani kellene, ill. diódákat, kondikat (amelyiken jelölve a polaritás).
Sziasztok! Tranzisztoros kivezérlésjelzővel kapcsolatban lenne kérdésem. A leden kívül tudna hajtani mást is, pl. 12v-os sofita izzót? Köszi
Hello, ahhoz sajnos kicsik ezek a tranzisztorok, ha mindegyiket megfejeled egy kb 1(2)A-es tranzisztorral, akkor azok már biztonságosan elviselik azt a terhelést. Vagy erősebbre kell készíteni a meghajtást, és az izzókhoz csak a teljesítménytranzisztor tartozzon. Így olcsóbbnak tűnik.
Darlington tranzisztort használj. Pl tip 122
Megpróbáltam sprint layouttal megtervezni a nyákot, valaki aki ért hozzá, ránézne nekem, hogy neme rontottam el valamit? Néha hajlamos vagyok átsiklani a hibák fölött, szóval jólesne a megerősítés.
Mivel ez a legelső paneltervem, nem nagyon variáltam, úgy pakoltam az alkatrészeket szépen sorban, ahogy a rajzon jöttek. Viszont így 3 átkötést kellett beraknom. (sárgával behúztam, hogy látszódjon, illetve a 4 elkót nem feliratoztam, balról jobbra: 4uf7 , 220uf , 10uf , 10uf )
Szia! 1 átkötés se kell! a jobb oldalit ki lehet váltani úgy hogy az alatta lévő kondit átteszed a táp mellé úgy is ott a helye! A 18 k feletti középső átkötés szintén nem kell mivel ha megnézed az alatta lévő kondi bal lába ugyanarra a pontra( Testre) van kötve egyszerűbb lenne onnan felvinni mint külön új vezetékkel. A 3. átkötést (bal oldali) úgy lehet kiszedni hogy az alatta lévő elkót elforgatod úgy hogy a + lába felfelé álljon ezáltal lesz akkora, hely hogy el bírd vezetni a vezetéket a 2 ellenállás felső lába alatt!
Súlyos hiba hogy az összes tranzisztor bázisát tetted testre holott az emitert kellene!
Köszönöm szépen, akkor nekifutok még egyszer.
Picit módosítottam rajta, így milyen?
Az összes ledet fordítsd meg még!
Köszönöm, a legalapabb dolgokat rontom el. A kapkodásnak ára van.
Hali!
Megépítettem én is ezt a kivezérlésjelzőt, de akadt egy kis gondom, és nem találom a hibát. Egy panelon csináltam kettőt, mivel sztereóhoz lesz, és az egyiknek kisebb a kitérése, kb 3-5 leddel kevesebb világít ugyanolyan jelbemenet mellett. Az összes alkatrészt végigmértem, mindegyik egyforma, a ledsor része működik, mert megcseréltem és kipróbáltam. A vezérlő részre gondolok, hogy ott lehet a hiba, de semmit nem találok.
Tárgytalan, megtalátam a hibát, mivel tükörképe a két oldal egymásnak, fordítva kellett volna beforrasztani a tranzisztort, és az egyik rosszul állt.
Hali Mindenkinek! Belekezdtem egy mono kivezérlésjelzőbe. Ami a képen látszik ezt építeném meg már meg van az alkatész fele. Itthon találtam bc 337-es tranzisztort, az lenne a kérdésem hogy, ez jó lenne a bc547-es helyet? A válaszokat előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |