Fórum témák
» Több friss téma |
Családom idős tagjai fájdalmas láb érszükülettől szenvednek. Kezelésük a talpra helyezett elektródán bevitt 4-5 W os teljesítményű infra hanggal történik. (nem kis költséggel.)
Kérésem, tudna e Valaki tanáccsal, esetleg kapcsolási rajzzal segiteni egy igen egyszerű készülék összeállításában!?
Nem elektródán keresztül hanem hangszórón keresztül és a szívverést figyelve egy szoftver által vezérelve
CSak egyhibavan az infrahangal azzal ha nem körűltekintően használják őlni és pusztítani lehet!
Azért csak bízd az ilyet az egészség ügyi intézményekre.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, az emberi test nem játék még ha igazságtalanul drága is egy kezelés valszeg sok évi kutatás van mögötte gondoljunk csak a lézeres cuccokra ahol lézer-lézer, de van ami árt és van ami segít. Gondolom az infrahang frekvenciája sem mindegy nem beszélve egyéb tényezőkről.
Nekem is fáj a lábam,de kisnyugdijas villamosmérnökként nem tudok 4000 forintot fizetni egy kezelésért/10 perc/ mert 40-60 kezelés kell. Én is szeretnék magamnak csinálni egy készüléket. A generátor része egyszerű már itt a fórumban közöltetek egy kapcsolást. Az EMG TR-0463 függvénygenerátorral 0,01Hz-től bármilyen frekvencia és jelalak beállitható 1,5V 50 ohmon. Ez a besugárzáshoz éppen elég. A profi készülék amivel az orvosok dolgoznak 3W teljesitményű. Az átalakitó 33 négyzetcentiméter felülettel ultrahangnál használt géllel akusztikusan csatolva 0,1W/négyzetcentiméter hangnyomást juttat a talpra.
A probléma a jelátalakitó elkészitése.Többféle elv létezik,piezoelektomos,magnetostrikciós fejek.Ezek azonban mind ultrahang átalakitók és infra frekvencián óriási méretek adódnának. Beszerzésükre sincs ötletem.Ultrahang átalakitót már sokat csináltam,ezen a frekvencián van-e valakinek gyakorlati tapasztalata?? A kezeléssel kapcsolatban rengeteg cikkem,orvosi tapasztalat,stb van ,akit érdekel velük szivesen megosztom. Az ezzel kapcsolatos ellenvetések és félelmek nem indokoltak,mert az energiaszint olyan kicsi,hogy semminemű káros következménnyel nem kell számolni.
Valószínű igaz amit felsov ír! Nekem még csak rendes halható hangokkal volt dolgom hangcucc terén! Ott is lehetséges hogy 30-40hz a szívritmust eltéríti,persze minimum 60w fölött tölcséres ládáimnál! Erre anyum panaszkodott basszus teszt közbe mert ő szívbeteg.
3-5w infrahangba az tényleg elég valótlan hogy olyan erős legyen hogy a szívet kiüti. Persze Infrahanggal még nem volt dolgom,de aki megépíti a házi kütyüjét és rosszul érzi agát kezébe a kapcsoló és leállítja. Ez a kütyü azért még nem hiszem hogy defibrilátor lenne hogy azonnal leállítsa a szívet.
Igaz amit leírt,nem káros 1-2W még órákig sem.
Nekem is az a gondom hogy tudok ultrahangos áramkört készíteni,40-50Khz ig 4W-ig,csak nem tudom kisugározni. Nincs ilyen hangszóró,ami van piezo az +gyenge hatásfokú. Egyébként fogyózni szeretnék,hasi zsírréteget lebontani 2-3cm.
Nem vonom kétségbe felsov ismeretanyagát, és látható szakértelmét, csak arra gondolok, hogy ezesetben biztosan legalább 15 féle (köztük változó)paraméternek kell egy ilyen készüléknek megfelelnie.Szerintem pl. az egyik legfontosabb, hogy a szív pulzusfrekvenciájával véletlenül se adódjon rezonancia.Azzal együtt izgalmas, és érdekes téma.
Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |