Fórum témák
» Több friss téma |
Tud valaki valami kapcsolást amivel ellehet riasztani ezeket a qurva tücsköket? Itt csiripelnek az ablakom alatt és nem tudok aludni. e.i kösz
Hasonlókkal küszködöm én is. Most épp abbahagyták, és olyan érzés mintha vissza jött volna a hallásom
Szerk: Meg kell próbálni a 23KHz-et. Minden állatot, kutyát macskát, egeret stb zavarja... Bár a tücskök nem tudom mire harapnak.
Én zenét hallgatok de még fejhalgatón full handerő mellet is hallom ezt a kis rohadékot. Minnyá kifutok lepermetezni mert nem tudok tőle aludni.
ok minnyá megpróbálom gépről azt a 23 khz-t csak rá kötöm a hi-fi -t
ááá ez nem jó ez immunis mindenre lefuttattam egy frekvenciaemelést 500-tól 23000-hz-ig de ettöl csak az én fülem fájdult meg jobban de ő meg észre se vette
ezaz zsír most abbahagyta na futok gyorsan aludni mielött fojtatja
Van egy " tücsökjelző" topik, májusi nyitással, ott találhatsz sorstársat, hi...
Egyébként nem csak 23 kHz-cel kell próbálkozni, hanem 20-45 kHz között és majd "kiválasztják", mi nem tetszik nekik. 1-2 másodperc alatt végig kell zongorázni a sávot, meg-megszakítva a hangot. Ehhez legegyszerűbb egy astabil 0,1-0,2 sec idővel, +léptető funkcióban pl. 4017, ami csinál 7 "hang" lépést és 3 szünetet egy 555-ös vagy más oszcinak, utána köthetsz egy pár wattos erősítőt, ami átvisz a hangforrással együtt ilyen magas hangot.
Aztán odagyűlik az összes tücsök: Mi ez a zene?
Akkor legalább az összeset el lehet tünteni egyszerre...
Na igen én próbálkoztam valamivel, de megszökött a tesztalanyom egy másikat meg sikerült kinyírnom.
Először azt kell kideríteni, hogy melyik fajta tücsök és mennyi van kb belőle amelyiknek nagy hangja van abból általában kevés van, nálunk 3 volt és mind ugyanoda ment így mikor megszólalt már mentem is a téglával. Amúgy a gyík és a sün megszabadít tőle, ha van rá lehetőséged (ahogy nekem nem volt).
hu ez jó akkor beszerzek egy sünit aztán nekikötözöm itt a fához az ablak alatt
Nekem a szúnyogok ártanak leginkább. Lenne egy kérdsés: mi a franc képes átvinni 20kHz-től 45kHz-ig? Egy piezo? Mert egy astabillal meghajtanám. A rovarok kb 20-25kHz-et nem tűrik, ha jól emlékszem.
A legjobb freki a 0,2-01,5 Hz!
Biza fűszállal a jukába!Arra harap,és olyan ideges lessz tőlle,h akkor se engedi el,ah lassan kíhúzod!!!)) Brutálisan ráharap a betolakodóra!!! Én felröhögtem,mikor sikerült a kis zenésznek törleszteni! Aztán meg nem vót szivem agyoncsapni! Boyscout Azóta megvagyunk...
örüj neki hogy ciripelnek ott sajnos nállam még nem is ciripelenk max anyit birok javasolni hogy fox egy editro abba beraksz egy 20khz feletti hansávot aztán felveszed valami digitális macerára aztán speciális hangszórón meg leadod öszinte részvétem:S
Csak arra is gondolni kell, hogy akkor minden rovar elköltözik, tehát a hasznosak is.
Nincs több beporzás, és a töbezer faj hasznos munkája. |
Bejelentkezés
Hirdetés |