Fórum témák
» Több friss téma |
Kiszedtem egy lcd-t egy apple powerbook-ból amire az van írva hogy Lg.PHILIPS LCd LP141XA (D1AP) .
Ezzel lehetne esetleg valamit kezdeni ? Nekem jó vga portra is másodlagos kijelzőnek is .
Találtam egy linket talán segít valakinek mert én nem tudom kibogozni . Bővebben: Link
Úgylátszik senki sem tud segíteni . Ha hülye ötlet volt légyszi írjátok meg hogy lehetetlen .
mint látod a pdf-ben a csatijának(LVDS) semmi köze a vga csatihoz, vagyis kellene közé egy bonyolult cucc
Lehetetlen igy magaban. Ahogy elottem pipi irta, atalakito kell kozeje, ami egy bonyolult es draga cucc.
Amit viszont tehetsz: meghirdeted, eladod, es az arabol veszel egy hasznalt 15-os LCD monitort, ami tudja ezt.
Sziasztok! Takarítottam, és rátaláltam erre az LCD-re Bővebben: Link Szerintetek ezt lehetne PC-hez illeszteni, vagy felejtsem el? Az LCD egy Prestigio Nobile 1X0-as sorozatú laptopban volt.
Válaszaitokat előre is köszönöm Üdv.: Gaben [Szerk] Azhiszem, ez maradjon talonban mert a fény felé fordítva, több helyen nem világít át rajta a lámpa, szerintem az évek során megnyomódott/berepedt sajna =( [/Szerk]
Helló nép!
Itt a tökéletes módszer lvds panel gépre kötéséhez. A múltkor böngeszgettem a Texas Instruments oldalát és erre leltem rá. (pdf) Akinek van DVI kimenete annak tökéletes.
Az adatlapban benne van hogy milyik IC-vel lehet meghajtani (SN75LVDS83) ennek a bemenőjeleit pedig TFP401-el lehet előállítani DVI portról. Én most pont ilyennel játszok csak én egy 13.3"-os HITACHI LCD-t próbálok éleszteni. Ha kell segítség kérdezz!
Sziasztok!
Nekem ez a kijelzőm van (LP154WX4-(TL)(C1) adatlap a mellékletben) egy alaplapos megpusztult HP 530-as Notiból. (HP 510 ben is ilyen disp. van.) Szeretném ezt a kijelzőt beüzemelni egy VGA-n keresztül, Rendes "Winfos"-os képet látni a gépből... Nem baj a DVI kimenet, van a graf. karin DVI, HDMI, VGA kimenet. Nagyon jó lenne, ha ezt meg lehetne oldani. Bármi HomeBuild megoldás érdekel vagy "olcsób" gyári megoldás. Szeretném a kijelző teljes felbontását kihasználni. A kijelző nyákon van egy 30pin-es fém csati, ez látszik az adatlapban a kábel testelt külső bevonatú, hozzá egyik vége ebbe megy bele, a másik vége az HP alaplaphoz rácsatlakozik ez 2 soros 40 pin-es és az invertert is innen táplálja. a csatlakozók bekötései lásd mellékelt rajz. A notiból ki operálom a 40-pines foglalatot az nem gond. Viszont az inverter is kell működjön, és a kijelző is. Olyan választ nem kérek, hogy add el és vegyél másik VGA-s kijelzőt... meg, hogy drága..(az ilyenek nem a megoldásra vezetnek.) Megoldani szeretném a működését ennek és nem eladni, ez egy 16/9-es,fényes... nem 4:3-as.. Még mozira is jobb. Még egy plusz, hogy Touchpanelt is szerelnék rá, Touch (adatlap mellékelve). Bárki aki érdemben tud segíteni a végleges megoldásban szívezsen várom válaszát. köszi.
Nekem is ilyen lvds panelem van szeretném pc re kötni , érdemes lenne ehhez vásárolni ilyen vezérlőt ? kérdés hogy hol itthon . persze az ebay-en van. http://www.ebay.com/itm/R-RM5451-Audio-LCD-Controller-logic-AD-Boar...t_1157
TUTORIAL: http://www.youtube.com/watch?v=ufcv9XVzlCA&feature=youtu.be A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Sziasztok! Remélem jó helyre írok, és senki sem fog megnyilazni a kérdésemért. HDMI kimenetre lehetséges lenne-e rákötni lcd kijelzőt, lap topét kb 30 vezetékes lvds-t? Köszi előre is a válaszokat.
Helló.Nekem egy compaq armada 1750 kijelzője van itthon hibátlan állaptotban és az lenne a kérdésem hogy ezt rá lehetne-e kötni a számítógép DVI vagy VGA prtjára?A válaszokat előre is köszönöm.
Direktben nem. Bonyolult atalakito kell hozza, de akkor mar ugyanott vagy, mint egy monitorral.
Akkor megmarad emléknek,de azért köszönöm.
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem van nekem egy Autóba való Lcd kijelzőm amit bele szeretnék kötni A számitógépem be és hogy lehet e ez valahogy meg oldani hogy rá kössem és mutasson valamit nekem ha valakinek lenne valami jó ötlete azt meg köszönném Előre is köszönöm de Nagyon hülyeség lenne akkor szoljatok már Köszi
Hello mindenkinek. Olyan kérdésem lenne, hogy laptopnál lehet-e állandóra tenni a vga-kimenetet. Tehát, h a bekapcsolástól fogva legyen kép a külső monitoron. A bios-t már átböngésztem jónéhány gépen, de nem találtam ilyen lehetőséget.
Van egy 7"-os lcd-m érintő foliával, panelokkal, Ebay-ról rendeltem már kb 1 éve. Most jutottam el odáig, h folytassam a projektot. Autóba akarom beépíteni egy Samsung mini laptop alaplappal. A kijelző vga-ra az érintőfólia usb-re csatlakozik és szépen működik. A problémám az, hogy a gyári kijelző megpurcant, meg az 10"os és nem férne el a műszerfalba. És gondba vagyok már a windows telepítésekor... Esetleg a gyári kijelző helyére becsatlakoztatható lehet-e ? üdv!
Sziasztok!
Van egy LG Philips LP154WX4-es LCDm, rendeltem hozzá egy V56-os típusú vezérlőt, plusz egy 30 pines kébelt plusz a CCF lámpa invertert. Frissítettem a felbontásnak megfelelően a firmwaret, és a kép bejön egy rövid időre, utánna majd eltűnik. Kell valamit átkötnöm az LVDS kábelnél? Bővebben: Link és a V56 Bővebben: Link Köszi
Mi tunik el? A hettervilagitas is megszunik vagy kek lesz vagy fakul a kep vagy tiszta feher lesz egy pillanat alatt?
A V56 menujeben RENGETEG beallitasi lehetoseg van, nincs vetelenul valami idokorlat beallitva? Ertelmes jellel taplalod a V56-ot vagy rahagytad a belso meghajtora?
Hát mintha nem lenne jó az LVDS kiosztás. Van egy videóm is az egészről, linkelem.
V56 video Semmi jelet nem adok neki, csak a belső meghajtóra hagytam. Az LVDS kábelt megmozgatva visszajöna kék háttér, de az instabil. Ugyanakkor még se az IR-t se a nyomógombokat (mert nem érkezett még meg) nem kötöttem be.
Szerintem jo a kiosztas, maximum erintkezesi hiba van, de az nem ilyen szokott lenni.
Mintha sajnalatos modon hibas lenne a V56 fo chipje vagy valami zavarna. Mennyire meleg? Latom, tapogattad. Azert jo meleg, de a kezednek eppen allnia kellene.
Igen,a tapogatással épp azt akartam jelezni, hogy forró. Hozzá tudok érni, de 1-2 másodpercnél többet nem bírom rajta tartani. Én is a chip halálra tippelek. A FW frissítést szépen megcsinálja, és ebben biztos vagyok, mert más FW-al próbálkozva semmi képet nem ad, csak a megfelelővel.
Időközben megmozgattam a kábelt, és előjött meg kitisztult a kép, csak a bal oldala maradt zavaros...
Nem tudom, honnan vetted - en a Banggoodrol, ott reklamalasnak van helye, egy reszet visszateritik hiba eseten, csak prezentalni kell nekik a hibat , a video eppen jo.
Ugyan onnan én is, és már prezentáltam is. Most oszt lássuk mi lesz.
Azért köszönöm a segítő szándékot!
Hali!
v56-ot nem ismerem, v29-et használtam, azon az LCD panel tápfeszt be kell állítani, nálad jó?
Hali!
Igen, a V56-on Jumperrel beállítottam a panel feszültségét (3,3V). A Banggood most küld egy másik V56-ot. Remélem az már jobb lesz. Azért köszi!
Egy másik kérdés: Ha nézem a V56 adatlapját, ott az szerepel, hogy a lejátszott videó (USB-ről) csak az MP3 hangzással rendelkezőt tudja lejátszani. Ami igaz is, mert ami ettől eltér, annál kiírja, hogy Audio format not supported, és indul a néma film. A leírásban csillagozva van a többi hang formátum, *Need the specific chip and Hash key to support. Itt lehet tenni valamit?
Linkben a datasheet. http://www.vslcd.com/specification/T.V56.03.PDF |
Bejelentkezés
Hirdetés |