Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK tervező programok összehasonlító tesztje
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Attila86 válasza Frankye hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Oké, lecsípem mindjárt...

Kb egy óra volt az enyém.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Ja nem, ez már elvileg le van csípve.
Nem értem hogy miért maradt olyan hosszú pár alkatrésznek a lába. Illetve sejtem hogy a makrójuk hibásan van megírva, de most nincs kedvem beleásni magam.
(#) lidi válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Mivel nekem nem stimmeltek a méret megnevezések, így kb 2-3 óra szűttyögés lehetett.
(#) Frankye válasza lidi hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Köszönöm mindkettőtöknek. (Gyorsak voltatok! )
(#) gulyi88 hozzászólása Feb 23, 2009 /

pár kérdés:
R... 0207/10
C025
CA9V
EB25D
E3,5-10/12/8 (furattáv-átmérő?)
milyen tokot jelenteken magyarul?
(#) elektrocad válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Az rcl.lib és pot.lib -ben megtalálod őket.
(#) gulyi88 válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

kösz
SPL5 el nyomulok elnézést, hogy nem mondtam.
ezért kellene pár méret..
(#) gulyi88 hozzászólása Feb 23, 2009 /

kész, kb 2 óra, minden szütymögéssel együtt (a nyák tervezése ebből 1,5 óra).
némelyik tok adatait enm tuddtam, keresni a neten meg nem akartam, így beraktam egy olyat, ami szerintem jó...
...ja igen IC lábakat ártendeztem...
(#) Frankye válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Köszönöm. Igazából csak egy elkó esetében nem pont az, amire gondoltam, de ez nem von le semmit a terv értékéből.
(#) Moderátor hozzászólása Júl 7, 2009

djgombi!

Mivel a linkelt anyag nem illett ebbe a NYÁK-tervezős topikba, így áthelyeztem IDE!
(#) paul64 hozzászólása Júl 11, 2009 /

Elnézést, ha valakit megsértenék, de van egy észrevételem. Most kezdtem olvasgatni ezt a témát és furcsának találom, hogy a kiírásban szereplő tokozásokat az Eagle alkatrész könyvtárában lehet megtalálni. Lehet, tudatlan vagyok, de a három cég alkatrész bázisában akiktől rendszeresen rendelek nem találkoztam ezekkel a jelölésekkel. Úgy érzem ezzel a kiírás jelentős előnyt adott azoknak az Eagle-t használóknak, akiknek csak elő kell hívni tervezéskor, azokkal szemben akiknek először fel kell kutatni, milyen méreteket takar például a:C025. Erre a Google sem dobott ki használható eredményt.

Üdv. Paul64
(#) edison14 hozzászólása Máj 21, 2012 /

Hali.

Nem tudom van e még érdeklődő de én most kezdtem el nyitottabb lenni a többi tervezőprogram felé. Eddig (már vagy 5-6 éve) csak Eagle-t használtam. Most kipróbáltam a DipTrace-t és az Altium designert. Hát mit mondjak. Az eagle úgy le van maradva mint a fene. Most írtam az Eagle-nak egy mailt amiben javasoltam pár újítást amiket ez előbb említett programokban észleltem és meglátom mit fognak hozzá szólni. Még ha lopás is lenne az ötlet akkor is egy nagy ugrás lenne az Eagle-nek . Ha esetleg még valakinek van kedve akkor csinálhatunk ilyen teszteket mindenki leírja a véleményét az adott programról. Én is még csak ma kezdtem ismerkedni azzal a két programmal. És leírnánk kinek mi tetszik belőle, ki mennyi ideig használt milyen programot és hogy mennyi idő alatt tudta alapfokon megtanulni egy másik program használatát magától.
(#) orizon válasza edison14 hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Én a Diptracet használom már nagyon régóta. Nagyon egyszerűen lehet az alkatrészkönyvtárát bővíteni. Mind a kapcsolási mind pedig a PCB könyvtárát. Egyszerű az alkatrészeket egymáshoz rendelni. A vezetékezéseknél lehet húzni,mozgatni a vezetősávokat az alkatrésszel együtt vagy a nélkül kényünk-kedvünk szerint. A termálkapcsolatot a föld fóliával egyszerűen lehet kivitelezni. Másra meg igazán nincs is szükség. Nyomtatási lehetőségei páratlanok. Aránylag elfogadható az autorouter funkciója a programnak. Most próbálkozom a PCB 3D megjelenítésével. Azzal nincs gond, inkább azzal van, hogy 3D alkatrészt készítsek. A wings 3D-t ajánlják hozzá, de nem boldogulok vele. Google Sketchuppal már készítettem alkatrészt, de az meg nem méretarányosan dolgozik. Bár egy két alkatrészt sikerült vele készítenem, de a hajlítás és egyéb hiányosságok, mint az 1mm-nél kisebb átmérő az már gondot jelent a sketchup-nál. Végülis számtalan 3D programot kipróbáltam, de ezek a 3D-s szerkesztések nem nagyon mennek nekem. Ha valaki rutinos a 3D alkatrészek szerkesztésben és tudna alkatrészt készíteni WRL 2.0 formátumban azzal konzultálnák, ha van kedve hozzá. Még annyit azért hozzátennék, elég sok 3d alkatrészt lehet találni a neten, a Diptrace könyvtár is elég nagy bázissal rendelkezik, de mindig van olyan alkatrész ami hiányzik és szükség lenne rá. Azt meg magunknak kell elkészíteni mert máshogy nem megy.
(#) csigabiga1 válasza orizon hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Pl. itt találsz dögivel alkatrészt!!
Bővebben: Link
(*.step formátumban kell letölteni)
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem