Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
(Gyakran az újabb gépekben is még az alaplapon ott van a párhuzamos port csatlakozó, csak nincs kivezetve a hátuljára... A gép szétszedése nélkül megnézhető pl. a BIOS-ban, hogy be lehet-e kapcsolni: ha igen, akkor érdemes belenézni. Vagy az alaplap leírása alapján.
Ha ott a tüskesor, akkor igen nagy eséllyel sokan tudunk adni olyan kábelt, ami kiviszi a portot a hátlapra. Vagyis kis szerencsével a nyomtatóportos megoldáshoz sem kell előszedned egy régi gépet...)
Köszönöm de már rendeltem egy usb programozót a nagy fal tövéböl ha nem bírok vele akkor lèpek tovább.
ATMEGA-8 programÜdv!Adott egy atmega8-al működő DCF szinkronizált óra. Szeretném ha a kettőspontok felváltva villognának amikor szinkronizál az óra a DCF vevővel. Bővebben: Link Az "asm" file elérhető Bővebben: Link. Valaki módosítaná a programot és lefordítaná hex-re -a beégetést meg tudom csinálni.. ( Csak után építeni "tudok") Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2025
I2C szintillesztés hogyan?Sziasztok!Nem teljesen AVR a téma, de hátha valaki tud segíteni. Egy áramkörben lévő eprom tartalmát kell kiolvasnom, egy adott hardverrel. A gond az, áramkörben 1,8V-os I2C vonalak vannak, az eprom olvasó hardver pedig 3,3V-ot kezel. Már megrendeltem egy pici PCA9306 szintillesztő áramkört, viszont dolgozni szeretnék amíg az megérkezik. Nincs valakinek valami megoldása/ötlete a szintillesztésre?
Csak vigyázni kell, mert a szokásos 3,3..5 V-os konverzióhoz képest itt már 1,8 V-os feszültségnél stabilan kell nyitnia a MOSFET-nek (szórással együtt), ami <1 V normál gate threshold voltage-et jelent. Ez ritkább, és egyáltalán nem biztos, hogy van otthon.
Ezek jók lehetnek, de inkább csak tippnek vedd, ne higgy nekem: : -) https://www.hestore.hu/prod_10048178.html https://www.hestore.hu/prod_10021023.html |
Bejelentkezés
Hirdetés |