Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR - Miértek hogyanok

Témaindító: pakibec, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
WinAVR / GCC alapszabályok:
1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile"
2. Soha ne érjen véget a main() függvény
3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van
4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron
5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás
6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et
Bővebben: AVR-libc FAQ
Lapozás: OK   841 / 841
(#) lazsi válasza dara hozzászólására (») Máj 12, 2025 /

(Gyakran az újabb gépekben is még az alaplapon ott van a párhuzamos port csatlakozó, csak nincs kivezetve a hátuljára... A gép szétszedése nélkül megnézhető pl. a BIOS-ban, hogy be lehet-e kapcsolni: ha igen, akkor érdemes belenézni. Vagy az alaplap leírása alapján.
Ha ott a tüskesor, akkor igen nagy eséllyel sokan tudunk adni olyan kábelt, ami kiviszi a portot a hátlapra. Vagyis kis szerencsével a nyomtatóportos megoldáshoz sem kell előszedned egy régi gépet...)
(#) dara válasza lazsi hozzászólására (») Máj 12, 2025 /

Köszönöm de már rendeltem egy usb programozót a nagy fal tövéböl ha nem bírok vele akkor lèpek tovább.
(#) zamatőr hozzászólása Jún 21, 2025 /

ATMEGA-8 program

Üdv!
Adott egy atmega8-al működő DCF szinkronizált óra. Szeretném ha a kettőspontok felváltva villognának amikor szinkronizál az óra a DCF vevővel. Bővebben: Link Az "asm" file elérhető Bővebben: Link. Valaki módosítaná a programot és lefordítaná hex-re -a beégetést meg tudom csinálni.. ( Csak után építeni "tudok")
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2025
(#) pajesz66 hozzászólása Csü, 12:59 /

I2C szintillesztés hogyan?

Sziasztok!
Nem teljesen AVR a téma, de hátha valaki tud segíteni.
Egy áramkörben lévő eprom tartalmát kell kiolvasnom, egy adott hardverrel.
A gond az, áramkörben 1,8V-os I2C vonalak vannak, az eprom olvasó hardver pedig 3,3V-ot kezel.
Már megrendeltem egy pici PCA9306 szintillesztő áramkört, viszont dolgozni szeretnék amíg az megérkezik.
Nincs valakinek valami megoldása/ötlete a szintillesztésre?
(#) vargham válasza pajesz66 hozzászólására (») Csü, 13:21 / 1

Ez található az eredeti Philips ajánlásban.
Bővebben: AN97055
A hozzászólás módosítva: Csü, 13:22
(#) tki válasza vargham hozzászólására (») Csü, 13:47 / 1

Csak vigyázni kell, mert a szokásos 3,3..5 V-os konverzióhoz képest itt már 1,8 V-os feszültségnél stabilan kell nyitnia a MOSFET-nek (szórással együtt), ami <1 V normál gate threshold voltage-et jelent. Ez ritkább, és egyáltalán nem biztos, hogy van otthon.

Ezek jók lehetnek, de inkább csak tippnek vedd, ne higgy nekem: : -)
https://www.hestore.hu/prod_10048178.html
https://www.hestore.hu/prod_10021023.html
Következő: »»   841 / 841
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem