Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rádiós webkamera
Témaindító: Satterhand, idő: Júl 14, 2009
Témakörök:
Sziasztok!
Bocsi ha esetleg más témában van valamilyen hasonló kérdés, de nem találtam semmi hasonlót! Nahszóval adott egy egyszerű USB-s webkamera, és egy 8m-es távolság! Hogy lehetne esetleg egy rádiós bill átalakításával vagy más költségkímélő módszerrel megoldani, hogy ne keljen kábelezni? Remélem ez másoknak is probléma, és várják a fejleményeket!
TUDTAM!!
Már bocs! Gondolkoztam is rajta hogy beleírjam-e az indítóba...de nem tettem.. Azt tudom hogy 40e-től felfele a csillagos égig vannak megoldások, de ez nekem drága! Lehet lenne valamilyen "egyszerűbb" olcsóbb megoldás is!
Van az USBnek Wireless kivitele, már csak ahhoz kell találnod adaptert, beledugod a kamerát, a másikat a PCbe, és kész.
Üdv,
8 métert akár vezetékkel is össze lehet kötni. Ha valami értelmes chipsetű a kamera (UVC kompatibilis a legjobb, vagy spca supported), akkor egy megfelelő wifis router és az mjpegstreamer lehet a te barátod. Nekem egy Asus wl500gp és egy 1.1-es Vimicro ZC301-es chipsetű kamerával sikerült tartós >15 FPS @VGA-t összehozni, elenyésző load mellett.
Kipróbáltam a kábeles megoldást...sajna nem vált be mivel nagy a távolság és nagy a fesz esés ekkora hosszon. Nincs esetleg lehetőség jel erősítésre vagy valami hasonlóra?
Szia!
Ha az USB-t akarod messzebbre vinni két lehetőséged van: - Veszel egy USB jelismétlőt és azzal toldod meg az USB kábelt. Pl.:Bővebben: Link Ez kisebb távolságokra jó. - Ha nagyobb a távolság(kb. 300m-ig) két USB-CAT5 átalakítót kell venni, és azzal tudod összekötni a perifériákat. Pl.:Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |