Fórum témák
» Több friss téma |
Hát az a helyzet, hogy én egyátalán semmit nem értek az ilyenhez-sajnos. Bár elég egyszerűnek tűnik a dolog, azt sem tudom hogyan álljak hozzá. Meg az az igazság, hogy nem is akarok rá sokat költeni... Ha valaki részletesen segítene msn-en vagy akárhogy azt megköszönném.
Kis ledeknél ez bevett szokás, de lézerdiódánál ez eléggé szakmai horrornak hangzik. Persze a 100 forintos piaci lézerért nem kár.
A 100ft os piaci lézerbe egy 100ohm os ellenálás van a dióda és a 4,5 V között na meg egy kapcsoló . De én nem erről beszéltem . Miért ne állíthatná be egy vacak ellenállással a tápfeszt ?nem értem .
Mert a dióda és egyéb félvezetők ellenállása dinamikus, azaz változik, nem tudod fixre beállítani passzív elemekkel.
Hát, ilyen ez a popszakma.. de valaki azt megtudná mondani, hogy lehet megoldani?
Mérd meg az üzemi áramot ,majd a kapott eredménnyel oszd a lapos elemet és megkapod az ellenállást .R=u/I Abból vegyél egy negyedwattost vagy fél wattost és rakd elé. Akkor kéne fesz stab ha sokkal nagyobb feszültségről hajtanád és ha nagy teljesítményt igényelne.
A telefon számód elküldhetnéd, legalább ha kell dioda nem kell licitálnóm.köszi
Sziasztok!
Megakarom venni ezt a 200mW-os zöld lézert, szerintetek megéri? Illetve ez képes erre a KIMENETI teljesítményre? Esetleg tudtok ennél erősebbet olcsón? Köszi előre is!
Szia!
Egy jól működő ~400mW-os lézer modul 300 ezer körül van. Persze ez hőmérséklet stabilizált, lehet modulálni és hosszútávú több órás működésekre van tervezve. Ezt csak azért írom, mert így össze lehet hasonlítani az árakat. 200mW-osat nem kapsz ennyiért és pointerben ilyet nem is nagyon lehet megcsinálni. Ha mégis akkor néhány percig fog mennni elemről / akksiról, ezután mivel nincs megfelelő hűtése úgyis leesik a kimenő teljesítménye és töredékét fogja világítani.
Egyébként marha jók az ilyen eladók, egyrészt mert rajtuk ÁT SEM MEGY a lézer, tehát úgy rendelik meg külföldről, hogy a vevőhöz érkezik meg (szerintem ez irtó nagy pofátlanság), a másik, hogy egy szemnyi figyelmeztetést nem képes kirakni.
Sziasztok!
Köszi! Akkor ez milyen teljesítményű lehet? Akkor ami a vaterán van a többi 100mW, meg 50mW azok se valósak? kb 10000ft egy 100mW-os. És ezzel a lézerrel tudnék gyufát gyújtani, lufit duurrantani? Tudtok valami vebáruházat, magyarországon ahol kapok jó minőségű lézereket? köszi!
A jó minőségű lézer drága. Pointer is lehet jó minőségű, de azokat mégiscsak néhány másodperces üzemekre tervezték.
Nekem a 430mW-osnak (ez megmért valós adat) 1 méterről kell pár másodperc, hogy meggyújtsa a gyufát. Pointerrel ezt max. úgy fogod elérni, hogy egész az optikáig tolod a gyufát. Szerintem nincs értelme, mert csak ráég a szennyeződés az optikára és onnantól foltosat fog világítani. Ha nagyon a gyufagyújtás a cél olyat keress amit lehet fókuszálni. Lehet piros is. Olyanom van és 20-30 centire még elég jó a fókusza, ott még meggyújtja neked a gyufát. Ja igen és amit kérdeztél már régebben kiveséztük itt, ahogy Collector is írta.
halo! nekem is van zöld yagi lézer 350mW körül van 350ezerért vettem ,akkora hütőbordába van besajtolva mint 3db családi gyúfásdoboz azon 2db ventilátor+agyonszürt tápok
elis adnám
azt hogy megri azt neked kell eldönteni de ha lézert akarsz építeni a táp a legfontosabb az áramokat fixen kell tartani a hőmérséklet változás ne befolyásolja,külömben a diódának!!!
Sziasztok!
Remélem jó helyre teszem fel a kérdésemet. Nemrég kibányásztam egy 52-szeres LG cd rom-ból a lézert. A típusa, vagy legalábbis remélem, hogy az, ez van ráírva a műanyag csúszkára: sanyo SF-P151. Hogyan tudnám életre kelteni? Melyik láb mire való? Hogyan tudnám a legnagyobb teljesítményt kihajtani? Válaszotokat köszönöm.
Yagiból antenna van max! Esetleg YAG lézer lehet.
Inkább hajítsd el a kuka irányába, lehetőleg minél gyorsabban.
Szia nekem van egy Dragon Laserem ha érdekel írj.
Mert egyszer csak nem fogsz látni többet, és nem azért, mert lekapcsolták a villanyt.
Nem a szememet akarom operálni.
Elsősorban fára akarok mintákat rajzolni vele.
Ez a teljesítményű dióda nem elég hozzá, igazából másra nem jó, mint amire eredetileg kitalálták.
Értem. És miből tudnék kiműteni egyet amivel már lehet fára égetni?
na ne mondja!!
ugylátom itt csak beszologatnak az okoskák ahelyett hogy segitene a másikon nyugodtan szerelj ki dvd iróból lézert 3db kell látogass el az omega labs-hoz ott majd segitenek,ha kisérletezel 1 fehér lap mindg legyen a lézereden ha aktiv akkor meglátod és nem a szemed viszi ki
|
Bejelentkezés
Hirdetés |