Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   600 / 600
(#) VIM válasza Zsuzsi87 hozzászólására (») Kedd, 15:02 /

A szivattyún meg tudod nézni, hogy milyen fokozatba van kapcsolva a piros kapcsoló? Az oldalán van az I II III állások. Ha a III-ban van akkor feltételezhetően keveset szállít vagy az előremenő NTC a kazán csövén nem jó értéken detektál.
(#) BoBal válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 17:03 /

Szia, 4-es értéken van, azt tudom állítani a fűtési előremenő vízhófok gombokkal is. Szóval nem az a gondja sajnos. Amikor bekapcsolom és elindul és nincs HMV és fűtés igény akkor mutatja is h mondjuk 38fokos előremenő víz lenne. megjön a termosztáttól az igény el is indul és szépen megy 38 fokon. amikor erre jön egy HMV igény átkapcsol felfűti a tárolót, és amikor visszaáll fűtés üzemmódba akkor érzékeli h a termosztáttól van igény el is indítja a keringetést, de a vízhővok nem 38 hanem csak 33-34 fok és szépen lassan csökken. nem tudom mennyi idő után térne észhez mikor kapcsol lángot. csinálok egy kikapcs-bekapcsot és megy a rendes hőfokon. Kicsit olyan mintha valami alapállapotra állna előremenő vízhőfokra vagy nem tudom...
(#) bitmixer válasza BoBal hozzászólására (») Kedd, 17:11 /

Idézet:
„nem tudom mennyi idő után térne észhez mikor kapcsol lángot”

Lehet, hogy csak ki kellene várnod. Szerintem elképzelhető, hogy előbb-utóbb beindul.
Mennyit vártál eddig?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:12
(#) VIM válasza BoBal hozzászólására (») Kedd, 18:37 /

Azt nem tudom, hogy ez a működés üzemszerű e vagy neked csak most tűnt fel, hogy HMV után mindig ez történik az előremenő hőmérséklettel. Amíg a tartály vize melegszik addig a fűtés vize hűl a hőleadó felületeken. Az előremenő az 38°C-ra van állítva és szerintem az a késedelmi idő amíg a tartály vize melegszik addig számottevő hűlés megy végbe és a hőfoklépcső az 20°C. A HMV utáni váltásnál a készülék szivattyúja a maradék hővel együtt keringetést végez és a visszatérő ekkor már számottevően kisebb hőmérsékletű amit a hőfokmérőn le is lehet olvasni. Majd amikor stagnál ill. eléri a hőfoklépcső alsó értékét a víz hőmérséklete majd akkor ráfűt. Az áramkimaradásnál ez prioritást jelent hogy ha megjön a feszültség akkor azonnal emeli a fűtési előremenő hőmérsékletet.
(#) Lucifer hozzászólása Kedd, 21:04 /

Baxi Duo tec 40 kW memóriakulcs EEPROM tartalom

Sziasztok,

Van egy Baxi Duo Tech kazán amivel - hogy is fogalmazzak - taknyosra szivattuk már magunkat.

A kazán spontán megáll láng 128 lángvesztéssel állítólag akkor amikor a HMV-t modulálja lefelé. Mindene (hőcserélők, tűztér, kémény) ki lett takarítva, újra lett kalibrálva. Volt benne cserélve panel, elektróda és gázszelep is (igaz ez utóbbi csak pofára azonosra). Ventit még nem cseréltünk, de működőnek tűnik.

A tulaj elmondása szerint újkorában (cca. 10 éve) volt egy garanciális gázszelep csere a kazán 2 éves korában mert mint kiderült volt valami kavarás ami miatt angol (gondolom más nyomásra tervezett) gázszelep volt benne.

Ami felbüffent bennem az az, hogy van ebben az easyservice EEPROM benne. Ez tartalmazza ugye a kazán adatait (ugyanaz a panel megy többféle teljesítményű készülékbe, illetve a kalibárciós/egyéb paramétereket). Namost ha ez eredetileg angol kazán volt, akkor sanszos, hogy ez az EEPROM-ban el van tárolva. Nincs véletlenül valakinek mentése ilyen készülékek EEPROM tartalmáról?

Esetleg nincs valakinek Bertelli PST diag toolja ezekhez?
https://www.bertelli-partners.it/en/pst/31
Következő: »»   600 / 600
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem