Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   605 / 605
(#) VIM válasza G1955 hozzászólására (») Csü, 21:58 /

EZ a szelep a 7963 végződésű az LPG gázhoz való a 7956 végződésű az metánhoz Bővebben: Link Az EAN számot tekintve EZ a jó szelep a készülékedhez.
(#) VIM válasza VIM hozzászólására (») Csü, 22:26 /

Sikerült a propános szelepet belinkelnem. Neked a metános kell. Bővebben: Link
(#) G1955 válasza VIM hozzászólására (») 15:20 /

Sikerült megjavítanom a szabályozót, tehát már nem keresek, nem rendelek ilyesmit.
Azonban még nem teljes az öröm, ui. úgy tűnik, hogy a szabályozó hiba csak egy véletlen mellék körülmény volt.
Valami áramlást korlátozó dolog lehet, maradt a kazánban, ami valószínűleg az eredeti feltételezés szerinti "savazás miatti lerakódás", - ennek elhárítása (hőcserélő tisztítás) azonban későbbre marad.
A hibajelenség: teljes teljesítménynél hamar felfut víz hőmérséklet és a kazán termikus védelemmel leáll. Az előzmények alapján nem sok más esélyes hiba lehetőség maradt, mint amit írtam.
(#) G1955 válasza VIM hozzászólására (») 15:33 /

Köszönöm a segítséget! Ez is tisztázódott.
Közben az előbbiekben leírtam a fejleményeket.
A további probléma később lesz megoldva.
(#) VIM válasza G1955 hozzászólására (») 20:06 /

Mi volt a hiba a szabályzóban? A tekercs szakadt volt és meg lehetett forrasztani?
Idézet:
„teljes teljesítménynél hamar felfut víz hőmérséklet és a kazán termikus védelemmel leáll.”
Ez csak fűtésnél vagy mindkét esetben a HMV-nél is előfordul? Ha a fűtésnél a visszatérő cső hamar felmelegszik közvetlenül a szivattyú kimeneténél akkor részlegesen nyitva van a háromutú szelep ami miatt így a kis körön is áramoltatva van a víz ami miatt gyorsan emelkedik a hőmérséklet. Az is előfordulhat, hogy a szabályzó már nem tudja kezelni az NTC értékét, mert túl nagy a gáznyomás. Talán meg kellene próbálni beállítani a két végletet, a legkisebb és a legnagyobb teljesítményt a szabályzón.
Következő: »»   605 / 605
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem