Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális forrasztóállomás
Lapozás: OK   97 / 97
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Dec 2, 2025 / 1

Így is tökéletes, ahogy most van. Aki akarja, az megérti az egyedülálló kis karikát.
De ha már szóba hoztad, és van lehetőség egyedi karaktert definiálni, akkor nekem tetszetős és jól értelmezhető a melléklet szerinti egykarakteres Celziusz és Fahrenthein fok jelölés. (Nekem nincs szerkeszthető kijelző modellem, ezért rajzoltam egy segédábrát a szemléltetéshez.)
(#) Skori válasza exabit hozzászólására (») Dec 2, 2025 /

A nagyobb jel ahogyan Alkotó is írta szelekció, lehet a helyén nyil karakter is, amikor nem 245-ös hanem 210-es páka van beállítva a menüben.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2025
(#) Inhouse válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 2, 2025 /

Tényleg nem kötekedés, de a keresőnek: Celsius és Fahrenheit.
(#) Alkotó válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 2, 2025 / 1

Ha a helyesírásra gondolsz, annak valóban nem néztem utána, csak ahogy emlékeztem rá (egyébként a fájl nevében jól írtam, ami szintén a véletlen műve). De a mostani ügy kapcsán ez talán indifferens, inkább az 1 karakteres megjelenési javaslatom lenne a lényegi rész.
(#) tki válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 2, 2025 /

A négyzet sosem fog karikának látszani, nézd meg kicsiben, ill. a képpontok formája és x-y aránya a fizikai eszközön is sokat számít - az is kell egy karakter megszerkesztéséhez, hogy végleges formájában lásd, mert úgy nagyon más a hatása. A sarkokat el szokták hagyni, úgy jobban hasonlít, persze itt nem lesz az igazi.

"Nekem nincs szerkeszthető kijelző modellem" Küldtem ilyen linket is, persze senki sem veszi észre, sok mindenhez létezik online szerkesztő, programokat futtató játszótér stb., ilyet is másodpercek alatt találni lehet: https://xantorohara.github.io/led-matrix-editor/ Még a konkrét rajz is továbbadható. Mondjuk, ez éppen nem kicsinyíthető le elég jól, kell hozzá a gyakorlat, de még sok másik található.
(#) Alkotó válasza tki hozzászólására (») Dec 2, 2025 /

A linkedet nem tudtam kapcsolni a mostani ügylethez. Nekem ezt a rajzot megcsinálni kb. 1-2 percig tartott, utána már csak a szegmenseket satírozgattam. Ennyi idő alatt még keresni sem érdemes, nem is beszélve a saját munka öröméről.
A tetszés/nem tetszés személyes ügy. Nekem tetszik a javaslatom, és az én szememet nem bántja a szögletes "karika". De természetesen elfogadom mások, akár eltérő véleményét is. Skori meg szintén azt csinál amit jónak lát.
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 2, 2025 /

Csak azért jutott eszembe mert erre kalandozott el a beszélgetés a másik témában. Mivel jelenleg is van fok jel rajzolva, ezért ezt nem lenne nagy ügy lecserélni - ha van, vagy ha volna erre igény.
Valószínűleg sokan úgy vannak vele, hogy forrasztanak, és kit érdekel, hogy csak fok jel van a kiírt hőmérséklet után, vagy van-e C betű is, mert attól még a forrasztás ugyanúgy megy.
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Dec 2, 2025 /

Mint ahogy az Aladinban mondja Jafar a szultánnak "nehéz időkben súlyos a döntés".
A forrasztó állomás működése szempontjából ez egy nagyon parányi kis részlet. De a részletek finomságaitól lesz értékesebb az egész.
A másik oldalon pedig ott van, hogyha átírod a programot, akkor annak beírásához szét kell szedni az állomást. Ez némi macera, és például én csak ezért nem tekerném ki azt a néhány csavart.
(#) tki válasza Skori hozzászólására (») Dec 3, 2025 /

Egyszerű: egy-egy embernél gyakorlatilag sosincs megváltoztatva, valamint hiába nincs ott a mértékegység, attól még intuitív, tehát jó.

Bár vannak olyan kultúrkörök, ahol ma vadul keverednek az SI mértékegységek a hagyományosakkal - minden területen mást használnak, ilyenek pl. az angolok. : -)

A kereskedelemben kötelezők az SI-k, a hétköznapi életben viszont maradnak a régiek. Az üzemanyagot literben mérik, a receptekben fontot használnak, a kocsmában a sört pintben, a sebességet vegyesen km/h-ban és mph/h-ban, a testmagasságot viszont lábban és inch-ben adják meg.

A Met Office alapból Celsius fokot használ az időjárásjelentésben, de ugyanazon az oldalon mph/h-ban írják a szélsebességet, a távolságot meg kilométerben - de attól még általában Fahrenheitban beszélnek. : -))

De Magyarországon egyáltalán nem.
(#) cua válasza tki hozzászólására (») Dec 4, 2025 / 1

Eleg zavaro tud lenni ez a keveredes, en eleg surun tapasztalom. Bar lassan mar labban is tudok saccolni
(#) tki válasza cua hozzászólására (») Dec 4, 2025 /

Van még egy ötletem: készíteni kell egy információs oldalt, ami bekapcsoláskor pár másodpercig megjelenik a kijelzőn és tájékoztat a főbb beállításokról, így az alkalmazott mértékegységekről is. Az ilyesmi amúgy is elég gyakori, nem szokatlan. Kezdődhet egy logoval is (itt: szöveggel; logotípus / wordmark / lettermark), hogy ki készítette a cuccot.

Ezek tulajdonképpen sorok, amikből ha kevés van, akkor elférnek a kijelzőn, ha több, akkor végig kell scrollozni őket. Nyilván már ilyenkor is melegíthet az eszköz. És ha vannak gombok, menet közben is elő lehet hívni ezeket az információkat, jobb esetben át is lehet állítani őket. Ennyi csak elég...

De amivel nem számoltunk eddig, hogy hátha nemzetközi lesz egy-egy project és a YouTube-ra is kikerülnek vele felvételek, ahol hangsúlyos az alkalmazott hőmérséklet. Akkor további trükkök kellhetnek. : -)
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2025
Következő: »»   97 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem