Fórum témák
» Több friss téma |
A kék csatlakozóba kötöttem be, mert a másik kártyán is így van a kiosztás. Lehet naiv voltam, hogy ez szabványszerű?
Mindenesetre, ha csak a hangerőszabályzón (az a régi, XP és előtti stílusú) bekapcsolom a vonalbemenetet, akkor akár 100%-ra is tehetem, úgy nem torz. Viszont a felvételnél, bőven 5-10 dB-lel is 0 alá állítottam. Úgy is torzít. Az Audacity-t amúgy ismerem, és a Win10-en azt is használom. A régebbin a Nero 6-os változatának hangszerkesztőjét, ezt, mint írtam, régről jól ismerem és nem volt gondom még vele..
Érdekes... Nálam a "Hangszórók" eszköz foglalja magában az előlapi és hátlapi kimeneteket egyaránt, és szoftveresen vált, ha az előlapba bedugok valamit. Az alaplap gyártójának oldalán néztél drivert? Először ott javasolom megnézni, ne egyéb forrásokból tölts le.
Jogos! Egy régi Audacity verzió nagyon sokat tud könnyíteni bármiféle hangszerkesztéses vagy hangfelvevős feladatnál! A kivezérlésjelzőre klikkelve felvétel indítása nélkül is ellenőrizhető a bemeneti jelszint (Audacity). Ami hangszóróra átkeverve még jó, az már lehetséges, hogy felvétel készítésekor már túl sok.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2020
Nos, leszedtem egy 2.0.6-os Audacity-t (ezt ajánlja a fejlesztő XP SP3 előtti rendszerekhez), ill. megpróbáltam a túlvezérlés kérdését is megkerülni azzal, hogy a belső mixerről vettem fel.
Linkelem a forrás mp3-at, illetve a visszamásolt felvételt. (Ez az Audacity-s, de ha a Nero-ból veszek fel, pont ugyanilyen.) Most annyira nem torz, viszont még mindig olyan, mint valami agyontömörített mp3 20 évvel ezelőttről. Még a térhatás is szétesik, úgy nem tudom megmondani, mi hiányzik belőle, de valami nagyon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |