Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   510 / 1272
(#) kadarist válasza olaszi hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Szia!
Ez a szuperintelligens tévé tudja, hogy jó-e a függőleges végfokozata. Ha nem jó, akkor feleslegesen nem görcsöl, hanem visszaalszik.
(#) mumika1 válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
ahha...most látom h elvan törve az a rész ahol az élességet kell állítani és amiről a képcsőre is megy vezeték..ez esetleg?
(#) erdoszoli válasza kadarist hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Szia
de jogos a felvetés, csak egyszerre 2 tv volt előttem és írás közben összekevertem.
A philips tv gondja megoldódott, a függőleges eltérítés szált el , de 1-2 otthoni raktáros kondival és ellenállással helyrejött.
A samsunghoz viszont ma mennék alkatrészt venni és még mindig nincs eldöntve részemről hogy KIT vagy minden alkatrész külön csere legyen. Ami biztos hogy a KIT drágább,viszont kevésbé melegszik (állítólag) . Lehet hogy hallgatni fogok rád kadarist, de győzz meg kérlek
Zoli
(#) erdoszoli válasza mumika1 hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Szia
magyarán a sokszorozód már látszatra is meg van repedve? Sajnos azt kell mondjam hogy szerintem az kapásból csere. Feltéve ha nem csak a gomb körüli műanyag van véletlenül megütve.. Mindenképpen legalább egy multiméterrel mérj rá a képcsövet fűtő feszültségszintekre, onnan már a fórumozók (én is) könnyebben tudunk használható választ adni.
Zoli
(#) tekse mester hozzászólása Júl 1, 2011 /
 
Helló mindenki nekem Daewoo tv-m van az a problémám hogy a tv-n vízszintes fehér csíkok vannak és homályos a kép.
Nemrég lett megcsináltatva és ez lett az eredménye
(#) zolika60 válasza tekse mester hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Vidd vissza. Vagy te szeretnéd megcsinálni?
(#) erdoszoli válasza tekse mester hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Szia
én is elsőkörben a visszavitelt javasolnám gariban meg kell csinálják..
Ha otthon is elszórakoznál vele akkor az már más kérdés.
(#) erdoszoli válasza tekse mester hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Esetleg annyit megtehetsz mielőtt visszaviszed hogy a sorkimenő trafón a 2 tekerentyűt finoman állítgatod. Egyikkel a focust tudod állítani általában. Ha szerencséd van a másik állítgatásával talán a fehér csikok is eltűnhetnek.
(#) BarnaPili válasza mumika1 hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Akkor ott lesz a gond.A sorkimenőn van kettő poti.Az alsó a FOCUS feliratú,a fölső pedig a SCREEN.Azokat tekerd meg nyugodtan.A FOCUSra elmosódnak a vonalak,a SCREENre pedig a fényességnek kell változnia.Az utóbbit tekrgetve a képcső megfelelő lábán tudsz mérni egy feszültséget.Vigyázz vele,párszáz Volt.Ha ez magasabb,mint amit a képcső megkíván,akkor lehet ez a hiba amit leírtál.
István
(#) BarnaPili válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Szia!
Még egy strigulát húzz be a KIT mellé, a szavazólapon !Párat már én is beépítettem.Sokkal jobb,mint a SAMSUNG eredeti agymenése a hibriddel.Későbbiekben is könnyebb javítani a KIT-et,plusz tényleg töredéke a melegedés is.
István
(#) erdoszoli válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Szia!
Köszi. mivel most megyek HQ-ba így 2:0ra nyert a KIT Délután jelzek ezügyben. Mellesleg ha valakit érdekel akkor eladóvá válik eme Samsung csoda
Más :
Mivel tetszik az oldal és egyre többet vagyok mostanában , lenne egy másik tv-vel problémám. Otthonrol pontosabban leírom majd a jelenséget.Ezer éves ITT tvről van szó, mióta eszemet tudom én javítgattam, de lassan fél éve elakadtam benne, és csak porosodik, de ha segítőkészek és ötletgazdagok lennétek hátha sikerülne megjavítanom azt is
Üdv
Zoli
(#) soos csaba hozzászólása Júl 1, 2011 /
 
Sziasztok, van nálam egy SHARP DV 25083S-típusú tévé aminek az alimentálása be halt sajnos, a probléma az vele hogy az IC 701-es jelölésű iccét nem tudom be azonosítani, mert az icé teteje el szállingózott (SZÉT ROBBANT), és ugyancsak el szált benne az alimentáló tranyó is egy 100 ohmos ellenállással, meg egy 3,9V-os zenner diódával, a legutóbbiakat már ki cseréltem csak az iccével van a gond. A tévé rajzát meg leltem az Elektrotanyán csak az a baj vele hogy valami Bin formátumban van meg, azt sajnos meg nem tudom meg nyitni, utána olvastam hogy milyen progival lehet meg nyitni de nekem túl bonyolult a megnyitása, ha valakinek meg volna ennek a tévének a rajza pdf formátumban, vagy valami más formátumban, annak nagyon örülnék. Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Szia!
Az a bin az EEPROM-tartalom és nem a rajz. Rajz: kattints a Get Manualra lent. Az IC típusa: TEA2260.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Köszi szépen kadarist, örök hálám.
(#) ferko55 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Szia kadarist!
A PTC ellenállás a képcső végén van, vagy a nagy
panelon.
(#) Csekker válasza kadarist hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Üdv. Megérkezett az új távirányító.Teljesen úgy néz ki küllemre,mint a gyári és a gombok is ugyanolyanok. Viszont sajnos ezzel is azt csinálja a tv.mint a kissé megkopott eredeti távjával.Végignyomkodom a kombinációt a szervízmenühöz.A sorozat végén bekapcsol a tv,szól a hangja,de sötét marad a képernyő,mint eddig is.Hát most nincs ötletem,de van egy ismerősömnek egy ilyen tv-je és nála is megpróbálom.Ha nálam sehogy nem jön össze,akkor majd megnézem,hogy a segédrács poti a sorkimenőn (ha van rajta) hol áll.Kb mennyinek kellene lennie a "screen" feszültségnek és hol tudnám megmérni?
(#) soos csaba válasza ferko55 hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
A negy panelon termeszetesen. Harom laba van, de van olyan is aminek csak ketto.

PTC96708.jpg
    
(#) ferko55 válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Köszönöm Csaba a hozzá szólást, ez az ami rajta van a
képen? Van mellette egy nagy watt erősségű ellenállás
annak mi a feladata?

SDC10040.JPG
    
(#) ferko55 válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Csaba a fehér ellenállásnál a panel meg van feketedve
az mennyire vészes?
(#) erdoszoli válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Hali
sikerült gond nélkül beépíteni a KIT-et, viszont a függőleges eltérítésnél is van némi gond. Valószínű kiszáradt kondik lesznek. Sima 8-10 fehér csík egymás alatt a felső 5 centis sávban. Ettől függetlenül gyönyörű képe van. Még némi búgást is tapasztalok a hangszórókból, lehet egy az egyben az összes kis értékű kondit cserélni kéne? Sajna annyi nincs itthon raktáron Nah és miközben irogatok folyamatosan melegszik a készülék és szép lassan tűnik el a fehér csikozás. A kondikkal jól sejtem ugye h megszűnnek a gondok?
üdv
Zoli
(#) BarnaPili válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Igen,a képeltérítő IC közelében van pár elko,azokat dobáld ki.Utána jó lesz a TV.A tápfeszt ne felejtsd el ellenőrizni.
István
(#) erdoszoli válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Köszi a megerősítést. Tápfesz ellenőrzés megtörtént. Bekapcsolva 125V , készenlétben nincs ugyan 150V , de 140körül van.+-pár volt.
Mivel késő van a másik TV-t már nem veszem elő, de valamelyik nap írok majd hogy mi a helyzet azzal, és megköszönném a tippeket arra is.
Zoli
(#) pikk89 válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
találtam egy kiégett ellenállást az r1203-as 47 ohmos kicseréltem és kifüstölt ujra körülötte rendbe találtam mindent...
nem tudom miért vágja ki,ötlet?
(#) BarnaPili válasza pikk89 hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Az az ellenállás egy előtét ellenállás ,utána van a sorvégtranzisztor meghajtó trafója ,majd egy BC337-es tranzisztor.Ha a tranzisztor bezárlatolt,akkor füstölhet az ellenállás.Forraszd ki,és úgy ellenőrizd. TR120,ha jól látom a rajzból.Ennek a trafónak a túloldalán van a sorvégtranzisztor.BU508.Annak is forraszd ki a lábait,mérd meg azt is.Esélyes lehet még a C1201 is.
István
(#) pikk89 válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
na a bc tranzisztort megnézem azt nem néztem még meg, a bu tranzisztor 100%jó az probálgattam már meg mérve is jó,ja meg a c1201 es kondit is megnézem majd...
és köszönöm a türelmedet hozzám,de nagyon szeretném beinditanni ezt a gépet,nagyon régi technika már ,de egy mérnöki remekmű számomra
(#) kadarist válasza Csekker hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
A képcső megfelelő kivezetésén tudod megmérni a segédrácsfeszültséget. A képcső fűt ilyenkor?
(#) gabinjo hozzászólása Júl 1, 2011 /
 
Sziasztok! Tudom hogy ez TV-s fórum,de nekem videó problémám van.Van egy régi sony videóm.Ha áram alá kerül akkor folyton ki be kapcsol, a kijelző és a bekapcsolást lelző LED is villog . A gombokra nem reagál semmit, és a videofej lassan apró megszakításokkal akadozva forog körbe.
Szerintem a táppal lehet valami.Nagyon hálás lennék valamilyen használható ötletnek.Előre is köszönöm.
(#) pikk89 válasza gabinjo hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
nagyvalószinűséggel táppal van a gond,de lehet akár vmi vezérlő ic-is..tápot nézd át diodák,trazisztorok,kondik minden eggyebbet,ha ez rendbe akkor tuti vmi vezérlés hiba van..
(#) soos csaba válasza ferko55 hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Szevasz ferko55, igen az az alkatrész amelyik a nagy teljesitményű ellenállás mellet van (EPCOS T709) van rá irva. Ha meg van égve a panel alja az nem gond csak az áramkörök vezesenek, mérd majd át müszerel hogy vezetnek e az áramkörök. Máskűlönben az az ellenállás szokot melegedni, és azért ven neked meg feketedve az az ellenállás.
(#) kowi hozzászólása Júl 2, 2011 /
 
Sziasztok! Elakadtam egy 11AK30-as sasszi számú Vestel tv-vel. Előttem valaki cserélt benne sor tranyót ,meg tett rá hűtőbordát... most kicseréltem megint a sormeghajtót meg R624,R658 meg volt nyúlva továbbá c618 képcsőfüggő, c619 és c627-et is cseréltem. A készülék bekapcsoláskor indulna a led zöldre vált de egyből letilt. Ötlet?
Következő: »»   510 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem