Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   92 / 244
(#) sound.man válasza Turbina33 hozzászólására (») Aug 19, 2011 /

FS Audio driverek nekem bejöttek. Bár az mnc driverei se rosszak de Fs picivel drágább csak és szerintem sokkal jobb.
(#) Turbina33 válasza sound.man hozzászólására (») Aug 19, 2011 /

Köszi!
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Aug 19, 2011 /

Sziasztok!
Szeretnék egy alap hangosításra való technikát összedobni! Ami végfokok vannak (lesznek):
1Db monster 2x250W végfok (Toppoknak)
1db monster 2x450W végfok (Subb-oknak) (ezmég készülőben)
1Db 2x100W körüli Qad 405 (kontrollnak) A hangfalakat kellene még beszerezni.. Nem akarok full minőséget.. Szerintetek építeni, vagy készen venni az olcsóbb?
(#) Bassmester válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Aug 19, 2011 /

Ha anyagpazarlás nélkül tudsz minőségi munkát végezni, ha megvan minden szükséges eszközöd és tudásod a mérésekhez és a kivitelezéshez és a tanulópénzt már korábban többszörösen megfizetted, akkor jobb ár/minőség arányt érhetsz el építéssel, ha okosan tervezel, jól vásárolsz és igényesen dolgozol.
A kontrol ládákat gazdaságosabb aktívra tervezni, spórolhatsz ha quad helyett 7294-et használsz és toroid helyett kapcsolóüzemű tápot.
(#) Bártfai Ferenc válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 19, 2011 /

A qadok már meg vannak..
A hangfalnál csak a kárpitozástól félek kissé...

Azt utálom én is a legjobban.
A napokban csináltam egy rücsis ládát (dob-monitort), de ez is nagyon macerás munka, kb annyiba kerül mint kárpittal (Pálmatex-el) bevonni. Nem is túl szép, olyan varangyosbéka jellegű és simán lepattan róla a cucc, ha odavered az élét a falhoz.
Íme pár kép róla:
(#) bajtaig válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Aug 19, 2011 /

Használtat venni.
(#) reloop válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 19, 2011 /

Üdv! Milyen hangszórók kerültek a dobozba? Jól látom, elől-hátul is van nyílás?
(#) Bassmester válasza reloop hozzászólására (») Aug 19, 2011 /

Hali!
Eastech C6741-ek. Nem nagy szám, de a dobosunk mellé üvölteni pont jó lesz
Egyébként a 4 db együtt, elég konkrétan megszólal a 48 literes reflexben (nyílások betömve) Az első nyílás a kezelőpanel helye, hátul van egy 10cm-es cső és a tápcsati panel helye.

Kösz! Így már értem, nagyon pofás kis hangszórók. 2-300W elektromos teljesítményt simán beléjük lehet vezetni. El is hiszem, hogy konkrétan megszólal

Egyenlőre csak bedrótozva toltam neki egy 40W-os STK-ról a hangenerátort tekergetve (a család örömére) a mélytartományt füleltem... hangerő az lesz, az átvitel meg még elmegy.
Egy 7294 híd fogja hajtani, +/-35V -os kapcsolótápról.

Csak nehogy olyan jó legyen, hogy a basszgitáros kisajátítsa magának

Van nekem jó kis cuccom és már kész van egy 2x200-as fej is bg-hoz. Majd még egy 15"-ös ládát kéne összedobnom Delta 15 LFA-ból.

A Delta 15 LFA nagyon komoly darab. Olvastam a paramétereit, az árát meg se mertem nézni.
(#) Bártfai Ferenc válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 19, 2011 /

Szia!
Ez a külső tetszik! Hogy csinálod? Amúgy valahol tudok venni telibe rácsot a hangfal elejére?

Body 950-et (rücsi) fújtam rá alvázvédő pisztollyal és selyemfényű zománccal fesettem. Jól néz ki, de szerintem sérülékeny és minden meglátszik rajta.
A Bricostore-ban szoktam expandált lemez rácsot venni, 3500 Ft-ba kerül a 100x50 cm-es darab.
A kis bass kombómon is ilyen rács van. Nagy előnye hogy nem kell hozzá csavar, egyszerűen csak be van feszítve ívbe két fal közé. Így nagyon erős és merev.
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 19, 2011 /

Ezt nemrég rajzoltam deltához. Láttad már?

Bővebben: Link
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Jól néz ki
Én is terveztem egy hasonlót, de nekem csak 100mm-es csöveim vannak. Ilyen átmérőben (110mm) mit lehet használni?
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Szennyvízcsőben van 110-es. De 1-2 mm-en nem fog múlni a dolog. Úgyis kell impedanciát mérni a pontos hangoláshoz. A csillapítóanyag is elviszi rendesen.
(#) Bártfai Ferenc válasza ptesza hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Szia!
Ehhez hasonló építési rajzokat tudtok nekem feltenni. Ahogy nézegetem az árakat szerintem az építés lesz a nyerő. A használtaktól picit félek, ki tudja mennyire vannak agyon verve.
(#) ptesza válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

PA hangfalakat nem azért adnak el mert jók... A jókat használják.

Ha választasz (veszel) mélyközepet illetve mélyet akkor megmutatom ,hogy lehet T/S mérni.Az ilyen tervekhez az kell.
(#) strobi válasza ptesza hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Kivétel erősíti a szabályt Dynacord forum line
esetleg valaki számára hasznos is lehet, mert egyébként újonan 1pár efféle középmagas kerül ennyibe, mint ez a rendszer
(#) ptesza válasza strobi hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Ezen a fóromon nem ebben az árfekvésben akarnak építeni . De azért jól megnézném azt a cuccot mielőtt megvenném.Elég egy pillantás az eladó értékeléseire...
(#) Bártfai Ferenc válasza strobi hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Jó Jó.. Természetesen, ha lenne 1,3 millióm akkor nem építettem volna végfokot sem, hanem veszek! Természetesen a minél olcsóbb megoldás érdekel..
(#) bajtaig válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Még mindig az a véleményem,használt gyárit venni.
(#) Mzolee hozzászólása Aug 21, 2011 /

Megígértem hogy csak akkor jelentkezem ha alakul valami.
Nos már vannak fejlemények azóta szert tettem egy Behringer EP 1500 végfokra ami 4 ohm-on 450W-al küldi az RSP30-akat és 8 ohm-on 280W-al küldené meg a - ha a festést nem nézzük akkor 90%-osan elkészült - egyik 18 colos BandPass tölcséremet.

A tetején service nyílás lett kialakítva, hogy a benne csücsülő 8 ohm-os régebbi szériás (azaz 250/350W-os) somogyi woofert cserélhessem. Habár full farostlemez a láda, aztán úgy gondolom megérdemlik egymást. (Egy Martin WMX vagy WSX ládának persze megadnám a 18 millis rétegelt lemezt meg a maga RCF hangszóróját ha lenne további 1-2 százezrem erre a célra.

Mutatok pár képet is és nem tudom hogy kell szólnia egy ilyen ládának egy ilyen szóróval, de scope szerint 5-10 wattal meghajtva este fél 10 felé 1 perc után a második szomszédom kedves szavakkal illetett. (Igaz feléjük volt fordítva)

Teljes meghajtás csak a középmerevítő beépítése és a fedőlap végleges beerősítése után fog következni és akkor majd jelentkezem hogy mit művel. Meg így előre szólok hogy nagyon szeretném valaki tölcsérével összehasonlítani egyszer még a nyáron (Nógrád megyében lakom)
(#) hangszoros válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Aug 22, 2011 /

Ezt bszemrevételezheted.
Némi munkával a belbecs állapotáról is lehet tájékozódni.
Ha nem vagy lusta jobbá is teheted, mint volt újkorába.
Egy gyári cucos sose lesz olyan jó, mint szerettel, hozzáértéssel babrált holmi
(#) zitzaki hozzászólása Aug 23, 2011 /

Sziasztok!
Szeretnék egy készíteni XLR-jack(6,3as mono) átalakítókat csinálni az lenne a kérdésem hogy az XLR dugónak melyik lábát forrasszam a jack hez?
(#) zitzaki válasza zitzaki hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Amúgy crossoverhez kell vagy jó hozzá a mikrofon bekötés is úgy hogy az 1-3 láb a test a 2 meg a +?
(#) sound.man válasza zitzaki hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Szimetrikus kell vagy aszimetrikus? Ahogy írtad az csak akkor jó ha a crossover bemenetére kötöd, ha kimenet és XLR-en jön a dolog akkor az 1-3 lába nem szabad összekötni a testet kell csak bekötni a - szabadon hagyni, de ha bemenet akk össze kell kötni.
Következő: »»   92 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem