Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Az hogy nem kell az túlzás ,mert akkor gyárilag sem lenne rajta.Az a lényeg hogy működik nélküle. A kérdés viszont arról szól hogy "mire gondoltok...... ".Én arra válaszoltam hogy "erre"
Értelek De amúgy az egy jó dolog, mert nélküle igen ám csak sérülékeny a csatlakozó. Kicsúszhat ,és könnyen bele is törhet kisebb mechanikai igénybevételnél. Úgy ,hogy ha egy mód van rá vissza szerelem valahogyan azt a gyűrűt.
Úgy ahogy mondod! Talán egy RCA dugót ha szétszedsz valahogy össze tudod házasítani a Jack-kel
Igen ez a megoldás! Ez után foglalkozhatok a másik problémával is! Feltelepíteni az operációs rendszert rá. Annyit sikerült megtudni, hogy ezeken nincsen bios, ha nem úgy nevezett EFI van helyette, amit a HDD tartalmaz.Tehát mikor vinyót cserélek az első lépés ezt feltenni. Mivel hiába az optikai meghajtó, meg a USB, Firefire csati ha nincsen ami kezeli ezeket még. És azt is megtudtam, hogy az én 400MHz-es gépemhez a 10.4 Tigert érdemes telepíteni. De sajnos az EFI telepítéséről konkrét leírást nem találtam. Ha valaki jártas a témában kérem segítsen! Előre is köszönöm.
Ha nincs BIOS, mi indítja el a HDD-t?
Leírta, hogy a HDDről töltődik be valami, BIOShoz hasonló.
Az IDE csatlakozó elég jól ismert. Egy sima ROMból ki lehet küldeni a címzést a HDD első szektorára, és onnan beolvasni a dolgokat. Valószínű SATAn se túl bonyolult. Valami hasonló megoldás van IBMes régebbi gépeken, fekvőházas. SCSIs HDD volt benne, mikor az ember HDD nélkül sikeresen beindította, felkínálta, hogy floppyról telepítse a BIOSt. A SCSI vezérlő meg PCIos volt, szóval még nem is integrált. Ennyit tudott csinálni, semmi mást, persze HDD nem is volt benne. Biztosra nem állítom, az utóbbiakat nem ma volt, és annyira nem érdekelt.
Talán egy másik Apple gépről formatálni a HDD-t, és arra rámásolni a MAC OS X-et. De lehet, hogy ezt egy PC-ről is meg lehet oldani.Na de még kérdéses melyik verzió jó az én gépemhez???
A SATA tkp. IDE compliant, szóval elméletileg az elérés szoftveres megvalósítása ugyanaz.
@Beachway: Nekem valamiért úgy rémlik, hogy a 10.4 -gyel bajban leszel, mert az x86 architektúrák támogatása (amennyiben emlékeim nem vernek át) a 10.5 Leopardtól él. Ez persze egyáltalán nem biztos. Az x86 -ot meg az EFI -ből kiindulva feltételezem 1.2 GHz alatt mondjuk én nem erőltetném az OSX-et, ami azt illeti. Rengeteget szívtam már gyenge gépekre felkendácsolt OSX -ekkel...
Jav: Az x86 támogatás 10.4.4 -től létezik.
Francot a korlátba...
A 10.4 elvi minimális órajeligénye 300 MHz, de egy 400 -ason garantáltan a kis szivárványszínű bogyó nézegetésével fog eltelni az életed (vindózosoknak jelezném, hogy ez a homokóra mekkes megfelelője... izé... Macfelelője). Ekkrora x86 -os gépre, nem igazán érdemes 4 -es Windowsnál, vagy valami procibarát Linux disztribúciónál durvábbat feltenni.
Én tök tudatlan vagyok a MAC-hez. De nagyon érdekel a dolog, mert egy teljesen más az eddig megszokotthoz képest. A gépem egy G3 PowerBook 400Mhz 64M RAM, amit bővíteni szeretnék 256-ra. 40GB HDD. Van rajta 2 USB csati, és 2 Firewire csati. Tehát akkor erre a masinára mit lenne érdemes telepítenem, ami normálisan működik??És amit le is tudok valahonnan tölteni, mert jelen pillanatban nekem semmilyen MAC-es programom nincsen.
10.3 -at mondanék, de ha ragaszkodsz a 10.4 -hez, rámegy az is. Némi susnyálással felmehet a leó is, de nem ajánlom g3ra.
Ha ki tudsz egyezni azzal,h borzasztóan lassú lesz, tedd fel a Tigert. Ha nem kockáztatnál ilyesmit, akkor max Panther. Ha nagyon nem tudsz zöldágra vergődni, tudok ajánlani egy almást, aki a kőkor óta ezekkel a gedvákkal nyomja. Ezesetben dobj egy privit és adok e-mail címet hozzá.
G3 -ast mondjuk én leginkább a vitrinbe tennék. Amúgy, érdekességképpen, ugyanez a G3 ciripel a Gripenek fedélzetijében.
...az EFI azonban az inteles gépek sajátja, abban ne nagyon gondolkozz. A G3 gyári firmware -e (ami tkp. a BIOS/EFI régi, Mac -es megfelelője) tökéletesen jó lesz OSX -hez (kivéve 10.6, ami csak x86 procin fut)
Win98/NT4 jellegűnél jobb minőséget ne nagyon várj
Ahogyan itt említette valaki visszább, ez már tényleg vitrinbe való inkább. Ha tényleg használni szeretnéd, akkor osx helyett egy 9-es os jobb lenne. Igazándiból ezeket még azzal szállították gyárilag és tényleg az fut jól rajta. Tudom, mert 8-10 éve ilyesmi G3-as és G4-es gépekkel dolgozam. Az egyik kolega felrakott egy osx-et az egyikre. Sajna nem volt nagy élmény mellé ülni.
OS letöltés itt. Egy P2-es P3-as PC-re is felmegy egy win xp, de azért jobban megy rajta egy win98....
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Nem is számítok csodára ezzel a régi masinával kapcsolatban. Igazából mint érdekesség szeretném megcsinálni. És ,hogy picit betekintést nyerjek az almák világába. Gondoltam a neten a híreket olvasni a páromnak még megfelel. És mivel szinte ingyen jutottam hozzá , csekély anyagi ráfordítással kielégíthetem kíváncsiságomat.
neogeo2 -nél a pont.
Nekem egy 333-as Deschutes gazdagítja a repertoárt (P2 MMX), ami Win98SE -vel tökéletes, XP-vel viszont használhatatlan lenne. Fejleszteni, meg zenét hallgatni használom csak... Az OS9 tényleg célszerű, mindössze azért nem ajánlottam, mert általában nem szokták szeretni. Ha csak az almák lelkivilága érdekel, tegyél fel PC-re egy Snow Leót (10.6) szerintem.
Azt hiszem megpróbálom a Tigert, és ha nagyon illúzió romboló, akkor áttérek a Panther-ra. Így ki tudom próbálni mind a kettőt, és a végleges megoldás a géphez reális lesz.És vitrinbe fogom tartani, mint érdekesség, mert van itthon még 4 másik számítógép. Viszont még az a része nem tiszta a dolognak, hogy egy tök üres HDD-re hogyan tudom feltenni az operációs rendszert??Maga a DVD-ről tud bootolni??Vagy elsőnek fel kell tenni az EFI-t??És azt hogyan lehet, ha nincsen bios rajta??Kell hozzá egy másik Apple, vagy egy PC-ről is lehet tolni?? Olvastam telepítési leírásokat, de ezt a részét nem említették.Csak hogy tedd be a lemezt, és nyomj alma gombot indításkor, vagy más karakter kombinációt.És ezután elindul a telepítés.Még képek is vannak róla.
Erről nem tudtok semmit?Bővebben: Link
Jelenleg az almák tkp. kutyaközönséges PC -k némi parasztvakítással fűszerezve. Az EFI a BIOS -szal egyenértékű, annak leváltására kifejlesztett újabb technológia és semmi köze nincs almáékhoz.
Ha BIOS -os van, attól még fel lehet tenni az OSX -et, csak kókányolás. Neked viszont mindez egészen mindegy, mert egy G3 -assal készülsz verekedni, nem Intellel. Elvileg csak belevágod a lemezt és röpke pár év alatt felmegy. Mindenesetre én tényleg inkább belerámolnék egy nagyobb gépbe mégegy vinyót és arra tennék 10.6 -ot. Ha egy sz.r netbookon elfut, akkor egy kellemesen erős asztalin már csak nem lesz vele gond...
Ha jól emlékszem, akkor a C gombot kell nyomni induláskor és akkor a cd-ről bootol... Régen volt, nem biztos...
Sziasztok! Nekem Isten igazából olyan gondom lenne, hogy 1 vonalon 2 usb tud e futni? Ilyen "Y" elosztóra gondolok, létezik ilyen? Valamint, létezik olyan, hogy egy adott usb portot virtuális com portra irányítani? Szóval, hogy az xp azt hidje com porton érkezik a jel. Ez lehetséges? Néztem a neten, de konkrét dolgot nem találtam, hogy van e ilyen!
Leírom mi lenne a célom ezzel: Van egy Op-com usb-s autodiagnosztikai interfészem, hozzá egy op com program. Simán nem tudok más autókból hibát olvasni, mert a program "kapcsolja az adott szálat" Hiába kötöm össze más kocsival, az univerzális hibakód olvasó program nem tudja megnyitni a pl a "7-es lábat" az interfészben! Ráadásul csak com portot kezel az összes általános hibakód olvasó. Ehez a részéhez kellene virtuális com port, vagy valami megoldás. Elméletben úgy képzeltem, hogy az op-com programmal megnyitom a "7-es lábat",(kipróbáltam, nem dugom rá kocsira, csak annyit ír ki, hogy nem található motorvezérlő, de a megfelelő lábat aktiválja) leteszem kis méretbe, és indítom az általános olvasót, aminek már szabad útja van a motorvezérlő felé. Érthető valamennyire az elképzelésem? Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm!
Hali!
Ezekből egyik sem jó?
Sziasztok.Tönkrement a táp a PC-be,szétkaptam és úgy néz ki hogy a biztosíték ment ki csak benne.( a kondik nem púposak). A tápról csak annyit tudok hogy LPK12-23 420W-os. Az lenne a kérdésem hogy milyen biztosíték jár bele mert nem lehet kiolvasni róla semmit csak annyit hogy 250V. Milyet vegyek bele? Hány A-os lehet? Köszönöm a válaszokat.
Szerintem: F5A 250 5Amper gyors. A nyákon ott kellene lenni a biztosíték típusának.
Köszi a választ.Hát ez az hogy nincs rajta,csak annyit ír hogy F1
Amíg nincs meg a biztosíték, egy 230V 60W-os izzóval hidald át, ha ég az izzó, akkor a tápban zárlat van, akár a tranzisztorok is tönkremehettek. A biztosíték nem ok nélkül megy ki.
Huh. okés köszöntem a választ. Kipróbálhatom csak úgy magára is a tápot tehát terhelés nélkül?
Kösd össze a zöld és valamelyik fekete vezetéket. Arra elvileg el kell indulnia, de lehet hogy terhelés kell az 5V-os ágba, mert egyébként lekapcsolja magát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |