Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia!
- Kábel vagy bekötési hiba lesz: Ha nyomva tartod a nyomógombot, akkor a piros led villog. Ez azt jelenti, hogy a kontroller elindul, és átmegy firmware frissítési üzemmódba. Milyen gyorasn villog? Ha így próbáltad, újra be kell programozni a firmware -t... - Mérd meg multuimérterrel, hogy a 18F2550 14. lábán mekkora feszültség van? A 14. lábon 470nF (330nF ... 1 uF) kerámia kondenzátor van? - Lehet az is, hogy nem jó az órajel frekveciája. Meg tudod mérni a CLKOUT (10.) lábon? A quartz -nál 22pF kerámia kondenzátorok vannak beültetve? - A gyári firmware van benne? 20.0000MHz -es a quartz? - Az USB kábelt ki tudod próbálni másik eszközzel? Van másik kábeled? Próbáltad már másik porton? Driver nem kell, HID eszköz, az operációs rendszerek felismerik...
win7 64bittel dolgozok. asszem már a 4es utániak vannak fent.
lassan másodperces intervallummal villog a piros, de megnézte, és nem vesztette el a firmwaret. A PicKit2 oldaláról letltött hexfájlt töltöttem bele a 2550-be. A 14es lábon 3.33V-ot mértem. 470nF poli kondi van rajta nem kerámia. 22pFos kerámiák vannak a quartz után. Amiket kérdeztél korábban azokat is méregettem, és ott is 3,3V illetve 4,6volt. Csak már nem emlékszem melyikre mértem. A kábelnek semmi baja, de próbáltam másik kábellel is. Ugyan az....
Nekem annó folyasztószer maradványok (forrasztó krém, ami vezetett) okoztak hasonló problémát.
Alkoholba mártott fogkefével keféltem át az egész panelt. Már lassan két éve teljesít tökéletesen a Watt féle smd változat.
Sziasztok!
A watt féle klónt szeretném megépíteni. A gondom a következő. Sikerült kinyomtatni a letölthető PCB-ből a nyáktervet (circuitmaker2000-el) és a panelt is el tudtam készíteni, de az alkatrészeket valahogy nagyon nem sikerül leolvasnom, hogy mi hova kerül (és adott esetben milyen irányban). Egyszerűen összefolynak a sárga szövegek (ráadásul az alsó és felső réteg alkatrészei ugyan azon a rétegen kaptak helyet). Valaki meg tudna szánni néhány tanáccsal, hogyan is tudnám könnyedén megtalálni az alkatrészek helyét?
Már volt erről szó. Keress vissza! Ki tudod kapcsolni az egyik oldalt, utána pedig rákattintgatsz az alkatrészekre és ki van jelölve szöveggel együtt. Lehet, hogy lekopizom Sprint Laout-ba. Sokaknak segítene.
Jobb gomb egy üres területre, majd Setup és ki tudod kapcsolni a rétegek közül azt amit nem szeretnél látni. A színeket is meg tudod változtatni.
Ez sokat segített, köszönöm. Így már tudtam magamnak nyomtatni egy olyan lapot, amin szépen be vannak rajzolva az alkatrészek...
Már csak azt nem értem, hogy ha "szépen" akartam megcsinálni és a top layer, top overlay (ahol az alkatrészek vannak), bottom overlay voltak aktívak, majd egy alkatrészt meg akartam szerkeszteni (hogy bottom overlay rétegre kerüljön), akkor miért rakta fel a padet a top layerre? Így kénytelen voltam azt a módszert választani, hogy csak az overlay rétegem volt aktív, kitöröltem, ami éppen a másik oldalon van, majd ezt kimentve png-be, rámásoltam a nyákrajzra (és ezt megcsináltam mindkét oldalra).
Bevallom nem tudom mi az ok, de a lényeg, hogy végül sikerült.
Az alkatrészlistádról lefelejtettél legalább egy alkatrészt. A felső oldalról a 100µF-os kondit nem írtad bele az excel fájlba (emiatt meg se rendeltem, mehetek megint boltba).
Akkor valamit nagyon benéztem, mert a PCB-ből kiszedett alkatrészrajzolaton van... De ezek szerint biztos csak elírás Majd megint jól végignézem a kapcsolási rajzot és megkeresem mi való oda.
Igen, az 10uF. A listában is az van és a rajzon is.
Köszi!
Sikerült beazonosítani nekem is, pont akkor válaszoltam volna a hozzászólásomra, amikor megláttam, hogy valaki (te) éppen válaszol rá... Hétfőn, amikor megint a közelében leszek, akkor folytatom is a beültetést, s remélhetőleg most már be is tudom fejezni.
Helló
Nekem az lenne a kérdésem hogy az normális e hogy a tekercs baromira melegszik. Kerestem zárlatot de semmit nem találtam ami gáz lenne. Ezt leszámítva viszont működik már amennyire kitudtam próbálni mert hosszabb ideig nem mertem hagyni a gépre kötve. Rendesen felismerte a gép meg minden. Valami tipp hogy mit ronthattam el? Mert szerintem valamit csak én csesztem el. Előre is kösz a választ. Mellékeltem a kapcsolás linkjét. http://www.mcuhobby.com/articles.php?article_id=8
Szia!
A tekercs csak akkor melegedhet, ha a Vpp előállítás folymatban van. Ha bekapcsolás után azonnal melegedni kezd, az rövidzárlatot vagy a Q1 D-S zárlatát jelenti. Ha a klón kontroller nélkül kapott 5V -ot a mérések elvégzéséhez vagy néhányszor nem indult el rendesen a csatlakoztatáskor a programja, a Q1 tönkremehetett... Ha csak akkor melegedik a tekercs, ha a Vpp előállítás folyik, akkor a tekercs megendegett árama alacsony: 680uH / 0.1A -es kell bele. Többször leírtam, hogy ez a klón módszeresen teszi tönkre a Q1 fet-et, mert a G és S elektródái között nincs semmi, ami a statikus töltéseket elvezetné. A statikus töltésektől Q1 nyithat, a drain körében csak L1 található, ami egyenáramúlag szinte rövidzár... Nem ennyire veszélyes a Q4, Q6 és Q3 -ra, de mind a 4 fet G és S elektrójája közé be kell tenni egy - egy 100k ellenállást. Az SMD 1206 vagy 0805 elfér a forrasztási oldalról a kivezetések között.
Köszi a választ. Akkor ezek alapján átvizsgálom még1szer.
Hello! Átterveztem .PCB-ről .lay-re Watt PICkit2-jét. Az értékekhez rá kell vinni az egeret az alkatrészekre. Néhány (azt hiszem 3) kondenzátort nagyobb tokozásúra cseréltem, mert csak akkorában lehet kapni. Néhány diódának a típusa nem az, mint a .PCB-ben, mert azok nehezen beszerezhetőek.
Néhány alkatrész nem volt összekötve Azt hiszem most már jó
Javasolhatom, hogy mielőtt közzéteszed, próbáld ki és ha működik , akkor ajánld másoknak!
Rendben, csak fáradt voltam és nem figyeltem tegnap este. Meg fogom építeni ez alapján és ha működik azután ajánlom. Amíg nekem nincs kész, addig is jó nézni a beültetést
Sajnos még mindég nem jó, legalább is szerintem. Tudtommal 2 darab BC817-nek kellene szerepelni a nyomtatott áramköri terven, a rajzon legalább is 2 van. Elkészítettem én is a DipTrace áramkörtervezőt használóknak, de gondban vagyok, nem-e vétettem hibát(mivel még nem építettem meg, nem tudom), valamint hozzájárul-e Watt fórumtárs a közzétételhez.
Csinálnál képet és bekarikáznád, hogy hol hiányzik? Mert minden alkatrész benne van, feliratozva elvileg. Miért ne járulna hozzá? Másoknak segíthet, de majd Watt megmondja.
Megvan: az eredetiben volt egy alkatrész, aminek nem volt felirata. Oda rossz tranyót állapítottam meg Kivancsi4: igazad van, kettő van belőle, most már a .lay-ben is.
Van rajta még egy hiba: A belső ICSP MCLR vonala nem ér el az ICSP csatlakozóhoz.
Ha már itt tartunk, hogy újabb tervek készülnek, nagyon félénken bátorkodnék előhozakodni az alábbiakkal: - Érdemes lenne a FET -ek G és S elektródái közé betervezni a 100k ellenállásokat (3db). Elfér, már rá is tettem... - A PICKit2 standard kiosztásáshoz kellene igazítani a belső ICSP csatlakozó kiosztását - tudom, hogy csak egy lábbal kell szisztematikusan arrábbvinni. Ez is megoldható, már kész is van... - A 18F2550 MCLR lábát az USB +5V -ra kellene húzni. Ez is megoldható, már kész is van... - Ahol csak lehet, az USB táp, Vdd_TGT, az L1 induktivitás körében levő és a föld vezetékeket vastagítsuk meg... Folyamatban...
Jó lesz A FET-ekhez miért kellenek a 100K-k? Jobban nyitnak?
Sziasztok! Meg építettem Hp41C féle pickit2-t minden szép és jó de valamiért nem működik. Rádugom a gépre érzékeli szépen még a pickit2 progi is de azt akarja hogy frissítsem a pickit2-m oprendszerét ezt meg is próbáltam tenni de azt írja hogy "downloading falied".Előre is köszönöm a segítséget.
A FET-ekkel soha semmi baj nem volt még, és szerintem nem is lesz. Ezek a FET-ek nem érzékenyek annyira, mint a szilva félében.
Nem kell arrébb vinni az ICSP kiosztást, max egy lábbal több kéne, mivel az utolsó lenne az AUX, de minek... A MCLR-el egyetértek, a gyári rajz miatt maradt le, én is beletettem már. Szerintem a vonalvezetésen nem szabad váloztatni, mert még gondot okozhat. Ami bevált, ne változtasd!
Ha megváltoztatjátok a rajzolatot, az már nem az én klónom lesz, nincs mit megengednem.
Az eredeti rajz átrajzolását terjeszteni lehet, ha feltüntetitek a szerzőt. Nem csinálok belőle nagy ügyet, ha nem, de ezt kívánja a tisztesség.
Éppen akkor is lezárnak, ha ellenőrző méréseket végzel a panelen úgy, hogy a kontroller még nincs beültetve, avagy ha valami probléma miatt a kontroller programja nem indul el. Ekkor, ha az IRF7317 N fet -jének gate elektódáján kellő mennyiségű töltés halmozódok fel (ami nem tud semerre elmenni az ellenállás nélkül), kinyithatja a FET -et. A FET drain körében csak az L1 induktivitás van, ami egyenáramúlag rövidzár...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |