Fórum témák
» Több friss téma |
Nem ide tartozik ugyan, de hogyan rögzítetted a vezetékeket a kijelzőhöz? Csináltál a hozzá nyákot vagy csak simán ráforrasztottál vezetékeket? Ha forrasztottad akkor bírta minden gond nélkül? Nem jött le egyik érintkező sem? A lábkiosztást hol találtad meg?
Erre az LCD -re pont ráforrasztottam az érintkezőkre nagyon vékony vezetékeket, és utána ragasztópisztollyal nyomtam rá egy kis műanyagot.
Az elsőnél mikor csináltam elég sokat szenvedtem és mivel sokáig kínlodtam megolvadt az érintkezők között a műanyag elválasztó is, és kontakt hibás lett. Azóta nem rontottam el egyet sem, igaz a páka hőmérsékletét is levettem olyan 240 fokra. A lábkiosztás a csatolt képen látható Most a háttérvilágításon agyalok, hogy hogyan oldjam meg, milyen ledet használjak, minden ötlet javaslat jól jön.
Nem ismerem a 3510i kijelzőjét. A gyári háttérvill. nemjó? Nekem 3120 kijelzőm van egy pár db. annál a bill. megvilágító ledeket használtam háttérvill.-nek.
Jó lenne csak nincs ledem, a panelt amin a ledek voltak elbotoltam.
Nekem van pár bontott nokia telom, küldjek? :hide: Beszoktam menni használt mobilos boltokba, ahol van szervíz, és kérni pár régi telefont.Egy két helyen még örülnek is, hogy elviszem a "szemetet".
Nem titok, én is találtam a neten és beollóztam az előző kódomba. Nagyon egyszerű, az LCD inicializálása után mehet is. A képet betettem egy header fájlba, ki kellett számolni mekkora legyen, mert a 2452 is csak 8 kB-os. Az IAR kezelőben is le kellett tölteni a 30 napos próbaverziót, mert az tud 8 kB-os kódokat kezelni.
Az SD kártyás megoldás kicsit bonya lehet, de ha bele akarsz mélyedni az MSP-SD kapcsolatba, akkor kiváló. icserny nem ajánlotta az I2C megoldást, de mivel itthon volt egy 24LC515-osom, most azt szeretném megoldani, hogy a képet ebben tárolom. Találtam is egy jó kódot, de az csak egy bájtos címzéssel dolgozik, ehhez meg kettő kell. Nem tudtok erre valami megoldást? ![]() A képet egy kis programmal alakítom át közvetlen bmp.h fájlnak, ezt is a neten találtam: rgb2bmp.exe
Bocsánat, néhány hibát elkövettem
![]() Az rgb2bmp.exe programot itt találtam:Bővebben: Link
Keresgélés közben találtam ezt. Nekem még Kinai.
Idézet: A parancsbájt (slave cím + R/W bit) és az első címbájt kiküldése után küldeni kell mégegy bájtot, mielőtt az adatok (vagy olvasásnál a repeated_start) következne. A 24LC512 elég problémamentesnek tűnik. A WP lábat földre kell húzni!„Találtam is egy jó kódot, de az csak egy bájtos címzéssel dolgozik, ehhez meg kettő kell. Nem tudtok erre valami megoldást?” A 24LC515 annyival komplikáltabb, hogy a 16. címbit nem az első címbájtban, hanem a parancsbájtban kell, hogy legyen. Idézet: Köszönöm, nekem, mint C-alsósnak „első címbájt kiküldése után küldeni kell mégegy bájtot” ![]() Addig is, hogy mindenki tanulhasson belőle, felteszem azt a jó kis kódot
Jól meg lehet érteni belőle az msp USI I2C működését, ajánlom mindenkinek. Beír a memóriába adatokat, majd kiolvassa, összehasonlítja a beírttal, és ha stimmel, akkor kigyullad egy LED. Ebből akarom kiollózni külön a beírást és az olvasást, csak még azt nem tudom, hogy kell megírni a két bájtos címzést.
Igen bele akarok mélyedmi az SD megoldásba, mert nekem meg csak az van itthon. És úgy akarom megoldani, hogy közvetlenül bmp -ből, vagy jpg -l olvasni képet.
Nézz szét ezen a linken jó dolgok vannak innen vettem az ötletet Idézet: Attól félek, hogy ebben az évben már nem lesz időm msp430 mikrovezérlőkről szól cikk írásával foglalkozni. „Várom már nagyon az msp430 interfészeiről szóló tanulmányodat!” ![]() Idézet: Most nem tudom, hogy az általad beidézett kód ugyanazt a könyvtárat használja-e, ami a SLAA368-ban le van írva. Ha igen, akkor vedd úgy, hogy az "adatok" első két bájtja a cím (a címet is ugyanúgy küldöd, mint az azt követő adatokat), tehát a tömb első két elemét tartsd fenn a címzésnek! „csak még azt nem tudom, hogy kell megírni a két bájtos címzést.”
Szia!
Hát nekem ez nem kínai hanem török ![]() De egyébként ahogy nézem ezzel nem is lenne túl bonyolult megoldani a képek kirakását az lcd re, és ráadásul fájlrendszert is használ. Én eddig csak olyat találtam ami fájlrendszer nélküli. Köszi hogy ezt belinkelted, valószínű nemsoká ki fogom próbálni.
Ha "megérteném" a más adatlapokhoz képest, túlkomplikált MSP430 adatlapját, és a C-t amit szorgalmasan tanulok,nekem se lenne Kínai (Török).
Csavartam, bonyolítottam jobbra-balra, aztán olyan egyszerű, mint a kalapáccsal fejbeverés
![]()
Drukkolok nektek, hogy te, meg szitko meg tudjátok oldani. Aztán majd kíváncsi leszek a fájlrendszer kezelésére, mert az nekem még torony. A jpg kitömörítésről nem is beszélve
![]()
Én is csak most ismerkedem a fájlrendszer kezeléssel, majd meglátjuk mi sül ki a dologból.
Felraktam az IAR 30 napos próbaverzióját mert szükségem lenne 4k-nál nagyobb programra, de valamiért ez is kiírja hogy túl nagy a program mint az ingyenes. ( ha minden igaz regisztrálva van rendesen)
Valaki írta itt hogy ő is felrakta, kérdezném tőle hogy neki működik? És lehet fent egyszerre mindkét verzió?
Sikerült megoldani, de nem jöttem rá mi volt a baja.
Próbálgatom ezt a török programot, annyit már meg tudok csinálni hogy a kártyán lévő txt dokumentumból kiolvasom a karaktereket és írni is tudok bele ![]()
Akkor, hát működik rendesen, bravó!
![]() Amikor fölraktam az IAR 30 naposat, az IAR mappában két lehetőség volt, tehát szépen elválasztva működtek. Most viszont, kevesebb, mint egy hét elteltével, aszonygya, hogy letelt az időm ![]() Nálam a memória IC nem tudja a fizikát: nem ad visszaigazolást, még valamit adjusztálni kell...
Hi!
Engem erdekelne, ez privát ügy!
Sziasztok.
Elakadtam az SMCLK óra, és az ADC10 beállításában.
Ha a BCSCTL2 regisztert így állítom be, akkor az SMCLK egyenlő lesz a DCO frekvenciával? A Family Users Guide azt írja, hogy a DIVSx biteket kell 0-ba állítani, hogy 1:1 osztás legyen, csak nem vagyok benne biztos, hogy jól csináltam-e. A másik kerdésem az lenne,
hogy az ADC10DVI_3-al az SMCLK 1/4 lesz a mintavételezési frekvencia? Így oldottam meg az ADC10 konfigját, elméletileg jó.
Ha jól értelek, neked
beállítás kell, de pont ez az alapértelmezett érték, tehát nem is kell foglalkozni vele, ezt a sort elhagyhatod. (Egyébként a SELS_0 és a BCOR_0 nincsenek deklarálva a gyári fejléc állományokban).
Na most keveredtem össze teljesen, de nem a válaszodtól, hanem a Family Users Guide kevert meg.
A "BCOR_0" nem DCOR ? Mert a BCSCTL2-ben nincs BCOR. Én azt szeretném, hogy az 1MHz DCO frekvencia legyen egyenlő a másodlagos (SMCLK) frekvenciával, és az ADC10 az SMCLK 1/4-t használja. Ha jól értelmezem az adatlapot és az F.U.G-t, akkor az ADC10CTL1 regiszter ADC10DIVx bitjeivel lehet beállítani az osztást. Tehát ha beállítom az SMCLK-t 1MHz-re, és a ADC10DIV_3-ra, akkor kapom meg az 1MHz-nek az 1/4-részét,és az SMCLK-t további perifériák is használni tudják 1MHz-en.
Végre megtaláltam ezt az egy mondatot, "default setting". Így már látom, hogy hü**et kerdeztem.
Amúgy összeált, és működik az A/D konverzió. Már csak a PWM-el kell összehoznom. Idézet: De igen, csak elírtam, bocs! „A "BCOR_0" nem DCOR ?”
Még egy kérdés, remélem nem butaság.
Ki lehet küldeni valamelyik pin-re az órajelet?
Köszönöm, megnézem. Az SMCLK-ra gondoltam, bocsánat, hogy nem írtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |