Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nofrost készülék, vagy hagyományos kombihűtő?
természetesen full no frost, egyébként nem lenne sztem semmi baja (az a ...va kényelem, bánom már...)
Több minden előfordulhat. Lehet légszelep hiba, légcsatorna elfagyása, ventilátor hiba, elektronika hiba, hőfok érzékelő hiba, stb...
Hogy melyik is áll fenn, így nem igazán lehet meghatározni. A samsung is használ állandó mágneses forgórészű ventilátorokat, nem nagyon szoktak tönkremenni.
korábban az elektronika is volt javítva...
![]() ki kéne próbálni egy full lekapcsolást, a fagyasztót is "felmelegítve" esetleg? Electrolux indukciós főzőlappal is megszívtam, alig használtuk, de a fél oldalban ott is csere volt, azt még szavatosságra be bírtam tolni, de az is 12 rongy, a hűtő eddig kb. 30 ezernél jár, a nem kis vételár 20%-a... mosó- mosogatógép viszont teljesen jó! (AEG) a baj az, hogyha valaki megnézi, már az is 6-8e, és lehet már azt is kár rákölteni (a fogantyúk baseball-ütő helyett is használhatóak viszont ![]()
mondjuk a korábbi ingadozásokból kiindulva az érzékelő hibája nekem is eszembe jutott mostanság
Segítsetek kérlek!
Kombinált hűtőm /samsung / most ünnepek előtt elromlott sok mindenem tönkrement benne. A kompresszor az működik, hallani hogy morog, a felső fagyasztó részében csak -5 fok van, a űtő részében +15 tehát nem mükszik. Mi a fene lehet vele? Érdemes megcsináltatni? vagy többe kerül a hús mint a leves?
Ha hagyományos kombihűtő, akkor dugulás, hűtőközegszökés vagy kompresszor. 5-30000Ft-ig terjedhet a hiba függvényében.
Ha nofrost, akkor a fentieken kívül lehet leolvasztó fűtőbetét hiba (eljegesedett a hűtőtest), elektronika hiba, szonda hiba is.
Azt mondták, ha Samsung akkor érdemes megcsináltatni.
No frost rendszerű.Inkább vennék egy no name gépet, ha elmegy két-három évig akkor is jobban járok. Most megcsináltatom 30.000 ért, nincs rá garancia, 50 ért meg veszek egy olcsót és van rá legalább 1 év gari. De ez hülyeség tudom. Azért köszönöm a segítséget! Edyna
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni . Adott egy 2 kompresszoros gorenje kombi hűtő .A fagyó része hibátlan .De viszont a hűtrésszel van valami .Mikor kapcsolna a hőérzékelő akkor a motor el is indul de olyan mintha csak bugna .Nem is hűt egyáltalán .Egyikestéröl másnap virradóra történtek a dolgok .Mi lehet esetlegesen a probléma ??
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Ariston Hotpoint hűtő ügyében. A felső rész nem hűt, az alsó fagyasztó rész hibátlan. A szerelő azt mondta, hogy NTC hibás és nem javítható, mert a hátsó falba van beépítve ez az érzékelő és ezt nem lehet kiszedni. Valóban kuka a hűtő vagy van rá megoldás a javításra?
Segítségeteket előre is köszönöm! Pali
Sziasztok!
Van egy Fagor F-39 hűtöszekrényem.Szinte állandóan hűt, és úgy gondolom,hogy az autómata leolvasztás sem működik.Van valakinek ötlete,mi lehet a gond?
Szerintem a termosztát feladta a munkát, így az olvasztás sem kapcsol be.
na hétvégén kipakoltam, hagytam felmelegíteni a fagyasztórészt is 10 fok fölé, mindent vissza, gyorshűtés, és most az egész hűtő OK!!
![]() kérdés, a tavalyi venticsere indokolt volt-e, bár a hangját nem nagyon hallottam már, de ha rendszeresen ezt megcsináltam volna, lehet nem hal meg (ha meghalt...)
Köszi! Azt meg tudod mondani tudod hova tették ebben a szerkezetben?
Sziasztok ezt nem értem "be épített fűtő szál?"Igazából nem valószínű,hogy elnedvesedett mert KB 2-3 évet állt egy por száraz pincébe bár mikor le rakták oda még hibátlan volt most mikor újra használni kezdtük akkor derült ki,hogy rossz a termosztát.Most átlag 0-és 10-fok között van KB. Bár én nem láttam vagy hallottam menni mielőtt le állították volna de lehet,hogy csak nekem tűnik soknak a bekapcsolt idő mert a régi hűtőhöz próbálom hasonlítani ami igazából csak a magasságában különbözik ettől ez KB-10-cm el magasabb és nagyobb a fagyasztó része.Ja és nincs be kapcsolva a super gomb.
Zanussi kombihűtőknél alkalmazták ezt a megoldást. Egy SUPER feliratú sárga színű nyomógombbal lehet bekapcsolni. Ez egy kis teljesítményű fűtőszál, és gyakorlatilag nem engedi a normál tér hűtőtestének hőfokát a kikapcsolási értékre lehűlni, ergo megy a készülék folyamatosan. Az elnedvesedést nem a nedves helyiség okozza, hanem a levegő páratartalma. A meleg levegő sokkal több víz párát tud felvenni mint a hideg levegő. Ezért van az, hogy hideg felületen a pára lecsapódik, mivel a felülettel érintkező levegő lehűl, és a vízfelvevő képessége lecsökken, a relatív páratartalom pedig megnő. Ha a szigetelés párazáró rétege (műanyag lemez, impregnált papír vagy fémlemez) megsérül, akkor a külső meleg levegő bejut a szigetelésbe. Ahogy egyre beljebb jut, annál jobban lehűl, és egy ponton a pára kicsapódik belőle. Ez a kicsapódott pára (víz) pedig már nem távozik el a szigetelés pórusaiból, hanem ott szépen lassan felgyűlik, és a szigetelés elnedvesedik.
Ez egy bizonyos pontig nem okoz szembeötlő tüneteket, ha a készülék üzemel, mivel az már le van hűtve, a hőntartáshoz pedig jóval kevesebb teljesítmény kell. Viszont, ha leállítják és felmelegszik, az újbóli lehűtéshez már jóval nagyobb teljesítmény kell, és ekkor már jelentkeznek a problémák.
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni . Adott egy 2 kompresszoros gorenje kombi hűtő .A fagyó része hibátlan .De viszont a hűtrésszel van valami .Mikor kapcsolna a hőérzékelő akkor a motor el is indul de olyan mintha csak bugna .Nem is hűt egyáltalán .Egyikestéröl másnap virradóra történtek a dolgok .Mi lehet esetlegesen a probléma ??
Azért tettem fel ujra a kérdést mert utána irtad hogy azt ednyhuginak irtad .
Sziasztok!
Van egy Liebherr 2001-em. Van benne ez az automata defrost funkció. Erről szeretnék valakit megkérdezni hogy hogy működik, mert a leírásban összesen 1 mondat van róla. Illetve időnként, mint most is, arra jövök haza, hogy úszik a víz a hűtőben. A kaják meg punnyadnak benne. Hogy működik ez az automata funkció?? Így elég gáz, ha elmegyek egy hétre valahova, és éppen akkor olvasztja le magát, akkor mire visszajövök minden kaja megromlik.
Általában nagyon egyszerűen oldják meg, leszámítva 1-2 maximalista megoldást. 8-10 óránként kikapcsolja a hűtést egy időzítő és bekapcsol egy fűtő szálat (amely a fagyasztó párologtatója köré van tekerve) 5-8 percre, aztán megint kezdi a hűtést. A melegtől leolvad a jég és a víz lecsorog a kompresszor tetején levő tálkába, ahonnan elpárolog a külvilágba. Bonyolultabb megoldás, ha egy hőkapcsoló is sorba van kötve a fűtőszállal, mely megszakítja a leolvasztást, ha 10-20 fok köré emelkedett a belső hőmérséklet a párologtatónál. Az időzítő még leolvasztana, de a hőkapcsoló bontja a fűtő kört és igy csak várakozik a kompresszorra, miközben lehül a fagyasztóbol nyert hidegtől a hőcserélő. A Liebherrben, ha jól emlékszem akkor egy szenzorral méri a hőcserélő hőmérsékletét és ha gyorsul a melegedés, akkor megszakítja a leolvasztást és csak a kompresszort kapcsolja be addig, amíg a párologtató vissza nem hül a beállított hőre. Ekkor indulnak a ventillátorok, melyek szét fújják a hideg levegőt. Ha csak áll a víz a hűtőben a leolvasztás után, de a gép hűt, akkor lehet, hogy csak eldugult az olvadék víz kivezető cső a hőcserélő alatt/mögött.
Sziasztok!
Van egy ARDO IMP15SA típusú beépíthető hűtőszekrényünk, ami egyszer csak úgy döntött, hogy innentől csak világít nekem, de nem hajlandó hűteni. Kikapcsoltam, újraindítottam, de semmi, olyan csendes mintha nem is lenne. Kérlek benneteket, hogy segítsetek, mi lehet a baja. Köszönöm
Üdv!
Köszi az infókat! Évente kb 2-3-szor van ilyen. Nem gyakori, de amikor van akkor nagyon idegesítő. Az "áll a víz" igazából nem áll benne a víz, csak a felhalmozódott jég olvad meg (a fagyasztó részben). Tegnap neten kerestem hozzá leírást. Onnan tudom hogy automata leolvasztós és nem elromlott (legalábbis remélem hogy nem). Innen gondoltam, hogy elindult VALAMIÉRT a leolvasztó, pedig nem volt sok jég a fagyasztó részben a hűtő részben meg közepesre volt felcsavarva. Ez valami elcseszett gondolkodásmód, hogy a hűtőt okosítják. Azt feltételezik, hogy a gazdája nem tudja leolvasztani? Ezt általában évente párszor megcsinálja az ember, hogy direkt leolvasztja a fagyasztót, hogy ne fogyasszon sokat, de ekkor tudatosan teszi. Előtte vagy megeszi a kajákat a fagyasztóból, meg a hűtőrészből, vagy belerakja hűtőládába. Így viszont hogy a gép önkényesen bármikor leovaszthat a felhasználót arra kényszeríti, hogy minden nap nézzen rá. Gondoljunk bele, hogy a család elmegy két hétre nyaralni vagy valami és pont az elutazás utáni napon olvaszt le. Mivel nem nyitja ki senki az ajtaját, hogy felgyorsítsa a folyamatot, így ez napokig eltarthat mire visszakapcsol, ha visszakapcsol egyáltalán!? Ez alatt megromlik az összes kaja a hűtőben, mert a hűtő rész sem megy. Vizesedik->Párolog->Penészedik. A másik meg hogy télen amikor a gépen kívül hidegebb van mint belül, akkor nem is hűt. Ilyenkor az ember felcsavarja max-ra a hűtést. Sajnos nincs külön állíthatóság a fagyasztó és a hűtőrészhez. Így a fagyasztórészben sokkal gyorsabban elkezd felhalmozódni a jég. Ez pedig a leolvasztás gyakoriságát növeli. Jól látom? Tegnap kitakarítottam, meg felcsavartam max-ra a hűtést. Illetve van a gépben egy Cool-plus kapcsoló a fagyasztóhoz ezt is bekapcsoltam. Ma megnéztem. A fagyasztó rész az elindult, a hűtő részt még nem tudom. Elvileg a gép tárolására csak felső hőmérsékleti korlát van. Nincs ezeknél valami állítási lehetőség, hogy ne legyen automata leolvasztás? Milyet lenne érdemes venni a későbbiekben, hogy a fenti problémákat elkerüljem? Nofrost?
Valamiért nem indul a kompresszor. Ez lehet a hőkapcsoló hibája, de lehet a kompresszoré is. Mérni kéne, merrefelé kóborol benne az áram.
Köszönöm a segítséget.
A férjem szerint korábban többször bekapcsolt a kompresszor, mint véleménye szerint indokolt lett volna. Merre található benne a hőkapcsoló, szét kell szednem vagy valahol hozzáférhető helyen van. Feltétlen szerelőt kell hívnom?
Ahogy a használati utasításból nézem, ez egy közönséges kombinált hűtőszekrény. Ezeknél a mélyhűtő részben nincs automatikus leolvasztás, csak a normál térben. A készülék hőfokszabályzási is a normál tér hűtőtestének hőfokára történik. Tehát, ha a mélyhűtő ennek ellenére leolvad, akkor ott valami működésbeli probléma lépett fel. Ez lehet hőfokszabályzó, vagy indítóegység, esetleg a kompresszor védelmi reléje kapcsol ki és csak sokára kapcsol vissza. Ez pl. a régi DRV-2-es indítóegységekre kifejezetten jellemző volt. Ha valamilyen okból a védelem kikapcsolt (pl. sorozatos egymás utáni áramszünet) akkor előfordult, hogy csak egy fél nap után kapcsolt vissza. Ezalatt minden kiolvadt a mélyhűtő részben. De ezen kívül több egyéb probléma is lehet.
Ami az automatikus olvasztást szükségessé teszi, az az, hogy a normál tér hűtőteste pár nap alatt annyira feljegesedne (főleg nyáron), hogy a jég leszigetelné a hűtőtestet és a készülék nem hűtene. A mélyhűtőt viszont itt a felhasználónak kell leolvasztania időnként.
A nofrost készülékeknél az olvasztás szintén a hűtőtest eljegesedéséből kifolyólag történik, hiszen ott a mélyhűtőben levő hűtőtest az egyetlen hűtőtest. Ha ez lefagy, akkor sehol se lesz hűtés. |
Bejelentkezés
Hirdetés |