Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Jaja, nekem is volt egy pár. Főleg bátyám jóvoltából, én tőle örököltem a javát. Aztán lassan elfogytak sajna, az amortizáció miatt, meg már akkor is érdekelt, hogy működnek a dolgok, és előbb-utóbb szétszedegettem a megmaradtakat. Ma már sajnálom persze, dehát kiskorában az ember nem gondolkodik ilyesmin.
Mekkora volt már pedálos Moszkviccsal repeszteni az udvaron. Emlékszem, a kormányuk elég törékeny volt. Asszem 2-t is sikeresen leamortizáltam. Idézet: „Aztán lassan elfogytak sajna, az amortizáció miatt, meg már akkor is érdekelt, hogy működnek a dolgok, és előbb-utóbb szétszedegettem a megmaradtakat. Ma már sajnálom persze, dehát kiskorában az ember nem gondolkodik ilyesmin. Mekkora volt már pedálos Moszkviccsal repeszteni az udvaron. Emlékszem, a kormányuk elég törékeny volt. Asszem 2-t is sikeresen leamortizáltam.” Ezt szószerint én is írhattam volna!
Na igen, ehhez én is csatlakozhatom...
Sajnos a pedálos Moszkvics kimaradt az életemből ugyan, mert már csemetének sem voltam éppen kistermetű, és nem fértem bele, de a "hogyan működik" engem is érdekelt már akkor is!
szerintem ez egy vezérlő redszer ,
valamilyen gépnek
Tök poén ilyet csinálni. Na de videót is készíteni róla...
Amúgy kíváncsi lennék, a jégtömb olvadáskor nem zárja rövidre a LED lábait?
Érdekesség, illetve egy nagyon jó dolog:
Az FTDI -től megjelentek a Vinculum nevezetű IC-k. Ezek USB HOST -ként képesek viselkedni. Ez eddig még semmi, de ismeri a FAT32-t, tehát símán lehet kezelni vele egy pendrive-ot. Van hozzá gyári firmware(mivel benne van még egy mikrovezérlő is), és tud akár olyat is, hogyha rákötünk mellé egy VS1003-mas MP3 dekóder IC-t, akkor képes MP3 lejátszóként viselkedni, asszem gombokkal vagy másik mikrovezérlővel lehet irányítani. Csak LCD-t kell hozzá biggyeszteni . Továbbá kezeli az USB-s billentyűzetet, egeret, stb... ráadásul 2db portot. Továbbá 2400Ft-ért lehet beszerezni a Csipkednél. Asszem hamarosan beszerzek egyet játszani. A pontos típusa VNC1L http://www.vinculum.com/
Már legalább 3-4 hónapja nekem is ott lapul egy a fiókomban kipróbálási célzattal
A fenébe, azt hittem újdonságot mondok De lehet hogy sokan most hallanak róla először, mint Én De ez nagyon tetszik
Meg mint én...
(Norberto kolléga az ilyen finom csemegéket meg nem osztaná velünk... )
:beka3: :crazya:
Majd szólok, amikor nem olvasol el minden topicot! :bohoc:
ÁÁÁÁÁ, ez már teleportál!!!!!
Nem tudom, de szerintem a levegővel csinál valamit, sztem meggyújtja, vagy nem tudom.
Elképzelhezö hogy a fáziszárlat következtében hatalmas fény szabadult fel és megbolondította a kamerát és az a néhány pixelsor kifehéredett.
Mondjuk tényleg lehet hogy egy hö kicsit túlvezérelte a kamerát...
De akkor is eléggé durva... De azért furcsállom mert amikor a lassított felvétel megy a vége felé ott a rózsaszínszerű csííík lentről megy felfelé
Ma szétszedtem egy régi PC tápot. Magyar gyártmány, 85' -ből. Hát volt benne anyag rendesen. 2db kétoldalon foliázott panelen van az egész, alu távtartókkal összerakva, egy acél dobozban, kb 3 mai táp méretével. A nyákon is vannak érdekességek, pl 2 led, TO3 tokozásu dual schottky, 7912 negatív stabkocka, 4x 2200 µF szűrés. Pedig ez talán ha 150W-os táp volt.
Van még benne valami fura Remix szűrőkondi 100nF+2x2.5nF felirattal, 5 kivezetéssel. Meg egy kupac bc182. Utoljára még a 386-osom ment róla, de már csak a helyet foglalja, úgyhogy elbontottam. Ja meg kellett belőle egy BD135.
Látom nem nagy az érdeklődés az antik táp iránt
Pedig még egy bazi nagy triakot is találtam benne. KT702 -est. Meg 2db 723-as ict. Ja és fura alu tokozott trimmereket.
Találtam egy diódának ácázott ledet. Az elején azt hittem halálán van a dióda, de a kapcsolásban de észrevettem melette a beültetési feliratot: LED
Az a merozsinor kapott rendesen!
Csak nem heggeszteshez is hasznalod? Egyebken ilyen nekem is van a legelso ORION videonkban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |