Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlök Mindenkit! Nagy fába vágtam a fejszém ugyanis építeni szeretnék egy modellrepülőt... A mechanikai munkálatokat megoldom, de sajnos az elektronikához nem nagyon értek. A repülőhöz kellene egy távirányitó amivel 4 motor egymástól független irányítását véghez tudom vinni... Az adó és vevő készülék tervére lenne szükségem és a hozzá tartozó alkatrészlistára, mert sajnos nem mindig tudom kivenni a rajzból, hogy pl az a kondi mekkora is. Szerintetek kivitelezhető lenne egy ilyen dolog?
Előre is kösz!!!
Erre a problémára kapásból szerintem 3 topic már megvan, érdemes volt újat nyitni tényleg....
Az elektronika még nem is vészes de a mechanika.
Én úgy csinálnám hogy két motor lenne és az egyik kapcsolóval két fordulatot lehetne rajta állítani, az emelkedő és vízszintes haladást. A másik kapcsolóval úgy oldanám meg a jobra-balra irányítást hogy középső állásnál semmit nem csinál hogyha balra kapcsolom akkor a jobb oldali motort jobban pörgeti míg a balt lassabban és így fordulna. Jobbra meg ugyan így. Már elnézést kérek a
![]()
Szerintem jobb ha veszel egy adót és vevőt,adnak hozzá szervókat.Van 500m-ig és 1000m-ig,persze kristályokkal együtt.Én most vettem a pacomodellben utánvéttel és nagyon szuper.Ha úgy csinálsz többe kerűl mintha készen veszel.Ez mind 20e-ből megvan,
ja és szimulátor progit is adnak hozzá úgyhogy gyakorolni is lehet vele. ![]()
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha azt mondom, hogy lesz egy rendezvény május 04-én, akkor lenne-e jelentkező, aki fellépne modell repülővel? Jó lenne elektronikus és robbanó motoros repülők részévétele egyaránt. A fizetség annyi lenne, hogy egy kellemes napot eltölthet az illető kellemes környezetben, és az kajáját állja a rendezvény szervezője. Hm?
Szerintem ITT nézz szét.
Sziasztok!
Sajnos nem tudok új topicot nyitni, de szerintem megérdemelné, amit építek. Sajnos vannak problémáim, amiken jelenleg nem tudok átverekedni, de reménykedem abban, hogy egy ilyen nyílt közösség segít majd benne ![]() Egy olyan megoldást keresek, ami műhorizontként működik majd egy PDA számára. Azért PDA, mert az áramkörök programozása körülményes és annyira nem is vagyok jó Assemblyben. Itt viszont valószínűleg rengeteg tesztre lesz szükség. Ok, akkor most jön, hogy mire kell: Egy RC repülőmodell vezérlését (vagy ahhoz hasonló "ojjektum") automatikus irányítását kell leprogramoznom. Az irányítás rendben, meg tudom csinálni, előre meghatározott mozdulatsor annak függvényében, hogy a beprogramozott GPS koordináta milyen irányban helyezkedik el. Csakhogy mérnem kell a gép vízszintes helyzetét és erre még ötletem sincs. Ez pl nem jó nekem, mivel elfordulást mér: http://gyroscope.com/d.asp?product=PIEZO A helyzetet 2 tengelyen kell mérni. Elvileg tudok olyan géptestet építeni, amihez csak az orr dőlését kellene tudni (V szárnyak maguktól vízszintesbe állnak), de jobban örülnék egy könnyű, gyors gépnek. Bármilyen ötletet szívesen fogadok és megköszönném, ha valaki ezt külön témába rakná.
Szia Timi 81 Tóth Szilveszter vagyok miskolc lehet hogy tudok neked segiteni.sokan repcsizünk és helikopterezünk én az utóbbi vagyok szervezem a csapatot mindig keress meg MSN en vagy mobilon 20/248-34-37 ha aktuális a május 4 a részletek miatt helyszin stb üdv ja devilart74@hotmail.com
Sziasztok! Szeretnék venni egy egyszű modell helikoptert csupán szórakozás céljából, semmi komoly modellezés.
Jó lenne 10e Ft körül maradni. Kinéztem egy ilyet, de nem tudom, mire számitsak. Milyen irányithatósága van egy ilyen gépnek, tud ez előre menni, esetleg kanyarodni, fel-le röpködni? ![]()
Szórakozni megteszi. Nem volt még ilyenem, de hallottam róla. Kb akkora mint a tenyered, képes fel-le mozogni. Azt hiszem előre és oldalra nem nagyon, de úgy szokták megoldani, hogy egy gémkapcsot akasztanak az orrára, ettől kibillen az egyensúlyából és máris halad.
![]()
Helló! És ha csak fel meg le tud mozogni, akkor a távirányitóval mi mindent lehet még állitani? (Mert hogy még van több gomb és kar)
![]() ![]()
Ilyen árban - 10e alatt - inkább csak használtak vannak. Én 15-ért vettelm az enyémet, szinte a csomagból lett kiszedve, csak még nem tudtam kipróbálni. Az kicsit nagyobb, asszem 4 csatornás, tehát teljes irányíthatósággal bír. (kezdőknek legalábbis) Javallom nézz körül modellező fórumokon, meg netes piacokon, lehet találni nem sokkal drágábban jobbakat is.
A többi kallantyú a távirányítón állítható, illetve beköthető rá egyéb funkció, ha van egy megfelelő vevőd. Ebben csak 2 csatornás van a leírás szerint, ami gondolom egy fe-le meg egy jobb-bal lehet. (előre az imént említett súlypont áthelyezés viszi) Fórumokon egyébként leírás is lesz hozzá, de sztem a google is ki fog dobni ilyet. Ezek a szobacirkálók nem túl régiek, de van róla anyag. Javallom az rc mini helikopter kifejezéseket a keresőben. ![]() Csak egy pl. Bővebben: Link
Aha. 3 csatornás is van ám
![]() ![]()
Elvileg 3 csatornával már eldöcög 3D-ben, ezek az egyszerűbbek. A 7 csatorna már tartalmaz olyan extrákat, mint a gáz, trimm vagy egyéb dolgok, határ a csillagos ég. (árban is sajnos...
![]() Bővebben: Link Itt aztán épphogy beleülni nem lehet. ![]() ![]() ![]() Közben meglestem a 3 csatornás linkedet; vigyázz vele, mert infrás a távirányítója. Egyébként jó ![]()
Szia. Én építettem egy inkramentális szögadót (remélem jól írtam )Rossz egeret szét szedtem és a benne levő IR eszközökkel a fogazott kerék elmozdulását érzékeli .A kerék be van súlyozva ,hogy mindig függőben álljon és az elektronika fordul el a dőlésnek megfelelően. Nézd meg a minden ami modell fényképeit ott megtalálod.
Szia! Most már egyátalán nem értelek, mert amit előbb küldtél ez tökéletesen irényitható. Megy minden irényban, nem?
Nekem úgy tűnik igen. De mi ebben a fura?
Csak mert előbb azt irtad, hogy előre és oldalra nem biztos hogy tud mozogni. Most az oldalra helikopternél ugye lehet két lehetőség (szakértők inkább ne olvassák
![]() -oldalazva -vagy ha a farok része fordul Az oldalazás egyértelmű, hogy lehetetlen. De a farok részt simán forgatja, és előre is halad és ami a lényeg, hogy meg is tud állni, szóval nem a gémkapocs módszerrel megy ![]() Szóval akkor ha ez a helikopter azt tudja, ami a videón van, akkor az nekem tökéletesen megfelel. Kiváncsi vagyok, mi lenne ha fallal ütközne, a 10g-ból szerintem 8g a falom maradna, de remélem nem tudom meg ![]()
Idézet: „Csak mert előbb azt irtad, hogy előre és oldalra nem biztos hogy tud mozogni.” De ezt a te gépedre írtam, amit legelsőnek linkeltél be. (kicsi fekete) A videón meg egy másik van, drágább is egy kicsit, de ha jól láttam még a 10e-es határon belül van. ![]() A fallal ütközés kényes dolog, a lapátokból nem árt egy tartalék szett, a biztonság kedvéért. ![]()
Javítanám magamat, valami miatt abban a tudatban voltam h 9400 pénz az, ami 3 csatornás, pedig nem.
![]()
Aha. Akkor nekem ez kell :eek2: Remélem lehet máshonnan is megrendelni magyarországon
![]()
Persze, sok bolt van, netes is akár, házhoz is viszik ha kéred. Keresgélj a megadott kulcsszavakkal, lesz eredmény.
![]()
Irtad, hogy ajánlott hozzá rotor is plusszba egy. És meg tudnád mondani milyen is? Mert hogy fogalmam nincs melyik passzolhat hozzá
![]()
Mivel épp nincs nekik raktáron ezért néztem másikat. Ez is ugyan úgy irányitható, nem? Végülis ugyan az, csak máshogy néz ki. Vagy van valami külömbség?
A leírás alapján nem sok különbséget látok, bár nem nagyon derülnek ki ezekből, hogy hány csatornásak. De szerintem ugyanazt tudja. Rotort úgy a legegyszerűbb venni, hogy ha már megvan a masina, meglesed a papírjait, ha abban nincs erre utaló infó, akkor leveszed, és elmész vele egy modell boltba. Őszintén szólva nem tudom, melyikhez milyen típus tartozik, de biztos segítenek neked az eladók. Ha a gépet is boltban veszed, egyszerűbb, akkor egyből mond, hogy kell egy tartalék szett, biztos adnak is egyből.
![]()
Sziasztok!
Van egy távirányítós mini helikopterem.Az a baja ,hogy amikor megpróbálok vele felszállni körbe -körbe repül csak egyenesen nem akar.Mi a baja? |
Bejelentkezés
Hirdetés |