Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
google-n utánanéztem részletes adatai:
LCD kijelző : 30 x 60mm. DC fesz: 200m / 2 / 20 / 200Vą0.5%, 1000Vą0.8% AC fesz: 2 / 20 / 200Vą0.8%, 750Vą1.2% DC áram: 2m / 20mAą0.8%, 200mAą1.5%, 20Aą1, 2% AC áram: 2m / 20mAą1.2%, 200mAą2%, 20Aą3% Ellenállás : 200 / 2K / 20K / 200K / 2MΩą0.8%, 20MΩą1.0%, 200MΩą5% Kapacitás: 2n / 20n / 200n / 2ľ / 20ľFą2.5% Szakadásvizsgálat Dioda vizsgálat: Test current 1.0mA, Test voltage 2.8V Elem: 6F22(9V) x 1 Méret: 88 x 170 x 38mm
Engem kísértetiesen emlékeztet a DT9205B multiméterre, ami sajnos egy eléggé "kínai" darab. Amúgy használható, nekem is van egy itthon, de nem árt egy normális műszerrel ellenőrizni a pontosságát, mert arra elég sok panaszt olvastam a neten. Főleg az ellenállás- és a kondenzátormérés szokott csalni.
Ami még érdekes lehet, hogy ezek az olcsó műszerek állítólag az elem merülésével "pontatlanodnak".
Nekem is van egy ilyenem itthon, és ennyi pénzért szerintem tűrhető a pontossága :yes: .Ha csak arra vagyok kíváncsi, hogy mondjuk egy ellenállat nagyságrendileg mekkora, akkor arra teljesen jó, de igazán pontos mérésekhez másik műszert használok. Mellesleg nekem ez az általad belinkelt cucc volt ez első komolyabb tudású műszerem (funkciókra gondolok, nem pontosságra)
Nekem is ilyenem volt (DT9205), de most cseréltem le egy Maxwellra. Nállam az ellenállás mérés volt elég pontatlan. Egyébként egyszerübb hobbi célokra megfelelő. Viszont például a mérőzsinorja nagyon gyenge vékony valami. Az nállam előszeretettel tört meg és szakadt el.
hát erősítőt, lézert akarok csinálni meg ilyen dolgokat és ezért vennék egy (jobb) multimétert. Ezekhez akkor jó lesz EZ ? /DT9205/
inkább gyűjtök egy jobbra, bocsánat hogy feleslegesen írok ennyit
Nemrég kaptam 1 Ganzuniv-1 analóg multimétert és 1 Ganz HEWa-2 analóg Wattmérő-t Érdekelne, hogy ki mit tud róla? Milyen tapasztalatokat szereztetek a műszerekkel kapcsolatban?
Maxwell MX-25201 : ma vettem 4eFt-ért a Konthában. Már most látom hogy nagyon fogom szeretni ezt a cuccot
Teljesen korrektül mér, a pontossága összehasonlítható egy általam referenciaként tisztelt Metex műszerrel. A tudása is elegendő a jelenlegi szintemen - bár egy induktivitásmérőnek azért még örülnék a funkciók között ... Az ára pedig szerintem igen jó a tudásához képest.
Szia!
Most én is ugyanezt néztem ki magamnak! Megadnád a linket, ahonnan rendelted? Vagy nem e-boltban vetted?
Nekem ilyen van, nem kínai. Meg vagyok elégedve vele.
Az Én kedvencem.Nagyon meg vagyok vele elégedve,pedig már nem mai gyerek.
Szia!
Nem e-boltban vettem, hanem az Elektrokonthában. Pesten az Üllői úton a Klinikák metrómegállónál van; látom nem pesti vagy, úgyhogy csak azért mondom, hogy hátha esetleg errefelé járnál . Viszont lehet tőlük rendelni is, de nem tudom hogy mennyit számolnak fel érte. De hívd fel őket vagy írj nekik emailt aztán csak megmondják neked . Szerk.: mutatok egy képet az enyémről, mert úgy nézem kissé megváltozott a design a konthás katalógus képéhez képest
Sajnos így már nem éri meg, eddig ez a legolcsóbb (postaköltséggel): Bővebben: Link
Ahogy most körülnéztem, én is ott (a te linkeden) találtam a - postaköltséggel együtt - legolcsóbbnak, pedig végignyálaztam a Google első 100 találatát. Szerintem én ott venném meg helyedben.
Na találtam egy jobb megoldást békéscsabán 4990Ft-ért lehet kapni (ez ~380Ft-al olcsóbb mint ha e-boltban venném )
Sziszatok!
több tescos 999Ft-os műszerem is van, meg egy ősrégi ruszki deprez-es amit csak nagyo-nagyon ritkán használok. Van még egy ilyenem is: Maxwell MX25-304 Eddig egy hibáját fedeztem fel...kis értékű ellenállás mérésnél nem pontos 0,3-0,4ohm -ot le kell vonni a mutatott értékből, de ez ki is ugrik, ha csak alpban a legkisebb méréshatárra állítva össze érintem a mérőzsinórokat. Nagyon szeretem, néhányszor sikerült már olyanokat csinálnom vele, hogy huuuha. Aztán mégis megy. Pl kibírta, hogy 1Kw-os trafó Graetz híd, utánna rengeteg puffer kondi, valami áramerősséget mértem rajta, és a plusz és minusz ágában felejtettem a műszert csipesszel (20A) árammérésre állítva. bekapcsolom a tápot, és hallom, hogy búg a trafó, hogy egy kicsit fura hangja van....nézem mi lehet vele, aztán, kaptam a fejemhez. na szóval ezt a kb 5-10mp-et is túl élte.
akkor szerintem ne csodálkozz hogy az ellenállatnál félre mér egy kicsit
Sziasztok
Kinéztem két multit, de nem tudok dönteni. Ebben kérnék segítséget. 1. jelölt:Maxwell MX-25303 2. jelölt:Maxwell MX-25323 Szerintetek melyiket vegyem meg?
Üdv.!
Én a helyedben az MX-25 323-at venném a kettő közül. Majdnem ugyan azt tudja mind a kettő, csak az MX-25 323-nak van háttérvilágítása és újabb típus. Meg nekem személy szerint jobban tetszik.
Én nemigen láttam még az olcsó multik közt olyat (beleértve még a Metex és Maxwell műszereket is), ami a két mérőcsúcsot összeérintva 0 ohmot mutatott volna, általában 2-3 tized ohm szokott lenni. Gondolom, hogy ez valóban a csatlakozók és mérőzsinórok ellenállása.
Az első olyan, ami tényleg nullát mutat, az a Mastech MY68-asom. Ez meg kifejezetten lassan áll rá a nullára, 5-10 másodperc kell egy ellenállásméréshez, ellenben a 0.33 ohmot 0.3-nak mutatja, a rövidrezárt mérőcsúcsokat 0.0-nak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |