Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   140 / 3592
(#) wg_kezdo válasza kobold hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Egy ismerősöm majdnem nem lett kp fűtésszerelő mert magyarból meg akarta vágni a tanár szakmunkásban. (Ma 20-30 lakásos társasházakban tervezi és építi a fűtést stb... kiváló szakember, de a mai napig nem érti a versek értelmét és mégis boldog ember)

Ilyenből vagy 50-et tudnék felsorolni magamat is beleértve mivel csak azért lehettem programozó mert a számtech tanárom elintézte, hogy magyarból elmehessek érettségizni.
A mai napig nincs szükségem olyan szintű tudásra amit ott megszerezhettem volna.

Másik ismerősöm nem soha nem fogja megérteni a matekot, az egyenleteknél tovább soha nem jutott viszont kiváló testnevelőtanár és sportoló. Annak köszönheti az életét, hogy anno szabályok megszegésével átvitték matekból érettségin így el tudta végezni utána a TF-et.

Ez hiányzik, régen megvolt úgy hívták "átvisszük mert jó szakember válik belőle" most meg el sem jut a pályaválasztásik, mert az "alapismeretek" megszerzése 10 évet vesz igénybe.

A terhelhetőség:
Létezik olyan, hogy jutalmazásos rendszer aminek lényege, hogy mondjuk alapból feladsz 2 feladatot amit még a leglassabbak is meg tudnak csinálni és emellé feladsz amolyan szorgalmi feladatokat amit jutalmazol valamivel. Az éltanuló megcsinálja azért éltanuló a lassabbak pedig nem kedvetlenednek el azért, mert hát ha nincs kész mind akkor egyest kapok. Akkor meg mi a francért csináljak meg akár egyet is, ha az eredmény ugyanaz lesz?

Amúgy egyetértek, hogy "szellemi vezetőink" nincsenek a helyzet magaslatán az oktatás terén és ezt majd a mi gyerekeink kárán fogjuk csak igazán látni.
(#) kobold válasza wg_kezdo hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Nem bírom megállni...
Idézet:
„csak azért lehettem programozó mert a számtech tanárom elintézte, hogy magyarból elmehessek érettségizni”

Nem szeretnék itt ön-fényezni, de én azért lettem először autószerelő, majd villamosmérnök - mert az akartam lenni. Elemeztem verset is érte, a címükre sem emlékszem azóta, nem kell. Akkor az volt a feladat, azt kellett teljesíteni... Azon szoktam csodálkozni, miért nem egyértelmű ez mostanra.
Kobold power off.
(#) wg_kezdo válasza kobold hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Én sem bírom megállni.
Azért nem egyértelmű mert az emberek és főleg a diákok rájöttek, hogy nem biztos, hogy nekik ez kell.
Miért nem tud minden ember 100m-en 10mp alatt teljesíteni? Mert nem minden embernek van rá szüksége és nem minden ember tudja teljesíteni.

Van akinek olyan megterhelést okoz egy-egy tantárgy, hogy elmegy a kedve attól amihez igazán tehetsége van sajnos sok ilyen tragédiát láttam már ahol egy egész élet kezdett tönkre menni egy-egy tanár túlbuzgósága miatt.

Én szeretem Ady verseit olvasni, de feleslegesnek tartom szakszerűen elemezni sőt az egész elemzést hülyeségnek tartom, de ha valakinek tetszik hát csinálja csak ne erőltesse rá olyanokra akiknek ehhez semmi közük ahogy én sem erőltetném rá a programozást senki másra.

Én például teljesen hülye vagyok matekból. Még egy sima egyenlet megoldása is problámát jelent. Mégis tudok programozni olyan szinten, hogy hasznos szoftvereket készítek amiért mások még pénzt is fizetnek és nekik is pénzt hoz.
Soha nem értette meg a középiskolás matektanárom ez hogy lehetséges. Ő sem akarta égetni magát velem, hogy elenged érettségizni. Nem értette meg, hogy nincs szükségem a matekra olyan szinten ahogyan ott előadták.
(#) Moderátor hozzászólása zenetom hozzászólására (») Júl 30, 2008

Reklámokkal, ezeken a helyen lehet találkozni:

Gyűjtemény
Katalógus
Lexikon
Linktár
Apróhirdetés

Üdv
(#) zenetom válasza wg_kezdo hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Idézet:
„az egész elemzést hülyeségnek tartom”

Hát ezzel egyetértek veled
Én azt nem bírom hogy amikor tanuljuk pl. irodalomból azokat az idétlen kitalált történeteket (azért történelemből is van egy pár) a tanár annyira beleéli magát hogy szerintem már el is hitte. És nekünk az ilyet kell megtanulni, egy olyan dolgot, ami teljesen irreális, na az ilyenen fel tudom mérgelni magam. Annyi erővel meg lehetne tanulni a Transformers történetét, állítom abban több az igazság mint például Noé majomságjában
Még csak most megyek 3-ba de kezd elmenni a kedvem a jövendőbeli szakmámtól
(#) wg_kezdo válasza zenetom hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Igen ez egy nagy kérdés, hogy miért nem lehet pl a 20. századi világ irodalmához asimov könyvet olvasni kötelezőként miért kell baromságokat olvasgatni.
Aztán csodálkoznak, ha elmegy a gyerek kedve az olvasástól.
Mi leszel, ha nagy leszel?
Amúgy pedig abban igaza van az oktatási rendszernek, hogy néhány alapvető dologgal mindenkinek tisztában kell lennie. Csak nem ilyen részletességgel, mint ahogy oktatják.
Mindenesetre az is igaz, hogy a mostani tudásom 90%-át az utóbbi 7-8 évben szedtem össze.
(#) sound.man válasza wg_kezdo hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Én se nagyon tok verset elemezni... Meg mondjuk van egy vers meg van a jelentése a tanár meg teljesen mást mond h ez a vers mit jelent. Azt hogy találja ki??
(#) Doszpot válasza sound.man hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Nekem gimiben szerencsém volt, mert a tanár elmondta, hogy mit jelent a vers a könyv szerint, de ha én jobban el bírtam mondani hogy szerintem mit jelent, akkor azt is elfogadta. Szóval minimális tanulással és jó sok dumával el tudtam intézni a magyart.

Egy cseppet még visszatérnék a tehetséges gyerekekre. 5.-es koromban úgy rajzoltam, hogy mindenki azt hitte, hogy művész leszek. Aztán 7-8.-ban írni kezdtem, abban tényleg elég sikeres voltam. Aztán a gimiben a fizika, elektronika és hasonlók felé fordulta. Az is jól ment. De ha minden alkalommal azt mondják, hogy ehhez van tehetséged, ezt csináld és mást ne, akkor nem ismerem ki magam, nem jövök rá, hogy mire vagyok még képes, és lehet, hogy egész életemben valami olyat kell csinálnom, ami nem is megy igazán, csak begyakoroltatják velem azt, amiről úgy néz ki, hogy megy.

A tanárok tisztelete meg már otthon kezdődik. Mert ha a gyerek hazamegy, elkezd panaszkodni, hogy ilyen meg olyan a tanár, és a szülő a gyereknek ad feltétlenül igazat, akkor a gyerek tuti, hogy nem fogja tisztelni a tanárt. És ha nem tiszteli, nem is fog tanulni, elkanászodik, aztán jön ide a fórumra új témát nyitni a kereső használata helyett.
(#) gyerek67 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

No ez az, megjöttünk!
Egy bizonyos: a téma (ékes magyarsággal fogalmazva) szépen körül lett járva.
Én voltam aki begyújtotta ezt a bozóttüzet.
Volt ugyanis egy kirohanásom általában az itteni helyesírási hibákra, ékezet és írásjel hiányokra, betűhiányos szavakra, indokolatlan rövidítésekre vonatkozóan.
Aztán ez az egész húzódott el a mai oktatáspolitika felé....
Bocsi!
(#) levii válasza gyerek67 hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Erre való az OFF
(#) Ricsi89 hozzászólása Júl 30, 2008 /

Én meg bejövök gépezni, bekapcsolom az erősítőt, hogy hallhatok egy kis zenét. Ahogy elindítottam a zenét, majd be sz_rtam olyan hangos volt. tesóm biztos felvette a hangerőt egy cseppet. na majd adok én neki. :yes: :gun: :smoke:
(#) kobold válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Ősi magyar szokás szerint az ilyesmit a szép lányok közvetlen közelében kell csinálni, nem egy fórumon, a billentyűzetet verve
(#) Sergei válasza Slope hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

no mellékelem a képet hátha igy világosabb a dolog.
anno a hondámnál is a karbiba ment a csö de itt nem merek kockáztatni
hogyan került le onnan? hát ugy hogy husos rekeszbe volt a motor annyira szétvolt darabolva
magam raktam össze és szerintem szép kis chopper lesz belöle

DSC00018.JPG

(#) kobold válasza Sergei hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Kicsit lehetett volna felülről fényképezni.
Megjelöltem, szerintem hová kellene a bekötés - ha a pumpából kiállna egy csonk még. Az megvan, vagy csak vakfuratot látni?

motor.jpg

Áááá.... A szép lányokról nem beszélni kell.
Hanem lehámozni róluk a ruhát
(De jó, hogy az asszony nem olvassa a HE-t, kapnék...)

Ezt nem vetted benne észre? Én jól felhúztam magam...
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Apropó! Szép lányok. Mi van Zsezsával? Egy ideje hanyagolja a fórumot az üde kis szinfolt.
(#) gyerek67 válasza kobold hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Alakul....
Szép lányok az elektronikai offtopicban. Képek is lesznek?
Lehet, hogy be kéne nézni esetleg a kiskertbarátok, az amatőr barlangászok, meg az önkéntes tűzoltók offtopicjába is?
(#) Moderátor hozzászólása Júl 30, 2008

Kép: Hivatkozás

Élvezzétek a nyarat, már nincs sok hátra belőle!

OFF: mindenki olyan dolgokat képzelhet még a képre, amilyeneket akar :vigyor3:
(#) gyerek67 válasza (») Júl 30, 2008 /

Oké, ez képnek kép, de zoomolhattál volna!
(#) szabi83 válasza (») Júl 30, 2008 /

Sírály ez a kép
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Idézet:
„Nos Zsezsa a te korosztályod”

-Istenem de jó is lenne! :yes:
Sajnos ez nem így van Zoli. Összetévesztesz Zenetommal. . Csak azért kérdeztem, mert már megszoktam ebben a topikban, hogy gyakran hozzászól, és egy ideje nem .
(#) Sergei válasza kobold hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

sajna nem tudtam feljebbröl fényképezni mert elég nagy a tank rajta :yes: csonk nincs hozzá sajna nem találtam sehol. az nem vakfurat hanem ott jön ki az olaj.
na mind egy megprobálkozok vele és ha füstöl a kipufogo mint a gyárkémény akkor jo helyre kötöttem.
(#) zenetom válasza szamóca hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Apropó zsezsa
Azt hiszem nállam egy (vagy két) évvel idősebb, meg amugy is már foglalt.
Most hogy nézem a nick-jét, már 2 hete nem lépett be
köbzoli: köhöm... nem is csaptam neki a szelet, csak barátkozni akartam :pirul:

Én is úgy tippeltem, hogy ott jön ki az olaj, csak a csonk hiánya elbizonytalanított.
Szerintem jó lesz az úgy
(#) Sergei válasza kobold hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

na majd szoritok rá idöt.sajna tul sürüek a napjaim. melo, vezetés, fünyirás stb stb
(#) zolee1209 hozzászólása Júl 30, 2008 /

Gyerekek és más korúak! Valamiről megint lemaradtam volna, vagy Topi jókedvében csak úgy átnevezte a témát? Mióta "tengerpart topic" ?!
(#) szamóca válasza zenetom hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Nyugi, köbzoli megmondta, biztos nyaral.

Ismerős. Meló, maszek, asszony, stb...
(#) Norberto válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Idézet:
„Valamiről megint lemaradtam volna, vagy Topi jókedvében csak úgy átnevezte a témát?”

Másnak is lehet jókedve, nemdeugyebiztosantalánfeltéve
Következő: »»   140 / 3592
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem