Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sziréna

Témaindító: vanzerr, idő: Jan 5, 2006
Lapozás: OK   32 / 51
(#) Tonsil válasza Frankye hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

Igen,köszi,de itt valahogy a HORN esetében ezt mégsem tudom értelmezni..
(#) Frankye válasza Tonsil hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

Csak sejtem, nem tudom biztosan, hogy arra gondolhatott a szerző, miszerint több, különböző hangmagasságú hangot szólalatat meg, quasi egyszerre, azaz egyenként igen rövid időre, amit az emberi fül egyetlen hangként érzékel.
A másik ötlet, hogy sok felharmonikusú hangot szólaltat meg.
De mondom, ezek csak ötletek...
(#) még1MbR hozzászólása Júl 8, 2008 /

A Federal Signal szirénaerősítőnél például a Hi-Lo hang egy frekimodulált hang, 450Hz (Low) és 600Hz (High), de mégsem tisztán ezek a frekik (mint az eriston150-nél), hanem 1250Hz van belekavarva.
Valami ilyent takarhat a kompozit szerintem.
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

Valami effélére gondoltam én is...
(#) watt válasza Tonsil hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

Ez szerintem ugyanaz, ahogy én állítom elő a hornt...
(#) még1MbR válasza watt hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

Ma beszéltem a mentősökkel, állítólag már 2-300m-ről nyílik a sor a Watt szirénától!
A 100W-os Federal Signal tölcsér mellett még felugrott egy 50W-os is "úttisztításra"
Ha Mosonmagyaróváron jársz és ismerős szirénahangot hallasz az nem véletlen
(#) watt válasza még1MbR hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

Azért Te is hozzájárultál, némi hangtervezéssel és a kíváló utánépítéssel! Ha megengedsz ilyesmit, akkor büszke vagyok rád!
(#) még1MbR válasza watt hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Júl 9, 2008 /

Én pedig mindkettőtökre büszke vagyok...
Amúgy tényleg "iszonyat" hangja lehet a cuccnak!
(#) tomi675 hozzászólása Júl 25, 2008 /

Üdv mindenkinek!

Nemrég leveleztem egy amerikai szirénarajongóval, akinek annyira tetszettek, hogy utánépített egy Federal Signal PA300-as szirénát. A dokumentumot mellékelem. A kapcsoolás ledalul található. Gondolom megosztom veledtek, hátha lesz egy vállalkozó kedvű ember közülünk is.
+ egy videó a gyári készülékről.

pa300.PDF

(#) még1MbR válasza tomi675 hozzászólására (») Júl 25, 2008 /

Igen, ez fent van a neten én is megleltem régebben
A gond az, hogy nem tudjuk a végfok trafó pontos menetszámait, a vas típusát. E nélkül nehéz megépíteni.
/Jó, tudom az Eriston végfokkal megoldható, viszont az toroidos, macerás megtekerni. Remélem hozzájutok egyszer egy rossz Federal cucchoz, aminek a sima EI magos trafóját letekerném és leszámolnám a meneteket./
Azért köszi, hogy gondoltál ránk!
(#) soda hozzászólása Júl 26, 2008 /

Sziasztok!
Sikerült szereznem egy 80W tölcsért, így meg is építem a watt féle kürtöt.. Végig is nyaltam mind a 63 oldalt.. fél nap volt kicsit össze is kztyulódot az info bennem... az volna a kérdésem, hogy valaki fel tudna tenni még1MbR féle 12 hangos változathoz egy Nyák rajzot valami egyszerűbb formátumban? (pdf, jpg, stb..) Nagyon köszi előre is..

Másik kérdésem az volna, hogy valaki megírta végül a fagyisautó dallamot? érdekes lehet 80W mellett..

Szerintetek rá merjem tenni a 80W tölcsérre így simán? vagy a trafó szekunder oldalát kevesebb menetre tekerjem? (8ohm a hangszóró ha minden igaz..)

köszi szépen!
(#) még1MbR válasza soda hozzászólására (») Júl 26, 2008 /

Szia!
Elküldeném pdf-ben, de most nem az otthoni gépem előtt ülök...
A fagyisautó még nincs meg, elkészíteném pillanatok alatt, ha valaki meg tudná mondani a frekiket, mert ahhoz béna vagyok
A tölcséred milyen gyártmány? Csak azért kérdezem, mert elég sok kínai cuccra vannak 50-100W-os értékek ráírva, közben meg 10W-ot tudnak
Valami fesz. érték nem szerepel rajta? Fotózd le, kíváncsi vagyok...
(#) soda válasza még1MbR hozzászólására (») Júl 27, 2008 /

Szia!

hát a kotta az n bajom is

A tölcsr kínai, de a Federal Signal (Watt fle) koppintmány.. 1 kézzel nehéz felemelni... Van rá 1 év gari.. nem izgulok Egyébként meghajtottam sima erősítőről, 500Hz alatt nem engedtem rá semmit, nem arra való... be volt téve az ágyneműtartóba, 1 órát ordított. teljes gázon, (kb 75W) semmi baja.. Ferrofluidos ez is.. Majd lefényképelem..
(#) watt válasza soda hozzászólására (») Júl 28, 2008 /

Ha ennyire terhelted, akkor biztos jó lesz. Ha gondolod csökkentsd a menetszámot a hangszóró oldalon 10:8 arányban, de ha nem akarod folyamatosan üzemeltetni, akkor nem kell.
A képekre és az árára, lelőhelyére én is kíváncsi lennék, mert lehet, hogy még egyet beszerelnék, ha nem túl borsos(egy amcsi 40..50e körül van)
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Júl 28, 2008 /

Idézet:
„A képekre és az árára, lelőhelyére én is kíváncsi lennék”

Csatlakozom!
Idézet:
„egy amcsi 40..50e körül van”
(#) még1MbR hozzászólása Júl 28, 2008 /

Az elektris tölcsér, ami nekem van, olyan 5-6eFt körül már van használtan, vaterán is szokott lenni. Figyelni kell, hogy mekkora az impedanciája, mert 4 és 12,5 ohmosban létezik.
50W szerepel az adattábláján és 25V .
(#) még1MbR válasza soda hozzászólására (») Júl 28, 2008 /

Csatoltam a rajzokat pdf-ben. Elég sűrű lett a nyák, mert a PIC lábai közé raktam smd kondikat
(#) soda válasza még1MbR hozzászólására (») Júl 28, 2008 /

Szia!

Köszi szépen!!!

A tölcsér egyébként sajnos nem hazai beszerzés... Fényképeket csinálok majd..

egyébként 50€ környéke volt.. Ha bedöglik, megy vissza.. De nem fog.. ha az erősítős szivatást bírta...

kocsiba meg amúgy is főleg a riasztó segédkürtjeként megy majd.. Az meg remélhetőleg nem szól sokat

(#) tóth lajos válasza vanzerr hozzászólására (») Aug 15, 2008 /

Szia!
Új vagyok az oldalon. Láttam,hogy anno kerestél egy "jó minőségű" sziréna kapcsolási rajzot.
Mivel ez nem mostanában volt ezért megkérdezném sikerült e, mert hasonló kellene nekem is,és sehol sem találok a neten.

Nekem van egy régi magyar szirénám tölcsérrel.
Az erősítő részét meghagynám és egy modern vezérlőt kreálnék elé.

Segítségedet előre is köszönöm.

Tóth Lajos
(#) még1MbR válasza tóth lajos hozzászólására (») Aug 15, 2008 /

Ha végigolvasod a topikot, megvilágosodsz
Watt mester pices szirénája profi cucc, tudom ajánlani

Milyen szirénaerősítőd van? Presston? Eriston? Sziroton? Eviton?
(#) tomi675 válasza tóth lajos hozzászólására (») Aug 15, 2008 /

Üdv!
A PIC-es szirénát én is tudom ajnlani, igaz én készen vettem. Nagyon jó hangja van, és ha változtatni akarod, akkor csak át kell írni a programot. (ez az amit én nem tudok ) Az enyém is nem sokára el fog készülni, eddig sajnos nem volt nagyon pénzem, de most szereztem hozzá akksit, így elkezdtem járatni. Mondhatom nagyon örülnek nekem.

(#) Barna Tamás hozzászólása Aug 26, 2008 /

Hali! Van egy szirénám, nem tudom, milyen márkájú, de van 2 csatlakozó (egyikbe belemegyk jack dugó) és egy hangerőszabályzó a hátulján. Az alaplapja NU111. Valaki meg tudja mondani, hogy mik azok a csatlakozók?
(#) Tonsil válasza Barna Tamás hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

Szia!

A jack dugós szerintem mikrofon lesz,a másik esetleg a táp lehet,bár nem tudom hogy abba a 3 pólusú lapos csatiba mi megy....
(#) Barna Tamás hozzászólása Aug 26, 2008 /

Hali! Kösz a tippet. Majd kipróbálom, hogy működik-e. A 3 pólusú csatlakozó a +, a - és a jel.
(#) Tonsil válasza Barna Tamás hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

aha,ha a 3 pólusún bemegy a tápfesz is,akkor a másik kettőre ne tegyél feszt.
A mikrofontól viszont nem lehet baja,max nem szól.

(#) Barna Tamás hozzászólása Szept 2, 2008 /

Hali! Kipróbáltam,nem mőködik. Kerestem róla leírást,de nem találtam. Amúgy Lada Samarában volt, havertól vettem. Amúgy 6v-ról üzemeltetem.
(#) még1MbR hozzászólása Szept 2, 2008 /

Haver nem tudja esetleg? Nem ismerem ezt a panelt sajna én sem.
(#) Barna Tamás hozzászólása Szept 2, 2008 /

Hy! Sajna haver azt sem tudta, hogy kell bekötni. Arra is én jöttem rá.
(#) titi válasza Barna Tamás hozzászólására (») Szept 2, 2008 /

Hali!
Esetleg ultrahang adó-vevő pár csatlakozás? (csak tipp)
Következő: »»   32 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem