Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Honnan tudnam letolteni az Eaglet??
Termeszetesen egy mukodo verziot.
Például a gyártó, a CadSoft honlapjáról!
IMi, Lucifer!
Köszi! Azt hiszem ez menni fog. Lenne még egy olyan kérdésem a fentebb belinkelt kapcsolás paneljának tervezése közben, hogy miként tudom megoldani a panelek szendvics-szerkezetét? Hogyan szokás ezt csinálni? Leírom, hogy miként gondolom, bíráljátok: Gondolkodtam, hogy egy vagy két fájlban kell-e megvalósítani, de azt hiszem egyben is mennie kell. Szóval megvan az egész kapcsolási rajz, amiben a táp és a vezérlés közé rakok tüskesort. A NYÁK-ot megtervezem, egymás mellé a két részt. A két részben minden szükségeset összekötök, de a két rész között nem húzok semmit, tehát összekötetlenül hagyom a két tüskesort. Jó-e ez így?
Üdv.!
Menni fog, én rengetegszer alkalmazom ezt a módszert, például itt: Bővebben: Kép Ennél pedig jól látszik hogy két darab nyákterv van egymás mellett, ugyan azon a board-on. Bővebben: Nyákterv Ennek az az egy hátránya van, hogy nem generálható belőle gerber fájl, max csak ha kitörlöd az egyiket. Egyébként az Eagle-nek van olyan funkciója hogy a kapcsolási rajzot több sheet-re bontja, de olyan nem hogy a nyáktervet választaná külön... Szerintem ennek sokkal több értelme lenne egyébként. Üdv.: Attila
Igen, úgy szeretném összekapcsolni a paneleket, mint Nálad a két függőleges.
Akkor remélem nekem is menni fog. Köszi! Idézet: „Ennek az az egy hátránya van, hogy nem generálható belőle gerber fájl, max csak ha kitörlöd az egyiket.” Lehet generálni. Gerberből gyártattam már egyszerre több féle nyákot, sőt olyat is, amin ugyanaz a nyák volt többször.
Szia!
Sajna, ez a több alkatrész behelyezése egy külön könyvtárba még mindig nem sikerült. Szeretnék egyéni alkatrészt is rajzolni, de még arra se bírtam rájönni, hogyan és miként lehetséges. Help plízz! Üdv, Sanyi
Üdv !
Az lenne a kérdésem, hogy eagle-ben hogyan lehet megcsinálni azt, hogy a via-kat betakarja a lötstop? Próbálkoztam, de sehogy sem sikerült.
A via maszk a DRC -> Masks ablak Limit mezőben állítható be. Az alapérték 0, ami annyit jelent, hogy a via solder stop szimbólumot kap, tehát a lakk nem fedi. Állítsd be a Limitet a via furatméretére, vagy nagyobbra és a lakk be fogja takarni. A lakkozott via-ról a lakk egyedileg is eltávolítható a via tulajdonságaiban a Stop mező megjelölésével.
Lásd az angol manual 137-138. oldalán.
Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni.
Idézet: „Szeretnék egyéni alkatrészt is rajzolni, de még arra se bírtam rájönni, hogyan és miként lehetséges. ” Erre van egy nagyon hasznos cikk itt az oldalon: Bővebben: Link
Üdv.!
Nyisd meg azt a könyvtárat, amibe be szeretnél másolni valahonnan máshonnan alkatrészt. Utána Control Panel-en nyisd le a "Libraries"-t, ott keresd ki azt az alkatrészkönyvtárat amiből ki szeretnél másolni. Aztán a könyvtáron belül keresd ki azt az alkatrész amit másolni akarsz és egyszerűen az egér bal gombját nyomva tartva húzd át a megnyitott alkatrészkönyvtár ablakába. Ha egy szimbólumhoz több tokozás is tartozik, akkor utána az összeset törölgetheted ki ami nem kell közülük. De lehet azt is, hogy csak egyetlen szimbólumot vagy egyetlen tokozást másolj. Ezt úgy tudod megtenni, hogy megnyitod a másolandó alkatrész szimbólumát vagy tokozását, aztán egyszerűen kijelölöd az egészet és "Cut". Majd megnyitod azt a könyvtárat amibe be akarod másolni, ott létrehozol egy új szimbólumot/tokozást és a "Paste" gombbal beilleszted a vágólap tartalmát. Üdv.!
Sziasztok!
Eagle 5.1-em van és nem találom benne azt a funkciót, hogy hogyan lehet a kész layoutnál keretet rajzolni a boardnak, ezt légyszíves írjátok meg. És előre is bocsi, ha már volt, de átfutvaq a fórumot nem leltem sehol. Üdv, dino
Üdv.!
A "Wire" nevű gombbal kell megrajzolnod nyák körvonalát, a 20-as ("Dimension") rétegen. Üdv.: Attila
Helló!
Az említett (2006.05.11) magyarnyelvű leírás elérhető valahol most is? avr.tavir.hu-n már sajnos nem, pedig nekem most elég nagy segítség lenne. Előre is köszi! Üdv, dino
Az eagle alapértelmezetten hogyan teszi fel az alkatrészeket? Tehát ha felteszek egy IC-t a board-ra akkor azt honnan képzeljem bedugva? Top felöl dugom be az alkatrészt, és bottomon forrasztok?
Képzeld úgy, mintha felülről néznéd a panelt (vagyis a beültetési réteget látod), de átlátszó az egész, és látod a másik, forrasztási oldalt is. Persze ez csak alapértelmezés, tükrözéssel fel is cserélhető.
Hi !
Termál pad-en áthaladó vonal vastagságát hol lehet változtatni ? kösz !
Próbáld meg itt: Tools->DRC->Supply.
Üdv.!
A polygon vastagságát kell átállítanod. (Amin belül a PAD van.)
Sziasztok!
Tudok-e valahogy az Eagle 4.16 ban olyat csinálni, hogy van 2 db teljesen kész paneltervem, és ezeket 1 ablakba másolom? Fóliára akarom nyomtani, és egy 2x2 centis panelért nem akarok egy A-4 es ívet elpazarolni, tennék rá egyszerre több nyáktervet ha lehet. Ha valaki ismeri a megoldást kérem írja le! Köszi! Laci
Nemrégen volt róla szó.
Légyszi segíts!
Legalább egy kulcsszót írj, hogy rákereshessek
Ok, köszi szépen, megtaláltam. Működik! Ha valakinek kell esetleg, a 64. lapon van rőla szó.
Ez így nem túl informatív, mert ha idő közben nő az oldalak száma, változik a szám is...
Többet mond, ha a hozzászólást linkeljük be: Ez az a hozzászólás. Egyébiránt elektrocad kollégának igaza van, előbb keresünk, azután kérdezünk.
Egle-be hogy leht az megoldani, hogy afelírt betűk ugyan olyan formába legyenek meg a gerber formátumban is.
Ezt meg lehet oldani? Tamás
Próbáld meg itt: Options->User interface..->a bal alsó sarokban Always vector font
Nahát pont az nem jó
proportional a jo de gerberbe már nem |
Bejelentkezés
Hirdetés |