Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   106 / 443
(#) Apa8 válasza MolnarG hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Kosike

Gondolhattam volna ra.
(#) Attila86 válasza MolnarG hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Üdv.!

Ezt azért csinálja, mert a tokozás használatban van. Előbb le kell választani azt a tokot az összes szimbólumtól és csak utána tudod szerkeszteni, majd újra hozzá kell kapcsolnod a szimbólum(ok)hoz.
(#) elektrorudi válasza rootcommander hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Rossz a törésed hozzá.
Vagy rosszul használtad...
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Ok, köszi sikerült. Nem is tudom nekem ez, miért nem jutott eszembe .
(#) m.gyula3 hozzászólása Jan 31, 2009 /

Sziasztok!

Az Eagle-ben megcsináltam a tapskapcsolóm nyák tervét, de nem vagyok bent teljesen biztos hogy jó, mert nem tervezek gyakran. Van a relénél olyan hogy RELAY_1 és RELAY_2 , azt nem értem hogy miért nem húzta be őket a relé lábaihoz . Nekem kellett volna behúzni esetleg?

Létszi, valaki nézze meg nekem.
Előre is köszönöm.

üdv: m.gyula3
(#) bubu válasza gambler hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

(#) niedziela válasza m.gyula3 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Szia !

Rosszul húztad a lábakra a kötéseket.

Alakítottam rajt, nem lett a legjobb. Kerülni kell az IC lábak közti huzalozást.
(#) m.gyula3 válasza niedziela hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

szia niedziela!

Köszi, jól néz ki a panel!
Lenne egy kérdésem, mert nem értek vmit.

Tegnap olvastam bubu Eagle-s linkjét hogy jobban tudjam használni az Eaglet . Volt bent egy olyan pont, hogy földfólia beletervezése, először panel keret és olyat is írtak hogy az alkatrészek föld lábait, nem kell már bekötni. áhh idézek:

"ratsnest gomb után szépen hozzáragad a földfólia az összes olyan alkatrészlábhoz, ami a földre van kötve."

Ezt azért kérdezem, mert a földnek nem látom a vezetéket és azt az átkötést nem értem.
Sorry, de ezek nekem újak, és azért kérdezek hogy akkor én is tudjam majd használni.

köszi!
(#) rootcommander hozzászólása Feb 1, 2009 /

Sziasztok!

1. Van olyan funkció az Eagle-ben, hogy automatikusan elhelyezi és elrendezi az alkatrészeket?

2. Ha kész vagyok egy nyák panel tervezésével, akkor hogyan nyomtatom ki azt a formát, amelyet majd (átlátszó)fóliára nyomtatva fotoeljárással készíthetem a nyákot? Csak simán nyomtatás vagy van valami speciális funkció, amelyely csak a "vonalakat és pontokat" nyomtatja?

Illetve, ha egy céggel csináltatom meg a fotófóliát, akkor hogyan küldjem el nekik, amit ki kell nyomtatniuk?

Köszi, ha vki leírná, hogyan is megy ez a folyamat. Köszönöm!
(#) niedziela válasza rootcommander hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

1, nincs

2, A megfelelő rétegeket kell csak bekapcsolni és azokat nyomtatni, valamint tükrözni fotózáshoz

3,vedd fel a céggel a kapcsolatot és ők megmondják mi kell nekik
(#) rootcommander válasza niedziela hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Köszi!

1. Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ha a nyák széléig a vonalaktól sok hely van, akkor ott kitöltse? Tehát úgy, mintha ott GND lenne?
Vagy esetleg azt meg lehet csinálni, hogy a lyukas területeket betöltse, tehát szigeteket hozzon létre? (Persze a vonalakat eközött rést hagyva.) Próbálom a "Rect"-el és a "Polygon"-nal, de csak szögletesen megy, meg nem tökéletes.

2. Hogyan lehet pontosan a furatlyukat és a rajta lévő pontméretét állítani? Mert én úgy csinálom, hogy kijelölöm az egészet, majd "change", ott beállítom amit akarok, és otána jobb klikk és "change: group", de nem csinál semmit.
(#) MolnarG válasza rootcommander hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

1. Polyogonnal körberajzolod a panelt aztán Ratsnet gomb. (Ezzel a vezetősávok és PAD -ek közötti részt tölti ki a DRC/clearance beállításai szerint)

2.
Idézet:
„Hogyan lehet pontosan a furatlyukat és a rajta lévő pontméretét állítani?”
Huu.. ez kicsit érthetetlen számomra, de ha arra gondolsz, hogy az alkatrészek PAD -jeinek átmérőjét és furatátmérőjét változtasd azt csak az alkatrésztervezőben teheted meg, átmérőket szabadon csak a VIA -nál tudsz álítani.
(#) niedziela válasza rootcommander hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

szigeteket csak akkor töltsd ki ha azt kötöd is valamihez pl: GND.
(#) gulasoft válasza rootcommander hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Kérlek olvasd el a magyar nyelvű leírást
(#) jdani hozzászólása Feb 1, 2009 /

Hali. Egy kérdés: Milyen név alatt keressem a nyáktervezőbe, egy TDA 1562Q alkatrészt. (17pin) Én csak 15 pin-est találtam.
(#) Frankye válasza jdani hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

A hiányzó két pin nem a táp?
(#) MolnarG válasza jdani hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Ha nem jó ami van használd ezt a könyvtárat.
(#) jdani válasza Frankye hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Már nem számít... megoldottam
(#) Attila86 válasza jdani hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

A megoldást beírhatod ide nyugodtan, hátha később valaki másnak lesz ilyen problémája és akkor már megtalálja rá a választ itt a topikban.
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Mondjuk felrak két szabad pint, és beköti őket ahova a maradék pint kötötte volna. Nem nagy ügy, ez nem áramkör szimulátor.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Én tudom...
(#) Peticilin hozzászólása Feb 1, 2009 /

Sziasztok!

Létezik a program magyar fordítása is,vagy csak a manual van meg még magyarul.
(#) niedziela válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Létezik 5.0 és magasabb verzióknál.
Látogass el az Eagle 5x fordítás topikba.
(#) Peticilin válasza niedziela hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Köszi.megnézem.
Még egy kédés.
Az alkatrészkönyvtár honnan bővíthető?
Egy két alkatrészt nem lelek.
(#) niedziela válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Bővíteni lehet a program hivatalos oldaláról, lehet kérni másoktól, és van lehetőség rá, hogy magad megrajzolod.

(#) gulasoft válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Könyörgöm keress rá!

Van komplett leírás itt. Lépésről lépésre.
(#) rootcommander válasza niedziela hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Köszi!

1. Hogyan lehet egy polygonnal kialakított "szigetet" összekapcsolni, egyesíteni a mellette lévő, húzódó vonallal? Tehát, ha az a vonal GND, akkor így az egész egyeített rész GND legyen.

2. Egyszerűen sehol sem találom a magyar leírást. Tudna esetleg valaki rámutatni a linkre?
(#) MolnarG válasza rootcommander hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Csináld azt hogy:

1. Beírod a parancssorba, hogy: ripup gnd ez gumivonallá változtatja a gnd vezetősávjaidat

2. Rákattintasz a polygon ikonra, majd a parancssorba beírod: gnd

3. Körberajzolod a panelod a "gnd" polygonnal, aztán Ratsnet gomb

És máris kitölt mindent a föld
(#) Attila86 válasza MolnarG hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Hisz nem is ezt kérdezte!

Rootcommander!
Csak akkor kapcsolja össze, hogyha ugyan az a neve polygonnak és a vonalnak is. Tehát a megoldás az, hogy átnevezed a vonalat (vagy a polygont).
(#) gulasoft válasza rootcommander hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Elküldtem a manualt, ha elolvastad, utána kérdezz ha van még mit.
Következő: »»   106 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem