Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Üdv.!
Ezt azért csinálja, mert a tokozás használatban van. Előbb le kell választani azt a tokot az összes szimbólumtól és csak utána tudod szerkeszteni, majd újra hozzá kell kapcsolnod a szimbólum(ok)hoz.
Rossz a törésed hozzá.
Vagy rosszul használtad...
Ok, köszi sikerült. Nem is tudom nekem ez, miért nem jutott eszembe .
Sziasztok!
Az Eagle-ben megcsináltam a tapskapcsolóm nyák tervét, de nem vagyok bent teljesen biztos hogy jó, mert nem tervezek gyakran. Van a relénél olyan hogy RELAY_1 és RELAY_2 , azt nem értem hogy miért nem húzta be őket a relé lábaihoz . Nekem kellett volna behúzni esetleg? Létszi, valaki nézze meg nekem. Előre is köszönöm. üdv: m.gyula3
Ha valakinek kell magyar leirás:
http://chfilpo.villamvadasz.hu/drupal/index.php?q=eagle-alapok
Szia !
Rosszul húztad a lábakra a kötéseket. Alakítottam rajt, nem lett a legjobb. Kerülni kell az IC lábak közti huzalozást.
szia niedziela!
Köszi, jól néz ki a panel! Lenne egy kérdésem, mert nem értek vmit. Tegnap olvastam bubu Eagle-s linkjét hogy jobban tudjam használni az Eaglet . Volt bent egy olyan pont, hogy földfólia beletervezése, először panel keret és olyat is írtak hogy az alkatrészek föld lábait, nem kell már bekötni. áhh idézek: "ratsnest gomb után szépen hozzáragad a földfólia az összes olyan alkatrészlábhoz, ami a földre van kötve." Ezt azért kérdezem, mert a földnek nem látom a vezetéket és azt az átkötést nem értem. Sorry, de ezek nekem újak, és azért kérdezek hogy akkor én is tudjam majd használni. köszi!
Sziasztok!
1. Van olyan funkció az Eagle-ben, hogy automatikusan elhelyezi és elrendezi az alkatrészeket? 2. Ha kész vagyok egy nyák panel tervezésével, akkor hogyan nyomtatom ki azt a formát, amelyet majd (átlátszó)fóliára nyomtatva fotoeljárással készíthetem a nyákot? Csak simán nyomtatás vagy van valami speciális funkció, amelyely csak a "vonalakat és pontokat" nyomtatja? Illetve, ha egy céggel csináltatom meg a fotófóliát, akkor hogyan küldjem el nekik, amit ki kell nyomtatniuk? Köszi, ha vki leírná, hogyan is megy ez a folyamat. Köszönöm!
1, nincs
2, A megfelelő rétegeket kell csak bekapcsolni és azokat nyomtatni, valamint tükrözni fotózáshoz 3,vedd fel a céggel a kapcsolatot és ők megmondják mi kell nekik
Köszi!
1. Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ha a nyák széléig a vonalaktól sok hely van, akkor ott kitöltse? Tehát úgy, mintha ott GND lenne? Vagy esetleg azt meg lehet csinálni, hogy a lyukas területeket betöltse, tehát szigeteket hozzon létre? (Persze a vonalakat eközött rést hagyva.) Próbálom a "Rect"-el és a "Polygon"-nal, de csak szögletesen megy, meg nem tökéletes. 2. Hogyan lehet pontosan a furatlyukat és a rajta lévő pontméretét állítani? Mert én úgy csinálom, hogy kijelölöm az egészet, majd "change", ott beállítom amit akarok, és otána jobb klikk és "change: group", de nem csinál semmit.
1. Polyogonnal körberajzolod a panelt aztán Ratsnet gomb. (Ezzel a vezetősávok és PAD -ek közötti részt tölti ki a DRC/clearance beállításai szerint)
2. Idézet: Huu.. ez kicsit érthetetlen számomra, de ha arra gondolsz, hogy az alkatrészek PAD -jeinek átmérőjét és furatátmérőjét változtasd azt csak az alkatrésztervezőben teheted meg, átmérőket szabadon csak a VIA -nál tudsz álítani. „Hogyan lehet pontosan a furatlyukat és a rajta lévő pontméretét állítani?”
szigeteket csak akkor töltsd ki ha azt kötöd is valamihez pl: GND.
Kérlek olvasd el a magyar nyelvű leírást
Hali. Egy kérdés: Milyen név alatt keressem a nyáktervezőbe, egy TDA 1562Q alkatrészt. (17pin) Én csak 15 pin-est találtam.
Ha nem jó ami van használd ezt a könyvtárat.
A megoldást beírhatod ide nyugodtan, hátha később valaki másnak lesz ilyen problémája és akkor már megtalálja rá a választ itt a topikban.
Mondjuk felrak két szabad pint, és beköti őket ahova a maradék pint kötötte volna. Nem nagy ügy, ez nem áramkör szimulátor.
Sziasztok!
Létezik a program magyar fordítása is,vagy csak a manual van meg még magyarul.
Létezik 5.0 és magasabb verzióknál.
Látogass el az Eagle 5x fordítás topikba.
Köszi.megnézem.
Még egy kédés. Az alkatrészkönyvtár honnan bővíthető? Egy két alkatrészt nem lelek.
Bővíteni lehet a program hivatalos oldaláról, lehet kérni másoktól, és van lehetőség rá, hogy magad megrajzolod.
Könyörgöm keress rá!
Van komplett leírás itt. Lépésről lépésre.
Köszi!
1. Hogyan lehet egy polygonnal kialakított "szigetet" összekapcsolni, egyesíteni a mellette lévő, húzódó vonallal? Tehát, ha az a vonal GND, akkor így az egész egyeített rész GND legyen. 2. Egyszerűen sehol sem találom a magyar leírást. Tudna esetleg valaki rámutatni a linkre?
Csináld azt hogy:
1. Beírod a parancssorba, hogy: ripup gnd ez gumivonallá változtatja a gnd vezetősávjaidat 2. Rákattintasz a polygon ikonra, majd a parancssorba beírod: gnd 3. Körberajzolod a panelod a "gnd" polygonnal, aztán Ratsnet gomb És máris kitölt mindent a föld
Hisz nem is ezt kérdezte!
Rootcommander! Csak akkor kapcsolja össze, hogyha ugyan az a neve polygonnak és a vonalnak is. Tehát a megoldás az, hogy átnevezed a vonalat (vagy a polygont).
Elküldtem a manualt, ha elolvastad, utána kérdezz ha van még mit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |