Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   129 / 731
(#) allvanyka hozzászólása Márc 7, 2009 /

Sziasztok!
Szeretnék építeni 1pár zárt hangdobozt.Hangosításra kell.A véleményeteket szeretném kérni.
1 db M.N.C. 300/150W 12" 4 ohm mélyközép h.
1 db DP 35 v.KHS 120 magas h.
1 db HV 621 hangváltó kerülne bele
Mi a véleményetek róla?Ez így jó lenne?
(#) djgombi válasza allvanyka hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Hangosításra? Felejtsd el! :no:
(#) Moderátor hozzászólása fredikke hozzászólására (») Márc 7, 2009

A rengeteg smile helyett inkább a nagybetűs mondatkezdésre, a sok kérdőjel helyett pedig a szavak pontos leírására figyelj!
(#) allvanyka válasza djgombi hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Miért?
Alacsony a W?
Több hangfalam is van nem csak ez a kettő lessz!

Nem a watt a lényeg hanem az érzékenység és főleg a maximális hangnyomás amit létre tud hozni. Hangosításnál azért oda kell lépni a motyónak :yes:
(#) szamóca válasza allvanyka hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Nem csak a teljesítmény, hanem a hatásfok is nagyon kevés.Olvasd át. Hangfalad nem hiszem hogy van. Inkább hangdobozod, vagy ládád.

Nekem van itthon két hangfalam saját készítés de odamerem rakni két mnc mellé akár csak az egyiket is.
100-as quad--ról nagyobbat szólna szerintem!!
Másik fontos szempont még hangoskodásnál a hangminőség! Senkinek se esne jól ha valaki azt mondaná én ezen a cuccon nem fogok zenélni.
(#) allvanyka hozzászólása Márc 7, 2009 /

Azt szűrtem le a válaszaitokból hogy az M.N.C. hangszórót cseréljem le valami másra.Milyen hangszóróra?

Eminence
Beyma
Vagy még a Reflex /is jobb/
(#) szamóca válasza allvanyka hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Nézd az érzékenységét. Ha 90dB feletti az már jó, 100dB pedig kiváló, ha elsődleges célod a hangosítás. Az hogy melyik cég gyártja az árban is jelentkezik. Az olcsóbbak, RH-sound, Eminence, Reflex, stb termékei.
(#) pl13 válasza Zupp87 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Hát valóban csak zártban, nem is kérdés, 0,9-es adatlapi elektromos jóságnál. Úgy 45 liter lehet a max térfogat, amit még elvisel a hangszóró.
(#) pl13 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

A 100dB-t nem nagyon lehet/érdemes elérni 300mm-ben.
(#) pl13 válasza allvanyka hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Ami még biztosan gyenge pont, az a hangváltó. A magas sem tökéletes, de ebben az árban valószínűleg mindegyik hasonló.
(#) tomzon válasza Zupp87 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Hát nem tudom. Próbálgattuk toligálni a csövet, de nagy változás nem lett. Szinte semmi. :no:
Vagy mi voltunk a bénák?
De zártba úgy éreztük,mintha olyan mély mormogós lett volna. Szét akarna a láda szakadni.
Fúrtunk egy csőnek való lyukat, de még nem lett a cső belerakva, akkor olyan kis szelídebb lett, lágyabb lett a hangja. De a cső méretezésével nem vagyok képben.
Azt hiszem túl amatőrök vagyunk ehhez a témához. Csak tanulni szeretnénk, de...
Ja, és méretre 33 literes a láda. Lehet az is baj?
(#) Zupp87 válasza tomzon hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Idézet:
„Hát nem tudom. Próbálgattuk toligálni a csövet,”

Ezt hogy érted? Teleszkópos cső? Vagy csak ki be húzgáltátok?
(#) kamil hozzászólása Márc 8, 2009 /

Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni töletek.
Van egy 200 W-os 4 ohm-os hangszóróm, és egy 8 ohm-os hangváltom. és van egy hifim amivel ezt az egészet müködtetni szeretném. a hifi originál hangfalai 6 ohm-osak de ha jó lesz az új, ezek mennek a szemétbe. összeköthetem ezeket a cuccokkat? sokat számit az hogy hány ohm-os? mi fog történni ha összekötöm?
(#) ptesza válasza kamil hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Sokkal több mindent kellene tudni ,ahhoz hogy bármit is lehessen mondani.
(#) bigbrother hozzászólása Márc 8, 2009 /

Valamennyire felmértem az itthon fellelhető alapanyag, és eszközparkot. Sokféle bútorlap áll rendelkezésre, ezek kb kétcenti vastagok, lamináltak, kérdés, hogy megfelelőek e? Van faragasztó, és facsavarok is akadnak. Van asztali fúrógép, körfűrész, rezgőcsiszoló dekopír stb...

De ha ezeket összekötöm, történhet olyan hogy (azmiatt) e-miatt kiégjen valami, hogy az ohm-ok nem e(g)gyeznek?

Jav.-szamóca

Konkrétan erről lenne szó
(#) djgombi válasza kamil hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

4 ohm-os hangszóró nem passzol a 8 ohm-os váltóval!!

Egyébként ügyes vagy szamóca. Gratulálok :action:
(#) kamil válasza djgombi hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Tudom h nem passzol,de mivel ez van azt szeretném megtudni, h mi történik ilyenkor. Kiég? Vagy csak nem adja le az előírt teljesítményt? Ha tud valaki segíteni írjon.
(#) djgombi válasza kamil hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Működik minden semminek se lesz baja csak a hangváltó nem úgy dolgozik ahogy kell.
De ha rákeresel visszább már volt erről biztos szó.
(#) LGS94 hozzászólása Márc 8, 2009 /

Sziasztok segítségeteket szeretném kérni abban, hogy milyen hangszórót vegyek egy igazi subwoofernek ami tényleg nagyot produkál még 60W-on is de ennek ellenére én 100W-os hangszórót szeretnék. Most jelenleg van egy SAL SRP 3040-es hangszóróm de nem vagyok elragadtatva tőle lehet, hogy csak a ládám miatt nem jó mert nyitottban van és zártban kéne lennie de olvastam, hogy ez a hangszóró nem való mélynyomónak. Ezért szeretném mgkérdezni tőletek, hogy milyen hangszórót és milyen hangváltót ajánlanátok. Köszönöm a segítséget!
(#) ptesza válasza LGS94 hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

390462

Itt lejjebb már kaptak megfelelő választ.

A sal-t hagyjad meg kísérletezni , erősítőépítéshez...

12 inch (300mm) Eminence ASS Beta-12LTA 8Ω

Ezt megmerném venni 16000 Ft ért . Ha kifejezetten SUB hangszórót szeretnél ,akkor azok 60000 Ft-tól indulnak.
(#) djtiger hozzászólása Márc 9, 2009 /

Építettem egy akkora kis szubcsövet a hétvégén! Hamarosan lesznek rola képek, 5 szögletű penta alakú 85 centis láda,2 SAL mélysugárzóval!

és még 3...

de még nincs kész mert bekell buurkolnom a tetejét is!
(#) MPedro válasza ptesza hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Szia !

LGS94 nem hangosítani, hanem otthonra szeretne szub-ot. Szvsz számára fölöslegesen profi az Eminence, erre a célra tán szerencsésebb lenne ez itt, vagy - ha az ár számít - talán ez,
szerintem a SAL-nál jobb.

P.
Következő: »»   129 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem