Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GSM alarm

Témaindító: mrkatona, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 19
(#) MPi-c válasza Tomee hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Nézz át ebbe a fórumba. bkati32 kérdését keresd és az utána lévőket...
(#) Belami hozzászólása Márc 24, 2009 /

Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogy hogyan lehetséges Siemens telefonon beállítani azt, hogy csak 1 telefonszámról fogadjon hívást illetve SMS-t?
(#) Tomee válasza MPi-c hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Utána jártam a dolgoknak.
Az auto ignition úgy működik, hogy kb 6V-t (sie c45) kell a 3-s lábra (aksi töltés) adni. Közben a 6,7 lábra meg mínuszt kell rakni kb. 3-4 másodpercig míg az üdvözlő képernyő elmegy...
Köszönőm a a segítséget! :worship:
(#) pepe33 válasza Tomee hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

AT+CMGF=1 et próbáltad ?
Nekem az ericssonokat bekapcsolja ez.
(#) Belami válasza pepe33 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Szia !

A Siemens AT parancsok között az AT+CMGF az SMS formátumra vonatkozik. Szerintem az Ericsson-nál is ugyanazok az AT parancsok érvényesek.
(#) pepe33 válasza Belami hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Elnézést kérek igazad van , rosszul írtam.
AT+CFUN=1 ezzel lehet bekapcsolni sorosportról.
Működik ericcsonnal és GSM modullal is.
Mással nem probáltam még.
(#) tacsy69 hozzászólása Szept 14, 2009 /

Sziasztok!

Megépítettem a topik első hozzászólásában lévő kapcsolást, viszont az élesztéssel gondjaim akadtak!
Pontosabban a bekapcsoláskor a relé meghúz, kb 10-15 másodpercig tart, utána enged, majd ismét elkezdi elölről!
Közben természetesen a relé LED-je a jelzi az állapotát, a másik pedig bizonyos rendszerességgel villog!
A telefonon semmilyen aktivitást nem látok!
Próbáltam a riasztó bemenetét "izgatni" változást nem produkált!

Kérem aki megépítette a kapcsolást és esetleg tud valamit, hogyan kell elsőre működésre bírni, segítsen!

Köszönöm!
(#) Belami válasza tacsy69 hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Szia!

Lehet, hogy nem a megfelelő progit töltötted be. Ennek a riasztónak több verziója is létezik, hozzávaló programokkal (1 relés, 2 relés, 4 relés). Te melyiket szerelted meg. Jó volna ha a kapcsolási rajzot és a progit is becsatolnád, hogy lássuk melyik verzióról van szó. Én a 2 relés vátozatot összeraktam és egyből indult.
(#) tacsy69 válasza Belami hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Mutatom a linket:
Bővebben: Link

Egy relés, kapcsolási rajz az oldalon van!
16F628A-val csináltam ill egy siemens A50-el!
Az oldalon megtalálható sima zeneres kábelt használtam hozzá, de közben láttam, hogy van tranzisztoros verzió is...
(#) Belami válasza tacsy69 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Szia!
A tranzisztoros megoldás a megfelelő, azzal működik nekem is. Azt nem tudom, hogy a relével (relékkel) mit akart a tervezője, mindenesetre a forrás file-ban (asm) célszerű kijavítani ezt a részt. Becsatolom a használati utasítását a 2 relés változatnak. Gondolom részben a Te általad megépítettre is használható, mivel egy személy tervezte.

Alarm-hu.doc

(#) tacsy69 válasza Belami hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Köszönöm a doksit, nagy hasznát veszem!
A tranzisztoros kábelt kipróbálom mindenképp!

Akkor szerinted a fent lévő program alapból hibás?(relé vezérlés)
(#) Belami válasza tacsy69 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Szerintem nincs értelme alapból bekapcsolni (vagy kapcsolgatni a relét). Szerintem az kapcsoljon külön parancsra (pl. SMS-re, vagy telefonos riasztáskor kapcsoljon például egy szirénát, stb).
(#) tacsy69 válasza Belami hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Értem, mindenesetre, kipróbálom az általad készített kapcsolást is!
Arról legalább van infóm, hogy mindenképpen működik!
(#) sniperx válasza Belami hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Szia!

A két belinkelt progi közül melyiket tetted fel ehhez a kapcsoláshoz?
Valami használati nincs a cucchoz? (élesztés, beállítás)
(#) sniperx válasza Belami hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Melyik PIC kell hozzá?
A rajz szerint a 4MHz elég.
Mi van, ha gyorsabb verzió van csak? (20MHz)

(#) Belami válasza sniperx hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Szia!
A két program ugyanaz, csak az egyik a 628-hoz a másik pedig a 628A- hoz való (a fejlesztő szerint). Szerintem meg teljesen mindegy, mivel a két PIC azonos a programozás szempontjából. Én mindenesetre "belenyúltam", mert alapból bekapcsolnak a relék, tehát "virítanak" a LED-ek, ami felesleges. Meg az időzítéseken is változtattam. Eredetileg a deaktiválás ideje 30 sec, ami alatt szét lehet szedni egy házat! Az újraéledési ideje is hosszú, stb. A szintillesztő (2 tranzisztoros kis kapcsolás) nem szükséges, mivel elég egy ellenállás(150R) és egy zener dióda(3V3). A szoftver miatt szerintem csak a 4MHz jó. A nagyobb kristállyal "gyorsabban" fut a program, tehát az időzítések megváltoznak és ebből komoly gond lehet.
(#) sniperx válasza Belami hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Az időzítéseket mennyire írtad át?
A belépés késleltetésnél 15s elég, kifelé akár 1-2 perc is lehet. A progid publikus? (érdekelne, mert meg szeretném építeni, de a programozás még csak ismerkedő fázisban jár)
A reléid most hogy működnek?
(#) Belami válasza sniperx hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia!
Időzítésekeaktiválásnál:15 sec, alaphelyzetbe visszaállás:40 sec, relék alaphelyzetbe kikapcsolva, de élesítéskor 150 msec-ig bekapcsolva (1 bip a szirénával), valamint riasztás esetén 30 sec-re bekapcsolva az első és a második hívás között.
Irj az e-mail címemre és akkor a válaszlevélbe becsatolom az általam módosított programot.
(#) kila válasza Belami hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia!
Én is megpróbálnám megépíteni ezt a kapcsolást, és érdekelne a módosított program, jónak tűnik amit változtattál rajta!
(#) Belami válasza kila hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia!
Azt javaslom, hogy bátran vágj bele az áramkör megépítésébe. A becsatolt rajz, panel és szoftver is működőképes. Arra számíts, hogy alapállásban nem fog működni a kapcsolat a mobil telefonnal. Vagy a 2 tranzisztoros szintillesztő kell hozzá (enek a rajza benne van az Alarm-hu.doc-ban), a másik lehetőség a PIC tápfeszültségét csökkented egy ellenállás és zener segítségével. A programot szívesen elküldöm grátiszba, de írj az e-mail címemre előtte.
(#) sniperx válasza Belami hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Ok, írok privit érte, köszi előre is!
Nézegettem a rajzot és felmerült még pár dolog:
Az x6-1 és x6-2 az élesítést végző kapcsoló bekötési pontja?
A riasztó zónák nyugalomban zárt érzékelőket várnak? (Megszakításra riasztanak be?)
A kilépés késleltetés akkor csak 15s?
Mennyi a belépéskor az idő a riasztásig? (Mennyi időm van lekapcsolni, ha bemegyek a lakásba?)
Köszi előre is!

(#) sniperx válasza Belami hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Közben átolvastam a csatolt doksit, tehát a zónatípusra vonatkozó kérdés törölve.
A telefonhoz tápot hogyan lehet lopni? (ha döglött az akkuja jó lenne, ha menne a riasztó akkujáról)
A telefonokhoz hol lehet beszerezni csatit? (Siemens M35i, ami lenne itthon)
(#) Belami válasza sniperx hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Szia!
A telefonhoz a feszültséget ugyanaz a táp. biztosítja, ami a PIC-es NYÁK-nak, csak egy diódát kell sorba kötni a telefon irányába. Egyébként ez rajta van a rajzon és az Alarm-hu.doc-ban is részletesen le van írva.
Csatlakozót (illetve Siemenns C 25/35 töltőkábelt) én a Praktikerben vettem. Ebből lehet átalakítani a riasztóhoz. Üdv:Belami
(#) kepitu hozzászólása Nov 8, 2009 /

Sziasztok!

Segítség kellene az alábbi témában szereplő "sch" kiterjesztésű fájlok megnyitásához, esetleg átkonvertálni mások számára is megtekinthető formátumba.
Köszi

Bővebben: Link[/url]
http://amti.hu/szakdolgozat/szakdolgozatw.htm
(#) herzsolt válasza kepitu hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Protel99se progival megnyitható.
(#) kepitu válasza herzsolt hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Köszi!

Ezt láttam a T.comm.-el, de sajna ezidáig nem sikerült begyűjteni ezt a progit.
Számtalan más elérhető á.k. tervező progival sikertelenül próbálkoztam.
Várom a további seítségeket.

Köszi!
(#) herzsolt válasza kepitu hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Itt van pdf-ben.
(#) kepitu válasza herzsolt hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet.
Sajna csak ma jutottam Net-közelbe, most néztem meg.
Remélhetőleg más érdeklődőnek is hasznos lehet, a link fent van.

Köszönettel: Pityu
(#) vasut hozzászólása Nov 25, 2009 /

sziasztok!
a cseh oldal alapján és Belami segítségével sikerült utánépítenem a riasztót. Egy S25-ös telefonnal használom.
Két kérdésem lenne:
- Szerintetek mennyire biztonságos a riasztót úgy használni, hogy a telefon akkuját folyamatosan töltöm? Nem lehet semmi -teszem azt- tűzeset miatta?
(a telefon felé egy 800mA-es biztosítékot tettem)
(a picet áramszünet esetén egy 1F-os kondenzátor táplálja)
Nézegettem, feltöltött állapotban bizonyos időközönként ~700mA-el tölti magát a telefon, de max 10 másodpercig.

- Hogyan lehetne az eredeti kapcsolást egy zselés ólomakkumlátorhoz kapcsolni?
(mármint hogy a táp folyamatosan töltse, de áramszünet esetén automatikusan átkapcsoljon akkus táplálásra?

köszi! Bosi
(#) kepitu hozzászólása Dec 19, 2009 /

Sziasztok!

Megépítettem az itt korábban (#512711) megjelent GSM riasztót.
Minden jól működne csak az OK-2 bemenet nem reagál semmire, holott Sms küldéssel a reléket tudom ki/be kapcsolni.
PIC-be betöltöttem az eredeti Web-oldalról letöltött Hex-t. Azzal sem megy.
http://www.dhservis.cz/dalsi_1/dalsi_alarmy.htm
A II-e verzióját szeretném inkább működésbe hozni, de annál is csak az OK-1 vezérelhető, az OK-2-4 nem működik.

Help!
Következő: »»   6 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem