Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szerintem rakd ki a napra többet érsz vele!
Sziasztok!
A csatolt képen látható nyákot rendeltem a pcb.hu-n. Mi a véleményetek? Nekem nagyon vékonynak tűnik a forr.gátló lakk. (többek között)
Szia! szerintem jó a panel, de a vágás az tragédia.
Őszinte leszek hozzád, ez a lakk nem ér annyit, hogy ilyen gatya legyen maga a panel.
Te vágtad körbe ? Brutális még nézni is.
Nekem furcsa hogy foltos és csomós a lakk. A réz vezetékek széleinél extrán elvékonyodik.
Szerintetek ez rendben van, vagy reklamáljak?
Gondolom a vágás azért ilyen mert a kolléga lemezollós körbevágást kért és nem kontúrmarást... Javítsatok ki, ha ollóval ennél szebben is ki lehetne vágni.
Reklamálhatsz, de sajna tőlük jobbat ne várj. Nem akarom rontani a hitelüket, de sok panaszt hallottam már rájuk. A furatok sem túl szépek, mintha életlen fúróval készültek volna, a vágást meg mintha én követtem volna el. Gáz, hogy így dolgoznak, mert kb 5 utcányira vannak, nem kellene messze mennem a nyákokért.
Direkt kontúrmarást kértem! Pláne bosszant, hogy ilyet kapok.
190+Áfa/db + 2x880+Áfa a filmekért. 88db.-ot rendeltem.
Daveeboy, ha ez a panelt így adták a kezedbe, akkor vidd vissza, és kérd vissza a pénzed.
3/4 áron lakk nélkül megcsinálom neked
Bárcsak budapesti lennék, már vinném is vissza! Győri vagyok szóval nem túl közel. Posta hozta a cuccot.
Írtam nekik hogy véleményezzék a saját munkájukat... Kíváncsi vagyok meg lesznek-e elégedve.
Ha kellően pofátlanok, akkor igen. Márpedig manapság kellően pofátlanok - igen nagy tisztelet az igen kis számú kivételnek...
az ónozást sem tudod megcsinálni. Ez tüziónozott vagy galvanizált nem kémiai.
Egyébként ha a laminálás bejön, akkor lakkozva megcsinálom ennyiért
Egy szavad nem lehet, elég marva van. Na jó lehet hogy a marcangolva jobb szó lenne rá.
Mekkora ez a panel?
40x40 mm szóval nem túl nagy. Elvileg 8db lett montírozva egy lapra.
Szerintem nem olyan rosszak ezek a nyákok. Kétszer megtolod 1 laposreszelőn, s máris gyönyörű. Persze bosszantó, ha pénzért ilyen munkát kapsz...
Idézet: „Ez tüziónozott vagy galvanizált nem kémiai.” Azt gondolom, ezen a panelen ha semmilyen előre ónozás sincs sem baj Az meg, hogy tűzi ónozott, vagy kémiai ónozott nem jellemző, hogy bármiben is befolyásolná az áramkör működését
Forrasztásilag viszont nagyon nem mindegy ám! A tüziónozott az nagyon kasán forrasztható, egyszer volt egy ilyen előre gyártott panelem és egy élom volt, viszont most forrasztottam a pic 16 explorer boardhoz egy kis feltét boardot ami gyári volt, na az meg nem volt olyan nagyon jó, de szerintem az galvános volt.
Még azon gondolkodom, hogy ha a kész lemart nyákot belemártom egy ónfürdőbe, akkor az elméletileg beónozza és elég egyenletesen is talán, csak kéne egy 200*300*3-as vastégely amit lehet melegíteni, tehát hegesztve van. Azt megtölteni ónnal.
Meg kéne valamilyen olcsóbb ón is szerintem, mert elég drága beolvaszatni a forrasztóónt.
A tégely meg lehetne aluminiumból is szerintem. Én is gondolkodtam már ilyesmin mert a kémiai ónozó csak nagyon vékony réteget hoz létre.
Ezeknek az ónozásoknak nem az a szerepe, hogy vastag legyen.
Részemről egy olyan megoldáson gondolkoztam, egy ón kád amibe egy henger félig beleér, az forog, a hengeren pedig egy / több széles rézharisnya van ami felviszi az ónt, és ugyanazzal a mozdulattal el is távolítja a felesleget. Ötlet onnan van, hogy ha ónozok az most is így teszem, annyi változással, hogy egy 1cm széles rézharisnyát töltök fel ónnal és ezt melegítve kézzel húzom át a panelen. Ez buckó nélkül ónozza le a vezetősávokat. Ebből kellene szélesebb. Még az is jó lenne, főleg egyszerűbb ha az ónkádat és a forgó tengelyt elhagyva, kb egy centi átmérőjű csövet melegítenék belülről egy fűtőszállal, aminek a külsején van a rézharisnya ónnal futtatva, amin kézzel húzom át a panelt. Lényeg az, hogy relative széles legyen a harisnya, hogy 1 - 2 lépésben átfogja a panelt.
Esetleg a nagymama öntöttvas lábosa/serpenyője?
Legjobb hullámforrasztóval ónozni.
Ok. Mondj egy hullámforrasztó megoldást.
Ónt már találtam. Ezermesterboltban vettem olyan ónt amit a bádogosok használnak. Ránézésre hasonlít az anyag.
Házi készítésű forrasztásgátló-maszk
A lemaratott és kémiailag ónozott nyákra vasaljuk vagy lamináljuk rá a maszkot, szárítsuk meg, kenjük be ezzel az üvegfestékkel, aztán 24 óra száradás után süssük 160 fokon 40 percig. A nyomtatófestékes részek kipúposodnak. Dörzsöljük meg aromás hígítós papír zsebkendővel (de mint az állat ), és már kész is. A beégetett réteg ugyan nagyon nagy akarattal átforrasztható, de normál használat esetén remekül működik. Mivel nem volt hőmérőm, és a sütőm 160 fokos beállításával szénné égettem már egy panelt, a második próbálkozásnál lehet, hogy nem mertem elégge megsütni, és ezért nem lett teljesen hőálló, de ez nem olyan nagy probléma. (Ja, és a 24 órát sem vártam meg.. ) A legolcsóbb ecsettel nem igazán sikerült egyenletesen felkennem a festéket. Állítólag festékszóró is használható.
Megónoztam. Tök jó: még az SSOP lábait is képtelenség összeforrasztani (kivéve azt a kettőt, amelyik a nyákon is össze van kötve) .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |