Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok!
Nincs meg valakinek az AD8313 lbr-je? Megköszönném. W. A.
Hello!
Sajnos nem tudom rendesen működésre bírni. Lerakva a markereket a schematikra ill. a boardra, majd elindítva a duplicate.scrt szépen lepakolja a schematicra az alkatrészeket és itt hibával leáll.Még arra is rá kellene jönni milyen szabály szerint pakolja arrébb az alkatrészeket. A NBR_MOD dobozba kell a másolatok számát beírni. Eddig jutottam, ha valaki tovább lép feltétlen írja le!
De a 7. ponttól mit kell csinálni? Kipróbálnám én is, hátha nekem sikerül.
Igazad van, köszönöm.
Nem vettem észre, pedig próbáltam megkeresni én is. Hiába, aki profi, az profi. Mégegyszer köszönöm a linket. W. A.
Sajnos korai volt az örömöm. A szövegben tényleg az AD8313 olvasható, azonban a *.lbr-ben az AD8113 látható.
Úgyhogy a kérés kérés maradt: ha valakinek megvan az AD8313 .lbr, kérem ossza meg velem! W. A.
Hello!
A 7. pont az rendeli a CTRL+D gombhoz a duplicate script indítását. A 8. pont írja, hogy ha nem a def. útvonalra telepítetted az eagle-t, akkor a két .ulp-ban az scr_path= váltózót át kell írni a megfelelőre.
Erről van szó ?
AD8313 - 0.1 GHz-2.5 GHz, 70 dB Logarithmic Detector/Controller
Csak a neve van eltolva. Amúgy AD8313. Ha ránézel a 8113-ra láthatod, hogy n ezersoklábú csoda, ez meg egy 8 lábú cucc.
Most forduljanak el a moderátorok egy kicsit!
SIKERÜLT! (Vissza lehet fordulni.) Egyszerűen fantasztikus! Gyönyörűen megrajzolta az egészet! A schematikot is és a boardot is. Próbálkoztam azzal amit a textben ír, de úgy nem sikerült. Aztán próbálkoztam találomra és egyszer csak sikerült! Most rengeteg munkaórát megspóroltam.
Akkor egyszer leírhatnád, hogy hogyan kell használni.
Igen, ez az. Sajnos a megadott linken valami más van. Most tanulmányozom, hogyan kell új alkatrészt rajzolni, vagy meglévő tokot hozzárendelni.
A linken lévőnek az a legnagyobb problémája, hogy a nyák tokozás teljesen rossz. SO08 vagy SO08W kellene. Tudom, hogy van ilyen, csak még nem tudom, hogyan kell a szimbólumot a tokhoz rendelni. Köszönöm a segítségeket. W. A.
Hello!
Most már egyel több dolgod lett: megoszthatnád velünk mit hogy kell, valamit biztos nem jól csináltam, mert nekem nem jött össze. Melyik egale-t használod (4.xx, 5.xx)?
Megnyitod a könyvtárat, ott az alkatrészt. Jobboldalt a listbox alatt klikk az újra, ott kikeresed a SO8- vagy SO8W tokot, összekattintgatod és kalap kabát.
Hááááát, egy kicsit elnagyoltad. Mintha én is profi lennék.
De azért megoldottam. Köszönöm a segítségeket. W. A.
4.15-öt használok és azzal sikerült. 5.0.0-val is próbáltam, azzal nem sikerült. De nem azért mert az ulp nem támogatná az 5-ös verziót, hanem egyrészt mert abban más módon próbáltam, másrészt pedig mert az 5-ös verzióban nincsenek meg ugyan azok az alkatrészkönyvtárak és ezért rengeteget visított az Eagle...
Szóval 5-ös Eagle-vel is biztos hogy működik. És most jöjjön a megoldás: 1.- A "duplicated_schematic.src"-t, a "duplicated_board.scr"-t, a "duplicate.scr"-t és a "markers.scr"-t be kell másolni az "scr" mappába. 2.- A "duplicate_schematic.ulp"-t és a "duplicate_board.ulp"-t be kell másolni az "ulp" nevű könyvtárba. 3. A "duplicate_schematic.ulp"-ben és a "duplicate_board.ulp"-ben át kell írni a "scr_path" elérési útját akkor, hogyha nem oda van az Eagle telepítve ahova az ulp-ben írva van. 4.- Létre kell hozni egy új alkatrészkönyvtárat, amiben le kell futtatni a a "markers.scr"-t. Ez létrehoz pár alkatrészt és ezután mentsük el a könyvtárat. Utána hozzuk használatba ezt a könyvtárat (Library/Use...). 5.- Azt a részt amit másolni szeretnénk, a schematicban és a boardon is különítsük el a többitől. 6.- A schematikban helyezzük le az új alkatrészkönyvtárunkban található "MRK_DOWN_LEFT" és az "MRK_UP_RIGHT" nevű alkatrészt a másolandó rajzrész bal alsó és jobb felső sarkába úgy hogy minden másolandó alkatrész a két jel közé essen. 7.- Ugyan ezt végezzük el a boardban is. Ott nem kell már újra letenni a két markert, mert már ott lesznek. 8.- Az "MRK_DELTA" alkatrészt tegyük le a schematikban a két marker által közrezárt területen kívülre. Pontosan nem tudom hogy ennek mi a célja, de úgy gondolom hogy az eredeti és a másolt rész közti távolságot és irányt határozza meg. 9.- Ugyan ezt tegyük meg a boardon is. (Már ott lesz az "MRK_DELTA".) 10.- Az "NBR_MOD" nevű alkatrészt tegyük le a shematikban a két markerrel közrezárt területen kívülre és a "VALUE" gombbal írjuk át az értékét annyira, ahányszor másolni szeretnénk a kijelölt részt. (Én csak 1-el próbáltam eddig.) 11.- A boardban az "NBR_MOD" alkatrészt helyezzük a két marker által közrezárt területen kívülre valahova. 12.- A schematikban futtassuk le a "duplicate_schematic.ulp"-t. Ennek hatására a kapcsolási rajz átmásolódik (az a rész amit a két markerrel megjelöltünk). 13.- Ha az ulp lefutott, akkor váltsunk át a boardra és ott látni fogjuk hogy egymás alá lepakolta az összes másolt alkatrészt. Futtassuk le a "duplicate_board.ulp"-t és láss csodát, elrendezgeti az alkatrészeket és össze is huzalozza őket ahogy azt kell!
Ja még valami:
A másolt alkatrészek és összekötések nevei (NAME) ugyan azok lesznek mint az eredeti résznek, csak mögéjük biggyeszt egy "X1"-et. Ez szerintem igazából nem baj sőt, inkább jó. De ha valakinek nem tetszik akkor futtassa le a boardban azt hiszem a "cmd-renumber.ulp"-t és az minden alkatrész nevét újraszámozza. (Ez az ulp teljesen független a duplikálástól.)
Hello!
A borad nézetben a másolandó alkatrészek köré kell a markereket tenni? Egyébként mindent úgy csináltam ahogy Te is leírtad, de mégsem sikerült, itt nálam valami még nem stimmel. Még az irányra és távolságra kell rájönni hogyan kell használn.i
Igen, a boardban is úgy kell letenni a markereket hogy a másolandó alkatrészek közötte legyenek. AZ "MRK_DELTA" markert én a kijelölt rész mellé jobboldalra, éppen hogy kicsit a markerekkel közrezárt terület határa mellé tettem.
Úgy tűnik, valami mégsem gömbölyű. A nyákon csak néhány kivezetéshez tervezett vezetéket a progi, a többihez semmit, pedig minden láb aktív. Van ahová még gumit sem húzott.
Ötlet?
Schematik rajzon a kötéseket ráhúztad a lábakra
(túlhúztad) pontosabban.
Sajnos az X1-végű alkatrészeket nem nevezi át. Azt kellene, hogy a végéről szedje le az X1-et és a pozíciószám elé írjon egy 1-est.
Például: R24X1 -> R124 IC2X1 -> IC12 C46X1 -> C146 Ezt biztos meg lehetne csinálni, át kellene írni a "renumber-sch.ulp"-t. Na, ért valaki a programozáshoz? Idézet: „SO08 vagy SO08W kellene.” Az IC adatlapjában uSOIC (RM-08) van. Az jó, mert ha nem boldogulsz vele akkor megrajzolom.
Az Eagle-ben hogyan lehet a kapcsolási rajz egy részét áthelyezni másik sheetre? (Érdekes, erre még sosem volt szükségem. )
Jaj,jaj... vissza kellene olvasni pár lapot
|
Bejelentkezés
Hirdetés |