Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   117 / 443
(#) W.A.Lacky hozzászólása Ápr 7, 2009 /

Sziasztok!

Nincs meg valakinek az AD8313 lbr-je?
Megköszönném.

W. A.
(#) Lucifer válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

http://schray.de/eagle/index.htm

A google a te barátod is.
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Hello!
Sajnos nem tudom rendesen működésre bírni. Lerakva a markereket a schematikra ill. a boardra, majd elindítva a duplicate.scrt szépen lepakolja a schematicra az alkatrészeket és itt hibával leáll.Még arra is rá kellene jönni milyen szabály szerint pakolja arrébb az alkatrészeket. A NBR_MOD dobozba kell a másolatok számát beírni. Eddig jutottam, ha valaki tovább lép feltétlen írja le!
(#) Attila86 válasza IMi hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

De a 7. ponttól mit kell csinálni? Kipróbálnám én is, hátha nekem sikerül.
(#) W.A.Lacky válasza Lucifer hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Igazad van, köszönöm.
Nem vettem észre, pedig próbáltam megkeresni én is.
Hiába, aki profi, az profi.
Mégegyszer köszönöm a linket.

W. A.
(#) W.A.Lacky válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Sajnos korai volt az örömöm. A szövegben tényleg az AD8313 olvasható, azonban a *.lbr-ben az AD8113 látható.
Úgyhogy a kérés kérés maradt: ha valakinek megvan az AD8313 .lbr, kérem ossza meg velem!

W. A.
(#) Attila86 hozzászólása Ápr 7, 2009 /

Esetleg valaki másnak sikerült már ez a duplikálás?
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Hello!
A 7. pont az rendeli a CTRL+D gombhoz a duplicate script indítását.
A 8. pont írja, hogy ha nem a def. útvonalra telepítetted az eagle-t, akkor a két .ulp-ban az scr_path= váltózót át kell írni a megfelelőre.
(#) niedziela válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Erről van szó ?

AD8313 - 0.1 GHz-2.5 GHz, 70 dB Logarithmic Detector/Controller
(#) Lucifer válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Csak a neve van eltolva. Amúgy AD8313. Ha ránézel a 8113-ra láthatod, hogy n ezersoklábú csoda, ez meg egy 8 lábú cucc.
(#) Attila86 válasza IMi hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Most forduljanak el a moderátorok egy kicsit!

SIKERÜLT!

(Vissza lehet fordulni.)

Egyszerűen fantasztikus! Gyönyörűen megrajzolta az egészet! A schematikot is és a boardot is.
Próbálkoztam azzal amit a textben ír, de úgy nem sikerült. Aztán próbálkoztam találomra és egyszer csak sikerült!
Most rengeteg munkaórát megspóroltam.
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Akkor egyszer leírhatnád, hogy hogyan kell használni.
(#) Norberto válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

34-es méret nincs is
(#) W.A.Lacky válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Igen, ez az. Sajnos a megadott linken valami más van. Most tanulmányozom, hogyan kell új alkatrészt rajzolni, vagy meglévő tokot hozzárendelni.
A linken lévőnek az a legnagyobb problémája, hogy a nyák tokozás teljesen rossz. SO08 vagy SO08W kellene.
Tudom, hogy van ilyen, csak még nem tudom, hogyan kell a szimbólumot a tokhoz rendelni.
Köszönöm a segítségeket.

W. A.
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Hello!
Most már egyel több dolgod lett: megoszthatnád velünk mit hogy kell, valamit biztos nem jól csináltam, mert nekem nem jött össze.
Melyik egale-t használod (4.xx, 5.xx)?
(#) Lucifer válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Megnyitod a könyvtárat, ott az alkatrészt. Jobboldalt a listbox alatt klikk az újra, ott kikeresed a SO8- vagy SO8W tokot, összekattintgatod és kalap kabát.
(#) W.A.Lacky válasza Lucifer hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Hááááát, egy kicsit elnagyoltad. Mintha én is profi lennék.
De azért megoldottam.
Köszönöm a segítségeket.

W. A.
(#) Attila86 válasza IMi hozzászólására (») Ápr 8, 2009 / 4

4.15-öt használok és azzal sikerült. 5.0.0-val is próbáltam, azzal nem sikerült. De nem azért mert az ulp nem támogatná az 5-ös verziót, hanem egyrészt mert abban más módon próbáltam, másrészt pedig mert az 5-ös verzióban nincsenek meg ugyan azok az alkatrészkönyvtárak és ezért rengeteget visított az Eagle...
Szóval 5-ös Eagle-vel is biztos hogy működik.

És most jöjjön a megoldás:
1.- A "duplicated_schematic.src"-t, a "duplicated_board.scr"-t, a "duplicate.scr"-t és a "markers.scr"-t be kell másolni az "scr" mappába.
2.- A "duplicate_schematic.ulp"-t és a "duplicate_board.ulp"-t be kell másolni az "ulp" nevű könyvtárba.
3. A "duplicate_schematic.ulp"-ben és a "duplicate_board.ulp"-ben át kell írni a "scr_path" elérési útját akkor, hogyha nem oda van az Eagle telepítve ahova az ulp-ben írva van.
4.- Létre kell hozni egy új alkatrészkönyvtárat, amiben le kell futtatni a a "markers.scr"-t. Ez létrehoz pár alkatrészt és ezután mentsük el a könyvtárat. Utána hozzuk használatba ezt a könyvtárat (Library/Use...).
5.- Azt a részt amit másolni szeretnénk, a schematicban és a boardon is különítsük el a többitől.
6.- A schematikban helyezzük le az új alkatrészkönyvtárunkban található "MRK_DOWN_LEFT" és az "MRK_UP_RIGHT" nevű alkatrészt a másolandó rajzrész bal alsó és jobb felső sarkába úgy hogy minden másolandó alkatrész a két jel közé essen.
7.- Ugyan ezt végezzük el a boardban is. Ott nem kell már újra letenni a két markert, mert már ott lesznek.
8.- Az "MRK_DELTA" alkatrészt tegyük le a schematikban a két marker által közrezárt területen kívülre. Pontosan nem tudom hogy ennek mi a célja, de úgy gondolom hogy az eredeti és a másolt rész közti távolságot és irányt határozza meg.
9.- Ugyan ezt tegyük meg a boardon is. (Már ott lesz az "MRK_DELTA".)
10.- Az "NBR_MOD" nevű alkatrészt tegyük le a shematikban a két markerrel közrezárt területen kívülre és a "VALUE" gombbal írjuk át az értékét annyira, ahányszor másolni szeretnénk a kijelölt részt. (Én csak 1-el próbáltam eddig.)
11.- A boardban az "NBR_MOD" alkatrészt helyezzük a két marker által közrezárt területen kívülre valahova.
12.- A schematikban futtassuk le a "duplicate_schematic.ulp"-t. Ennek hatására a kapcsolási rajz átmásolódik (az a rész amit a két markerrel megjelöltünk).
13.- Ha az ulp lefutott, akkor váltsunk át a boardra és ott látni fogjuk hogy egymás alá lepakolta az összes másolt alkatrészt. Futtassuk le a "duplicate_board.ulp"-t és láss csodát, elrendezgeti az alkatrészeket és össze is huzalozza őket ahogy azt kell!
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Ja még valami:
A másolt alkatrészek és összekötések nevei (NAME) ugyan azok lesznek mint az eredeti résznek, csak mögéjük biggyeszt egy "X1"-et. Ez szerintem igazából nem baj sőt, inkább jó. De ha valakinek nem tetszik akkor futtassa le a boardban azt hiszem a "cmd-renumber.ulp"-t és az minden alkatrész nevét újraszámozza. (Ez az ulp teljesen független a duplikálástól.)
(#) Attila86 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Ja, nem jött össze.
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

De én segítettem...
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Hello!
A borad nézetben a másolandó alkatrészek köré kell a markereket tenni? Egyébként mindent úgy csináltam ahogy Te is leírtad, de mégsem sikerült, itt nálam valami még nem stimmel. Még az irányra és távolságra kell rájönni hogyan kell használn.i
(#) Attila86 válasza IMi hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Igen, a boardban is úgy kell letenni a markereket hogy a másolandó alkatrészek közötte legyenek. AZ "MRK_DELTA" markert én a kijelölt rész mellé jobboldalra, éppen hogy kicsit a markerekkel közrezárt terület határa mellé tettem.
(#) W.A.Lacky válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Úgy tűnik, valami mégsem gömbölyű. A nyákon csak néhány kivezetéshez tervezett vezetéket a progi, a többihez semmit, pedig minden láb aktív. Van ahová még gumit sem húzott.

Ötlet?
(#) niedziela válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Schematik rajzon a kötéseket ráhúztad a lábakra
(túlhúztad) pontosabban.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Sajnos az X1-végű alkatrészeket nem nevezi át. Azt kellene, hogy a végéről szedje le az X1-et és a pozíciószám elé írjon egy 1-est.
Például:
R24X1 -> R124
IC2X1 -> IC12
C46X1 -> C146

Ezt biztos meg lehetne csinálni, át kellene írni a "renumber-sch.ulp"-t. Na, ért valaki a programozáshoz?
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Idézet:
„SO08 vagy SO08W kellene.”

Az IC adatlapjában uSOIC (RM-08) van.
Az jó, mert ha nem boldogulsz vele akkor megrajzolom.
(#) Attila86 hozzászólása Ápr 8, 2009 /

Az Eagle-ben hogyan lehet a kapcsolási rajz egy részét áthelyezni másik sheetre? (Érdekes, erre még sosem volt szükségem. )
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Jaj,jaj... vissza kellene olvasni pár lapot
(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Neeem... használtam a keresőt de nem találtam érdemi információt.
Ja és nem 5.x-en kellene hanem 4.15-ön. 5.x-en tudom hogy lehet.
Következő: »»   117 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem