Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   118 / 443
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Én nem használtam 4.15 -t de itt a fórumon olvastam, hogy a régebbi verzióknál a group kijelölés után, Cut ikon, majd szemafor ikon.
Ha jól emlékszem

Ezt én sem keresném meg, bármelyik eagle topikban lehet
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

No, nekem v5.0.0 van és azzal működik, kipróbáltam. A leírásodhoz annyit fűznék hozzá:

Idézet:
„1.- A "duplicated_schematic.src"-t, a "duplicated_board.scr"-t, a "duplicate.scr"-t és a "markers.scr"-t be kell másolni az "scr" mappába.”

Nincs "duplicated_schematic.src" és "duplicated_board.scr" fájl, ezek csak .ulp kiterjesztéssel szerepelnek (legalábbis az általam letöltött zip-ben /link/).

Játszogattam vele és az alábbiak derültek ki a másolás irányára vonatkozóan: A másolás irányát és távolságát delta marker (továbbiakban d.m) határozza meg, úgy, hogy azt a up&right marker (továbbiakban u&r.m) által kijelölt térnegyedben kell /érdemes/ elhelyezni. A másolt rajzok vízszintes távolsága az eredetitől egyenlő lesz az u&r.m és a d.m közötti távolsággal, tehát célszerű a d.m -t a másolandó rajz jobb oldalára helyezni azaz a l&d.m -en kívülre (mert különben a másolat rácsúszik az eredetire). A függőleges irányú másolás is úgy működik, mint a vízszintes, az u&r.m és a d.m közötti távolsággal állítható.

Röviden:
Ha a másolatokat az eredetitől vízszintes irányba jobbra akarjuk akkor a d.m -t vízszintesen egy vonalba rakjuk a u&r.m -el a d&l.m -en kívülre.
Ha a másolatokat az eredetitől függőleges irányba felfelé akarjuk akkor a d.m -t az u&r.m -el függőlegesen egy vonalba rakjuk a d&l.m -en kívülre.
Másolatot az eredetitől balra vagy attól lefelé ezzel s módszerrel nem lehet készíteni, de ez könnyen megoldható pl. jobb oldalra másolás után: kijelöl>>odébbtesz módszerrel, vagy akár a jelölőmarkerek forgatásával, de akkor értelmüket vesztik a feliratok.

És a végére egy kérdés: Ha másolok pl. ezzel a módszerrel egy 50 alkatrészes rajzot, de vissza szeretném vonni a másolást akkor mit kell tennem, hogy ne kelljen 100-szor a vissza gombra klikkelni, azazl az ulp művét egyszerre visszavonni.
(#) brezinajanika válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Ha azokra a sheetekre gondolsz amik egymás alatt vannak akkor csak kivágás és beillesztés.
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

A "Cut" és a "Paste" parancsok hatására átmásolja a rajzrészletet. Tudom hogy nem ezt kellene csinálnia de ezt csinálja. Én áthelyezni szeretném.
(#) IMi válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Hello!
Két lehetőséged van:
1.: biztonsági másolat az eredetiről
2.: group és delete

És köszi a dupilcate.ulp infó kiegészítést !
(#) Attila86 válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Idézet:
„Nincs "duplicated_schematic.src" és "duplicated_board.scr" fájl, ezek csak .ulp kiterjesztéssel szerepelnek (legalábbis az általam letöltött zip-ben /link/).”

Nálam pedig vannak! A letöltött zip-ben tényleg nincsenek, de valamiért az scr mappában benne vannak! Szerintem valami azt a futás közben generálta.
Nézd meg, szerintem neked is ott vannak.
(#) Attila86 válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Idézet:
„És a végére egy kérdés: Ha másolok pl. ezzel a módszerrel egy 50 alkatrészes rajzot, de vissza szeretném vonni a másolást akkor mit kell tennem, hogy ne kelljen 100-szor a vissza gombra klikkelni, azazl az ulp művét egyszerre visszavonni.”

Azt, hogy előtte csinálnod kell egy biztonsági másolatot.
(#) MolnarG válasza IMi hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Óóó basszus,
Idézet:
„group és delete”
, az egyszerű alternatívák, valahogy nem mindig elsőre ugranak be .
Köszi
(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Idézet:
„majd szemafor ikon”

Mi?! Milyen ikon az a "szemafor"?

Idézet:
„A szemafor a számítógép-programozásban használt változó vagy absztrakt adattípus, amit az osztott erőforrásokhoz való hozzáféréses szabályozásához hasznának a többfeladatos környezetekben.”

Idézet:
„szemafor:
jelzőlámpa; vasúti karos jelző; vasúti térbiztosító jelző;
A tengerészetnél használt karjelzésekből álló jelrendszer”
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Igen, valószínűleg az első futtatást követően generálódnak (és meg is maradnak utána is), de ebből adódóan mivel nincsenek benne a zip-ben ezért nem is tudod bemásolni őket .
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Hello!
Szemafor ikon az ikon soron (fent) a STOP ikon mellet
(#) Attila86 válasza IMi hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

De az nem is aktív, nem lehet rákattintani.

Szerk.:
Illetve ha épp rá lehet, akkor meg nem történik semmi.
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Néha még felér egy jobb egérgomb használatával is !

Azt nem tudtam, hogy először be kell mutatnom neked a program ikonkészletét.
De tessék

miez.gif

Idézet:
„Illetve ha épp rá lehet, akkor meg nem történik semmi.”

Utána nyiss egy új sch-t és paste.
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Idézet:
„Tudom hogy nem ezt kellene csinálnia de ezt csinálja. Én áthelyezni szeretném.”

Ezt egy lépésben nem lehet. Csak másolni és törölni.
(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Na hát ez az!
Mindegy, akkor megcsinálom 5.3-ban.
(#) Kovidivi válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Xp alatt semmi probléma, a Vista problémázik. Legális, illegális dolgokról nem volt szó. Üdv!
(#) brezinajanika hozzászólása Ápr 8, 2009 /

Attila vistát használsz?
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Nem, XP-t.
(#) W.A.Lacky válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

-- Kérésre törölt hozzászólás
(#) gtk válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Talaltam valamit gerber keszitessel kapcsolatosan.\
Bővebben: Link
(#) W.A.Lacky válasza gtk hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Köszi, majd tanulmányozom.

W. A.
(#) MPi-c válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Mind a két Eagle fórumban sokszor volt róla szó, keresésre megtalálhatóak. ( Pl. Ez a leírás használható az 5-ös sorozatban is. )
Érdemes rákeresni, mert a gerber visszaellenőrzéséről is van hasznos infó.
(#) W.A.Lacky válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Igen, köszönöm. Erre gondoltam. Tudtam, hogy már láttam valahol, de nem emlékeztem hogy hol.
Mégegyszer köszönöm.

W. A.
(#) brezinajanika válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Vista inspirat^^
(#) brezinajanika hozzászólása Ápr 9, 2009 /

A nyáktervező részen lehet,olyat mint a sheet-ek a kapcsolásirajz tervezőben?Már mint,hogy külön lapon,de még is 1 board tervezőben.
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Sajnos nem.
(#) Sendi hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Helló Mindenkinek.

A következő kérdésem lenne:

Ugye az Eagle tud netlistát, hogy egy adott netre, mely pontok csatlakoznak.
De én azt szeretném tudni, hogy egy adott pont, melyik más pontokkal van összekötve. (ez ugyan az mint az előző, de más szerint rendezve)
Hogy miért kellene?
Egy panelen van sok csatlakozó, és szeretném tudni, hogy melyik csatlakozó, melyikkel, (melyekkel) van összekötve. (több oldalas rajz)
Van erre valami lehetőség (ulp vagy egyéb) ?

Köszönettel
(#) rrpisti hozzászólása Ápr 9, 2009 /

Sziasztok! Igyekeztem a témát jól átolvasni,de vagy figyelmetlen vagyok vagy nincs ilyen probléma leirva.Alig néhány napja próbálgatom az Eagle 4.15-öt elkészült egy kapcsolás ennek alapján egy NYÁK de a vezetékek néhol összeérnek egymással és az elemek lábaival .A kinagyitott képen nem tehát elvileg a panel jó lenne.Próbálkoztam a vezetékek és a lyukak méretének változtatásával de nincs eredmény.Mellékelek róla képet.Egy kis segitség nagyon jól jönne.Köszönöm.
Következő: »»   118 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem