Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   550 / 3606
(#) deguss hozzászólása Jún 1, 2009 /

Tud valaki a sztradanet.hu-ra meghívót adni? Köszönet.
(#) Istike88 válasza deguss hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Helló!

Én úgy látom az oldalon, hogy csak simán be kell regisztrálni, nem kell meghívó! De szólj ha rosszul látom!

Üdv
(#) beton cipő válasza deguss hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Szerintem sem kell meghívó, bár én nem regisztráltam...De ahogy elnézem ezt az oldalt, egész értelmesnek tűnik
(#) Georgee hozzászólása Jún 1, 2009 /

Fél év kihagyás után előkerült a gravírozóm, kész az ujabb művem . Lassan kiállítást fogok nyitni
(#) Norberto válasza Georgee hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Fain lett ez is!
(#) Frankye válasza Georgee hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Ez igen! Nagyon szép lett! Gratulálok, és irigylem a kézügyességed...
(#) Georgee válasza Frankye hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Köszönöm Legközelebb NYÁK-ot fogok gravírozni, majd teszek fel képeket
Amugy kicsit le kellett butítani a címert, mert az eredeti mintákkal kicsit sok lett volna nekem, vagyis nem tudtam volna megcsinálni.
(#) _ampervadasz_ válasza Georgee hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Üdv! Jóreggelt mindenkinek.

Ezt számítógéppel csinaálod, vagy szabadkézzel? Nem hiszem el, nagyon ott van.
(#) slogan válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Szerintetek ,ha rányomok a "hírdetés frissítése" gombra ,akkor meg kéne jelenjen a hírdetésem (ami lejárt) ?
(#) zolee1209 válasza slogan hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Igen, frissülni fog a hirdetésed, de csak te fogod látni... Szóval a saját hirdetéseid között kerül csak az első helyre, mások nem fogják látni.
Újból fel kell adnod a hirdetést... :yes:
(#) _ampervadasz_ válasza slogan hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Nemtudom ennek a metódusát, de előttem már megválaszolták, "szerencsére".
Neharagudj, hogy eddig nem válaszoltam.

Minden jót.

Amper.
(#) zoly15 hozzászólása Jún 1, 2009 /

Szép napot mindenkinek.. Igaz nemsokára este lesz :yes:
Nem olyan rég anyám azt mondta hogy én összegyűjtök minden sza.. Pedig szerintem ez még nem is olyan sok...
Akkor már azt mondanám hogy ha az összes (5) szekrényen lenne sorba..
Ami lenne vagy 150-200Db
De akkor már nyitnák egy MÉH telepet

Üdv!

Axe.JPG

(#) slogan válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Köszi mindkettőtöknek !
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 1, 2009 /

Éppen felmerült egy hiba nállam, és érdekel hogy másnál is esetleg előfordult e már, és az hogyan sikerült orvosolni.

A problémám következőképpen alakul (-t):

Va negy adott merevlemez particiója, aminek a tartalmát átmentem egy másik merevlemezre. A probléma ott adódik, hogy a 4GB feletti fájlokat nemtudom egyszerűen átmásolni. A 4GB alattiak átmennek simán, de mondjuk egy 7GB -os fájlt másolok, akkor 4GB -nál megáll a következő hibával: Megtelt a lemez! Holott még a kérdéses particóin még 100GB szabadhely van jelenleg. De ezt nem csak ezeknél a particóknál műveli hanem az összesre, tehát visszafelé is igaz. Életemben még ilyen hibával nem találkoztam még.
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Nézz utána kicsit a FAT32 fájlrendszer korlátainak. Utána, nézd meg, mire képes az NTFS.
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Nállam ugyan az a helyzet, csak elektronikai alkatrészekre értelmezve a
Idézet:
„minden sz@rt összegyütve”
dolgot.
Nekem is van éppen egy kiürülőben lévő Axe -om, kell majd?
(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Elektronikai alkatrészbe én sem szenvedek hiányt
Bár van amiből jó lenne még...
De alapvetően jól állok.. Ami nincs, azt meg lehet venni
Idézet:
„Nekem is van éppen egy kiürülőben lévő Axe -om, kell majd?”
Jó is lenne
Már alakul a TV falam.. akkor legyen már AXE fal is
(#) Gery hozzászólása Jún 1, 2009 /

Sziasztok!
Már azt se tudom mikor írtam utoljára ide a HE-re... Hát elég sok dolgom volt, még vasárnap is a suliban voltam mert egy jóbarátommal készültünk a wordskillsre. Mechatronika szakágbol a FESTO-nál, és meg is sikerült nyernünk a magyar döntőt! A durva az hogy voltak ott a Szent István egyetemről, a Műszaki egyetemről, (az utolsó döntőn már csak 6an voltunk) és mi ketten nyertük meg vidékről, én aki 3.os középsulis, és a "párom" aki most fejezte be a technikusit!
Szóval szeptemberbe megyünk Calgaryba és képviseljük majd Magyarországot mechatronikábol!
(#) Norberto válasza Gery hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Az szép! Gratulálok!

Hol lehet olvasni valamit a rendezvényről, mármint, hogy miről szólt, illetve mivel nyertétek meg a versenyt?
(#) _ampervadasz_ válasza Gery hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Üdv! Gratulálok az elért eredményhez!

Norbeto, köszöi a segítséget!
(#) Gery válasza Norberto hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Hát ez a Festo didactic alatt futott, de most néztem, hogy még azóta nemvolt frissítve az oldal. Mondjuk ez most volt pénteken, úgyhogy annyira nem csodálom.
Bár megtaláltam a márciusi elődöntő adatait itt, ahol a haverom holtversenyben 2. én meg 4. lettem és 6ment tovább. Most meg ugye az első kettő, mert ott párban leszünk. És egymástol külön sikerül megnyernünk.
Amúgy 4 feladat volt. Egy MPS adagoló állomást összerakni a nullátol, tehát még az érvéghüvelyezést is nekünk kellet csinálni, mindent. Egy 3munkahengeres állomást felprogramozni, a megadott ciklusdiagrammal félautomata, és léptetős üzemmódban, vészstoppal persze, és hibakeresőprogrammal( ha valami kiökötök=tönkreteszek, egy lámpa villogásának a frekvenciábol tudhatjuk mi a hiba, persze az is megvolt adva hogy mikor milyen frekin villogjon), aztán egy MPS szortírozó állomáson kikellet cserélni a futószalagot, majd volt még egy program ahol a gépet ami vákummal felvette a munkadarabot tudtam x és y irányba mozgatni, és a megadott helyekre a megadott munkadarabokat bekellet tenni. Ja és ennek etherneten komunikálnia kellet egy számítógéppel ami számolta hova mennyi mdb ment. A jóbarátom a 3munkahengeres porgramot csinálta meg tökéletesen én meg a szerelésbe voltam kiemelkedő (40perc volt a futoszalag kicserélésére én 14perc alatt megcsináltam ), de természetesen a többi feladatot is majdnem mi csináltuk meg a legjobbra. Hát ezért is mi megyünk Kanadába.
És köszönöm a gratulációkat!
(#) szamóca válasza Gery hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Mit lehet erre mondani? Ennyit :kalap:
(#) Georgee válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Szabad kézzel szoktam, de van képem amikor készül
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 1, 2009 /

Ma remekelek PC-s kérdésekben. Idáig mindent megtudtam oldani ha valamit be kellett szereznem valakinek, vagy valamit, de most megakadtam.
Konkrétan a saját gépemről, annak alaplapjáról van szó. A típusa ASUS P5B, és az AHCI drivert keresek hozzá de nem sikerül találnom.

Nagyon megköszönném, ha ebben tudna valaki segyteni.

Amióta megvettem ( 3 éve) azóta nagyon még nem "generáloztam" még. Most teljesen szétszedem, letekarítom, az érintkezőket megtisztítom portalanítok ,egy két hűtőborda is leugrik, és cserélődik, stb.

(#) Szárnyas válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Ha Intel chipkészletű az alaplap (márpedig ha jól tudom Intel P965-ös), akkor innen: Bővebben: Link
(#) bankimajki hozzászólása Jún 1, 2009 /

Én is növelem eggyel a hozzászólásaim számát , én szombat óta nem olvastam a HE-át, és ma amikor megnéztem, hát szolíd 2 óráig tartott elolvasni, azokat amikről lemaradtam. , de olvastam érdekességeket. pl.: nekem tetszik Norberto ötlete, csak épp kicsit bizar, de azért van benne fantázia
(#) _ampervadasz_ válasza Szárnyas hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Mndent köszönök mindkettőtőknek!

Remélhetőleg működni fog. Letesztelem a haldokló win -en, aztán ha nem működik, akkor úgy is ujra kell telepítem.
(#) Szárnyas válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 1, 2009 /

Nincs mit!
Tulajdonképpen miért kell az AHCI driver? Eddig IDE üzemmódban működött a winyó és át akarod kapcsolni AHCI üzemmódba? Mert ha így akarod, akkor nem fog menni a dolog. Azt hittem az XP telepítőjébe való integrálásához kell a driver. Ha ez utóbbihoz kell, oda a legújabb 64 vagy 32-bit Floppy Configuration Utility nevű drivert kell letöltened.
(#) _ampervadasz_ válasza Szárnyas hozzászólására (») Jún 2, 2009 /

Ráéreztél a dologra! Ez meg is van, megtaláltam az a programot, és le is töltöttem. Nagy nehezen sikerült egy floppy meghajtót találnom, meg egy alig poros lemezt hozzá. Nem sikerült kibontani a lemezre, mert az megsérült.

Szeretném AHCI módban használni a rendszert, és nem IDE -ben. Feltelepítem a windows-t IDE módban, és amikor fenn van feltelepítem az AHCI drivert, majd restart. Bios -ban IDE -ről átállok AHCI -beállításra, F10, bebotlik a win, felismeri az eszközöket, restart, és folytatom a további driverekkel. Ha egyszer van AHCI a rendszerben, miért ne használnám?

A laptophoz, viszont hamar megtaláltam az AHCI drivert.
(#) _ampervadasz_ válasza Szárnyas hozzászólására (») Jún 2, 2009 /

Jóéjszakát, most viszont megyek, mert az én fejemben is, a RAID vezérlő már kezd begerjedni :peace:

Köszi a segítséget mégegyszer!
Következő: »»   550 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem