Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ez méregdrága! 760Ft egyetlen darab lapért?! A műnyomó kb 5Ft laponként.
Ha már árakról beszélünk, a fotokémiai gyártáshoz használatos transzparens fólia inkjet változata 170Ft/db a laser-es 50Ft/db árához képest és ugyebár oldalanként 2 kell a kontrasztosság miatt, így egy kétoldalas nagyméretű nyákhoz 4db (610Ft) szükséges!
Szó, ami szó, ez sem olcsó..... hát még a sok kellék!
Na igen, de ha mindenből a drágábbik változatot nézzük...
Pausz papír 20ft/db tökéletesen elég 1db is. Sima papír olajjal lekenve majd megszárítva kb. 10Ft Aztán a gyári előhívó helyett is van olcsóbb megoldás, egyedül a lakk az, ami kicsit húzós.
De ez egyszeri kiadás!
Elnézést kérek ez a PDF elkerülte a figyelmem , köszönöm szépen a választ.
Én soha nem használok kettőt, elég egy is csak jó sok tintával kell nyomtatni.
Jah! Mondjuk kicsit csikoz az EPSON gyári tintával is, de lehet, hogy így is jó levilágítást lehet vele csinálni, inkább nem játszottam vele, főleg a mikrovezérlő fejlesztő panelnál nem fogok szórakozni ezzel, mert az A4 méretű lesz.
Ha ki akarod próbálni az egy rétegű nyomtatást akkor ne egy A/4es nyákon csináld, mert ha azt elrontod az drága. De ha lesz időd, kedved szerintem próbáld ki valamilyen kis nyákon vagy valami hulladék darabon ami már ugysem jó semmire. Én eredeti HP tintát használok a mostani nyomtatómban, régen volt egy EPSON nyomtatóm is de az olyan volt hogy nem a tintán volt a fúvókás rész hanem a tintapatron műanyag tartóján. Egyszer eldugult utána nem lehetett rendesen használni. Szóval lehet hogy a tiéeddel is ilyesmi gond van és aezért csíkoz.
Csak még nem állítottam be a nyomtatási képet, de nem is izgat, mert ha kifogynak a patronok veszek új nyomtatót, mivel olcsóbb egy nyomtató. mint egy patroncsomag.
Szerintem ez csak beállítás kérdése, de csak a transzparens fólián látszik, papíron nem. Sajnos egyre gagyibbak ezek a kínai tákolmányok! Idézet: „...ha kifogynak a patronok veszek új nyomtatót, mivel olcsóbb egy nyomtató. mint egy patroncsomag.” Az új nyomtatók patronjában/tonerjében kevesebb a tinta/festékpor! Ez ilyen marketing dolog... Például nekem 16000Ft volt a lézernyomtatóm és a hozzá kapott tonerben 1000 oldalra elegendő por volt. Az új (eredeti) toner 18000Ft a legolcsóbb helyen, de az 3000 oldalra elég. Maga a patron/toner előállítási költsége alacsony, viszont azért mégis ilyen drága, mert cserébe a nyomtatók kerülnek kevesebbe. ------------------------------ Tényleg, van még valaki aki utángyártott tonert használ és azt vasalja?
Szerintem ugyanazon az elven működik a festékpor, mint a gyáriban, úgyhogy működnie kell. Magam nem próbáltam.
""Azt mondják az üzletben/szervizben, hogy tönkreteszi a nyomtatómat, ha nem eredeti patront használok?!"
Persze, hogy ezt mondják, hiszen az az érdekük, hogy Ön minél többet költsön patronra, hisz ők nem a nyomtatók eladásából, hanem a patronok drágaságából gazdagodnak meg."" "..., így a töltött patronok épp olyan jó minőséget produkálhatnak, mint az eredetiek, mégis töredék áráért." "http://www.patrontoltes.eu/" Van benne igazság....
A mi esetünkben nem biztos hogy az számít elsősorban minőségnek a festékport illetően, mint ami a "normális" felhasználóknak. Ugyebár nekünk nem csak a rajzolatnak a papíron való megléte a fontos, hanem hogy azt át tudjuk olvasztani a nyákra.
De szerintem is biztosan ugyan olyan jól lehet vasalni az utángyártott tonerral is, hiszen a hőhenger ugyan úgy fel tudja vinni a port. Csak volt aki korábban azt írta hogy az utángyártott tonerral nem tudott olyan jól vasalni. Na mindegy, holnap veszek egy utángyártottat aztán kiderül. Remélem nem fogom megbánni.
Szia!
Nehogy megvedd azt a fóliát! Itt vegyél 135grammos fényes műnyomópapírt, a B1-es méret csak 48Ft és ebből 9db A4-es jön ki. Ahogy Attila is írta kb. 5Ft/lap. Ez a legjobb műnyomó. :yes: :yes:
Én ennél a cégnél töltettem a toneremet. Pontosabban oda vittem az enyémet, és egy felújított, feltöltött tonert kaptam cserébe.
Azóta többször is vasaltam, és semmi probléma nincs vele.
Enyémben utángyártott van, és nincs semmi gond vele.
Samsung
Attila!
Én próbálkoztam többféle nyomtatóval (HP kicsi, HP nagy, Kyocera, stb.) Eléggé változatos volt az eredmény, sajnos. Volt, amelyiknek a gyári tonerrel, műnyomó papírral sem lett tökéletes, és volt olyan is, hogy az utántöltött is jó volt, sima fénymásoló (írógép) papírral. Sajnos, ezt csak próbálkozással tudod eldönteni, de ha mégsem működik, akkor hiába reklamálsz. Ezért tértem át én is a fotózásra.
Húú, hát köszönöm szépen ezt a tippet, most aztán vakarom a fejem minek adtam ki ennyi pénzt érte, még jó, hogy csak 2 ívet vettem.
Ha a4-es nyákot csinálnék elvinném a nyákfilgyártóhoz, 1500Ft-ért olyan filmet kapsz, hogy nap nem süt át rajta! Örök darab!
Bár korom ellenére új vagyok ezen a fórumon, de javasolnék valamit. A sok eltérő vélemény ütköztetésére, a "melyik módszer a jobb" összehasonlítására, egy legyártandó, egységes tesztpanel használatát. Ha többen ezt használnák, akkor lehetne beszélni, összehasonlítani és értékelni a különböző technológiával előállított minőségeket. A négy ismétlődő sáv a helyes megvilágítási időt keresőknek van. Mellékelem jpg-ben is,(eredeti, nyomtatási méret 13,1x2,5 cm), hogy mindenki használhassa akár Word-ben is.
Egy kerdesem lenne. Megrajzoltam a tervrajzot Sprint Layout progival, vasalasos technikaval szeretnem felvinni panelre es az lenne a kerdesem hogy tukrozve kell kinyomtassam?
Nem! Csak ha olvasható,maratott szöveget is akarsz, az kell csak tükröznöd még az eredeti rajzolaton.
Most gondolkodj el egy kicsit. Ha a felülnézetet rajzoltad meg, akkor a C2, alul lévő áramköri réteget felülről nézed. Ha most ezt kinyomtatod és a nyák-lap alá teszed nyomtatással felfelé, ugyanazt látod, mint a tervezőben. Márpedig mindenféle technikával a nyomtatott réteget kell tenni a rézrétegre. Viszont ha alulról nézve akarsz szöveget elolvasni, az tükrözni kell. Ennyi!
Merthogy a tervező "olvashatóan" írja a szöveget tervezéskor ?
Nem egyből tükörben ?
Legtöbbször az alkatrészek számozását, és vagy értékét írjuk ki, és ekkor a Text - "mirror", (tükörkép) ki van kapcsolva a beültetési rajz felőli szerkesztés, nyomtatás utáni olvashatósága miatt. Viszont ha a rézoldalról akarsz valamit bemaratni olvashatóra, arról az oldalról nézve, akkor be kell kapcsolni.
Hála Istennek nem kell visszavinnem a tonert, mert szuperül lehet vasalni. :yes:
És csak fele annyiba került mint az eredeti toner. Mondjuk van egy érdekes hangja a nyomtatáskor ami eddig nem volt, de működik és az a lényeg. És rájöttem, mától máshogy fogok vasalni. Már korábban is mutattam itt ezt a képet: Bővebben: KÉP Ezt másképp vasaltam mint amit a weboldalamon is írtam a nyák-készítős cikkben meg ami az ott beágyazott videón is látható. Ugyanis pont fordítva csinálom; a papír van alul és a nyák felül. A nyákot pedig a másik oldalról melegítem a vasalóval. Így nem kell simogatni a vasalóval a nyákot, egyszerűen csak ott kell hagyni a nyákon pár percre, aztán levenni, megfordítani a nyákot és valami hőálló cuccal (nálam a félbehajtott papírzsebkendő a menő) kézzel át kell 'törölni' a nyákot. Sokkal precízebb lesz a rajzolat és szinte lehetetlen hogy megfolyjon a tinta. Végülis ez úgymond sokkal igénytelenebb módszer, de mégis jobb (szebb) eredményt hoz. Most az előbb készítettem így el a második nyákomat és úgy döntöttem mától csak így csinálom. :yes:
Sziasztok!
Hogy lehet az itt található nyákterveket eredeti méretben kinyomtatni?
Ez igen! Holnap én is kipróbálom ezt a 'fordított' vasalást.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |