Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Köszi ez gyors volt! Bocs de nem vagyok egy számítógép zseni,így meg kell hogy kérdezzem hogy a driver az magát a programot jelenti? Mert a sajátjával telepítettem,sőt még a netről is szedtem le egy másikat,de azzal is ugyan ez a jelenség.
Nem biztos, hogy egyről beszélünk, megmondhattad volna, mi az, amit indítani próbáltál.
A driver egy eszközillesztő program, jelen esetben a kamera és az operációs rendszer közötti átjárást biztosítja. Számodra "láthatatlan", de ha nincs, az op. rendszer hiába szólítgatná a kamerát, válasz nem lesz. Úgy sejtem, hogy te már az alkalmazást próbálnád használni: ez az a program, ami tudatja az op. rendszerrel, mit szeretne a kamerával csinálni, majd várja a választ, visszajelzést. Ezért bukik ki driver nélkül, mert a rendszer minden kérésére azt feleli, nincs is ilyen eszköz a gépen. Ha USB-s a kamera, akkor eszközkezelőben egy "Hardverváltozások keresése" nevű parancs elindíthatja a felismerést (vagy a restart). Ha úgy sem megy, de USB-s, akkor lehet, van valami gubanc, mert ennek pont a plug and play jelleg volna az egyik lényege. Típus, név, net, kutatás
Szia!
Köszi a segítséget,sikerült orvosolnom a problémát! Illesztőprogram hiánya volt! Üdv.
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni. Egyik ismerősömnek nagyon lassú a gépe. Ha bekapcsolom a gépet betölt mindent és nem csinálunk semmit a processzor kihasználtsága mindég 80%. Többször újra lett rakva az XP és formázva lett.Több vírusírtót végigfuttattam de semmi javulás. Szerintetek mi lehet a problémája?
Szia
Addig eljutottam hogy működik a merevlemez. Egy dióda égett ki. Lcd részt szétszedtem, és láss csodát egy gombelem volt benne, ami levolt merülve, kicseréltem, és működik az is Viszont lenne egy kérdésem, nekem vasárnap kórházba kell menni, így a gép itthon marad, kikapcsolva. Baj neki ha 1-2hétig nincs bekapcsolva? A táp áram alatt lenne... Vagy be kell kapcsolni mindenféle képen? Köszi Szép napot. Szia
Sziasztok!
Van egy Creative Soundblaster Live! 24bit hangkártyám. Évek óta tök jól működik, így nem akarom lecserélni. Windows 7-tel próbálkozok Vista után, illetve próbálkoznék, de hangkártya egyszerűen nincs. Próbáltam nagyon sok drivert hozzá, és azokat futtatni több féle kompatibilitási módban, de semmi eredmény. Egy ideje nem is készítenek új drivert ehhez az eszközhöz. Van ötletetek?
Kösz a tippet, megnézem majd, ha megint lesz kedvem hozzá szórakozni vele, de igazság szerint már 2X egy -egy teljes napot szórakoztam vele vagy 10 féle driverrel.
"Creative Soundblaster live 24bit!+driver+windows7+számsor" ?
Leszedtem két driver pack-ot talán jók lesznek, majd beszámolok az eredményről.
köszi
Nekem az a gondom,hogy van egy cmi8738-as hangkártyám kettő is,de egyiken sem életképes a gameport.Egyszerűen nem tudom életre hívni a kormányomat,pedig az tuti ogy jó,mert régi isa hangkártyák alatt ment a kormány.Nekem már nincs isa port a gépemben.(Athlon x2)
Tud valaki segítséget nyújtani hogy miért nem látja a kormányomat a sokak által "szeretett" xp?
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a gépem gondol egyet és újraindul. Mindezt kiesebb nagyobb idő intervallumokkal. Tudom nem sok támpont, de ha valakinek van ötlete segíthetne. Előre is köszönöm!
Első körben nézd meg, nem lazult e fel valamelyik alkatrész, csavar. A hőtágulás miatt szokott ilyet produkálni. Ha nincs javulás, következő lépés, hogy kiveszed a ramot, (ha kettő van benne, akkor az egyiket veszed ki és teszt. Aztán a másikat, teszt.) Esetleg előtte ram teszt. Ha ez sem segít, akkor az alapoktól kell indulni. Csupasz alaplap, videokártya, ram. Majd ezt építeni és tesztelni, hogy megy e rendesen. Ha így sem oké, akkor komolyabb probléma van. Talán még újratelepítés is szóba jöhet. Szoftverhiba is okozhat ilyen problémát.
Köszönöm a tanácsot!
Kipróbálom, szoftver újra telepítés már megvolt, de még a telepítés közben is párszor újraindult.Majd holnap kibelezem. üdv
Üdv mindenkinek! Nekem nincsen semmilyen problémám a számítógéppemmel, viszont nem régen kitakarítottam teljesen. Összesen 13 órámba telett, mire végig maniküröztem. Amikor összeraktam akkor, elindítottam, és amikor a BIOS profilt mentettem vissza EEPROM -ból, akkor találtam egy olyan beállítást hogy Spread Sperctum. Mire való ez? Úgy tudom hogy ezt tuningolás esetén ki kell kapcsolni? Már rég foglalkoztat, hogy mire való ez a beállítás tulajdonképpen, és mi megy végbe ki / be kapcsolásakor.
Jól tudod! Nézd át EZT az oldalt sok jó leírás van rajta!
Köszönöm!
Lenne egy kérdésem.
Mi van akkor ha mondjuk elinditok egy progit és kikapcsol a gép? pl. AVP2 elinditom párperc és kikapcsol (a gép). :szomoru1:
A helyedben ellenőrizném a táp feszültségeit, utána a hűtendő helyek hőmérsékleteit, és végül a szoftverkörnyezetet!
Ez a probléma nem nálad van elsőként, mostanában egyre több helyen tapasztalom! Nem akarok vészmadárkodni, de lehet, hogy valamelyik új Win frissítés teszi ezt.... Ha mindig ugyanazon a ponton történik a leállás, és újrainduláskor van "A windows súlyos hiba után állt helyre!" üzenet, akkor szoftveres lesz a hiba tuti!
Csatlakozok az előttem szólóhoz, viszont hardware hiba éppúgy előfordulhat, pl memória hiba vagy a processzorod hülyéskedik. Talán memóriánál vagy videókártyánál kontakt hiba lehet a slotban.
Windows lekapál -> újra teszed a rendszert a minimum software és driver igénnyel -> ha ezek után is marad a hiba -> akkor hardware hiba, és első körben ha több darabból van a memóriád, akkor cseréld fel őket, és /vagy vegyél ki belőlük annyit, hogy 1db maradjon bent, ha több mint 2db van benn akkor próbáld variálni őket. Ja és legelőször portalanítsd ki a gépedet, különös tekintettel a processzor hűtőjére, és ha elég ügyes és óvatos vagy akkor leszedheted a hűtőt, és új szilikonzsírt tehetsz be a proci és a borda közé, utánna persze vissz a a hűtőt óvatosan, és vissza a helyére procistól. És alap, hogy a vezetékeid jók, mindegyik rendesen bent van a csatlakozójában.
Csak magánjellegű megjegyzésem, hogy a hardverhibák okozói nagyon széleskörűek szoktak lenni!
Nekem pl. nemrég a 320Gb-os Samsung HDD-m bad sector miatt okozott iszonyatos tápegység illabilitást, a BIOS indításkor figyelmeztetett, hogy nagy a probléma, még azelőtt ilyen BIOS üzenetet nem is láttam, amikorra elpusztult végleg a HDD, addigra megjavult a tápegység zavara. A feszültségek kissé le voltak esve (+12V -> 11,2V , 5V -> 4,4V), a táp 100%-os hiszen tavaly év végén voltak cserélve a kondenzátorai, ráadásul laggolt a gép folyamatosan a merevlemez miatt..... Gyakorlatilag egy számítógép hardveres problémái éves szintű karbantartással megelőzhető volna.
Köszönöm lehet hogy segiteni fog.
tennék fel egy másik példát.
midegy hogy milyen progirol van szó (kivétel microsoft(halo), egyes Ea(spore) játék ). pl. google earth nagyon kicsi mégis kikapcsol.(a gép)
Azért szétnéznék videókártya körül is!
Ha SLI/CROSSFIRE-öd van, akkor slot-csere próba, vagy a másik fél videokarija próba, gyanítom ATI-d van, ha igen érdemes Nv-vel is kipróbálni, ha nem, akkor ATI-val! Még ellenőrizd a GPU hőfokát, ha sérültek a thermal diódák, akkor leoldhatja a tápot, ha túlmelegszik akkor csak lassít a videokártya, ez a Lassítási küszöb, ami nálam 125°C.
Üdv! Van egy régi P1 gépem... Tegnap ki akartam cserélni az alaplapot, tápot meg a procit, de fél centivel nagyobb lett, mint ami belefér. Már többször buheráltam meg újabb gépeket (többek közt az én asztalimat.), de most olyannal találkoztam a P1-ben, amit nem ismertem.A régi kapcsoló volt az. (1 és 0 van rajta és a villanykapcsolóra hasonlít) Szétszedtem az egészet, de én marha nem írtam fel, hogyan volt a 4 színű kábel (fekete, fehér, kék, barna) és a végén, amikor visszatettem a régi alkatrészeket csak emlékezetből dugdoztam vissza a 4 kábelt, és valamire rosszul emlékezhettem, mert mikor bekapcsoltam levágta a biztosítékot, de nem csak bent, hanem kint is.
Nekem nagyon fontos lenne, mert ez volt apa 1. PC-je és van egy 3 éves kisöcsém, akinek van rajt pár ismeretterjesztő játéka és azt szokta nyomkodni. És ugye ettől nem ment tönkre? :S Köszi! Bence
Üdv! Van egy régi P1 gépem... Tegnap ki akartam cserélni az alaplapot, tápot meg a procit, de fél centivel nagyobb lett, mint ami belefér. Már többször buheráltam meg újabb gépeket (többek közt az én asztalimat.), de most olyannal találkoztam a P1-ben, amit nem ismertem.A régi kapcsoló volt az. (1 és 0 van rajta és a villanykapcsolóra hasonlít) Szétszedtem az egészet, de én marha nem írtam fel, hogyan volt a 4 színű kábel (fekete, fehér, kék, barna) és a végén, amikor visszatettem a régi alkatrészeket csak emlékezetből dugdoztam vissza a 4 kábelt, és valamire rosszul emlékezhettem, mert mikor bekapcsoltam levágta a biztosítékot, de nem csak bent, hanem kint is.
Nekem nagyon fontos lenne, mert ez volt apa 1. PC-je és van egy 3 éves kisöcsém, akinek van rajt pár ismeretterjesztő játéka és azt szokta nyomkodni. És ugye ettől nem ment tönkre? :S Köszi! Bence Jah a négy kábel a tápból megy a kapcsolóhoz!
Cserélj meg két kábelt. Ne az egymás mögöttieket, hanem az egymás mellettieket, így majd jó lesz. Látatlanban ezt tudom mondani. Rosszul kötötted be, így rövidre zártad a hálózatot. Az hálózati feszültségű kapcsoló, csak óvatosan. A gépnek biztos nem lett baja, mert nem kapott áramot, a táp sem indult el.
úgy jó ha leírom majd milyen sorrendben vannak a kábelek? mert a kapcsolón van 4 kis pöcök így:
-- -- -- -- Sorrendben így vannak a kábelek bekötve? kék fekete barna fehér Remélem tudsz segíteni, hogy pontosan melyiket hova kössem!
Szia!
Kapcsoló eleje (ahol nyomkodod) Fehér Fekete Barna Kék
Én a helyedben kimérném folytonosság mérővel, ha nem akarsz még egyet durrantani!
Ez egy kétsarkú kapcsoló, Fázis nulla be, fázis nulla kimenettel, nálam másképp van kötve, mint bbb-nél, de az nem számít, ahogy dugod a hálózatba, úgy kapja a fázis / nullát...
Olyat hol tudok beszerezni? Mert nekem ez még kicsit magas...nem épp villanyszerelőnek készülök. hát most bekötöttem úgy ahogy bbb mondta, de most nem merem bekapcsolni.....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |