Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Muffin recept?
De ahhoz kell muffin sütő is Nekünk van,és egy csomó muffint szoktunk sütni! Betétnek ajánlom a szilikon betétet,és a 12-es formát A szilikonos betét azért jó,mert nagyon sokáig újrahasználható! alaprecepter nézd meg,nekem a cokis a legjobb
Jó estét mindenkinek! :kalap:
Lenne egy kérdésem, amire a véleményeteket várom. Van fent az oldalon egy hirdetésem, volt is rá jelentkező, de az volt a kérése, hogy utánvéttel... Erre nemet mondtam, így ő is távozott... Nos a részletek annyira nem is fontosak, csupán kíváncsi vagyok: mégis miért baj, ha én nem vállalom be az utánvétet? Amúgy is drágább a küldés díja, mint előreutalással vagy kézpénzbefizetéssel... Ti mit gondoltok erről? :pirul:
Az talán annyiból jobb, (a sok negatívum egyértelmű) hogy a vevő tényleg kézhez is kapja a dolgok, mert mi arra a garancia, hogy ha átutalom a pénzt, kapok is valamit? Itt persze most nem rólad van szó, de sajnos vannak ilyen emberek hogy elutalom neki az összeget, aztán többet nem is hallok felőle.... Velem is előfordult már itt HE-n az apróhirdetés kereteinj belül, de ilyenkor sajnos nem lehet tenni semmit...
Nekem egy ilyen Panasonic A1-esem van, NewVicon csővel. még alig van benne 1-2 beégés, nem is zavaró. Csak az a baj, hogy iszonyat nagy a fényigénye. Ha műtermi TV-stúdios felvételt csináltunk, nagyon szép, lágy "retrós" képalkotása volt. No meg a tűző napon kint is szép "filmes" jeleneteket lehet vele forgatni.
Pont belevaló van? Hozzad, hozzad!!!
Ez valami megfigyelőkamera lehetett valamikor, mert van egy bazi nagy doboza is, amiben maga a kamera volt. Gondolom ez valami fix helyen lehetett. Biztos jó sokat ment már. Amikor hozzám került egyből kivágta a biztosítékot és kiderült, hogy egy kis pici tantálkondi volt zárlatos. Azóta megy is.
Hát eléggé be van burkolva a cső. megpróbálom szétszedni sérülésmentesen és megnézem a típusát.
Így van, kiegészítve azzal:
Idézet: és a feladási díj, a küldőt terheli. Azaz, bukta a postadíjat, ami lehet nem kis összeg is. 500g-os csomagnál 5000Ft-os összegig 1035Ft a feladási díj. „visszajön a holmi..”
Itt a nyár, az aratás, és a gabonakörök szezonja.
A 3504*2336 pixeles 4,4 megás fájt nem tudom ide feltölteni
Nos akkor ez még egy ok arra, hogy miért ne menjek bele az utánvétbe... Ezt nem tudtam pontosan, hogy működik, ha nem veszik át a csomagot... Én csak a V@ter@'ból indultam ki, hogy ott sokan ellenzik az utánvétet!
na csináltam pár képet, de szerintem nem sok minden látszik rajta. Még a cső végén sem látok semmi írást. Megvan!!! Az alján van a papír és csak annyit látok, hogy made in japan.
Itt is jön a vihar. Már este felé volt egy, de most újabb jön.
Köszi majd kipróbálom.
megpróbáltam kicsit szétszedni, mert pont a cső alján van a papírja, azalatt meg a nyák van. Kicsit megfeszengettem a panelt és ha jól látom, akkor KV-12S típusú cső van benne. Az első betű nem biztos, de a többi 100%.csak éppen semmi infót nem találok róla.
Üdv radocziandras. A Diskepper nevű kis programot használom. Nagyságrendekkel jobb mint a windózé. Tudja töredezettségmentesíteni az át nem helyezhető blokkokat is, amit a windóz nem tud. .(System file stb.) Sok éve használom, nagyon meg vagyok vele elégedve. Ráadásul gyorsabban és hatékonyabban tud dolgozni. Rosszat nem tudok rólla mondani, csak annyit hogy néha mmc, modulkezelési hibát generál, amikor a "map" ra kattintok, hogy lássam, mi történik szemmel láthatóan a kötetben, és a prtición. Ekkor aztmondom neki, hagya figyelemn kívül, és megy tovább. A windozéval azt tapasztaltam, hogy vesznek el a fájlok, ésnem sikerül neki első neiugrásra megcsinálni amit kérek.
Most éppen töltöm lefelé, majd kiderül ,hogy mlyen.
Gyerekek, ez az AVR programozás nem is olyan nagy dolog.Csak először nem tudtam, mért nem jó, de a programozó kanócok rosszul lettek felrakva.Most csináltm először és mit kiderült nem is olyan bonyolult dolog.
Minden jót, és sok szerencsét hozzá.
Válaszom Dani494-nek.
100%-os infókat nem tudsz meg, ugyanis az, hogy ki mennyi haszonkulccsal dolgozik, eléggé üzleti titok. No meg függ az áru/alkatrész árától, s forgalmazott mennyiségétől is. Ez az érték a 2-3%-tól akár az 50-60%-ig is terjedhet. Ezért számoltam egy egységes, csak az árhalmozódást bemutató példával. A haszonkulcsból sok kiadás jön le: alkalmazottak bére, rezsi (víz, villany, fűtés), irodaház, gyártelep bérleti díja vagy az utána fizetett adó, a szállítmányozó céget fuvardíjai... A gépgyártás technikus egy amolyan kapocs a tervezés és gyártás kötött. A mérnökök által megtervezett terméknek elkészíti a gyártási fázisait, azokat ütemezve ágazatokra osztva. Meghatározza az egyes gyártási fázisokhoz szükséges gépeket, szerszámokat. Nem utolső sorban a felhasznált alapanyagokat is meghatározza. Ezek után a mérnők, gépbeállító, szerszámkészítő, gépkezelő gárdával nekiállnak a prototípus legyártására a kísérleti üzemben. Ha ez sikeres, akkor átállnak a szériagyártásra. Összehangolják a különböző munkafázisok gépeit egy meghatározott ütemtervet követve. Ha beindul a sorozatgyártás, akkor felügyeli az egész folyamatot. Nehéz számokkal meghatározni, hogy hány gép kell. Persze meglehet, mert egy ellenállásnál nagy vonalakban: kell egy ami az ellenállás magját adagolja, kell egy ami a lábait adagolja méretrevágva, egy "ráhegeszti" , egy pedig védőfestékkel látja el illetve a megfelelő jelölésekkel. Ezek mellett pedig rengeteg szállító adagoló csomagoló gép dolgozik. Bővebben: Link
Ámítástechnikában jártasabbaktól kérdezném, hogy ventit cseréltem a tápegységben, ill. ecsettel levegő fújkálással kissé megtakarítottam a gépet.
Azóta induláskor miután ellenőrizte a memóriát, "CPU nam"(e)-ig eljutva, megáll, és egy percig nem csinál semmit. Utána megy minden a megszokott szerint. Mi történhetett, kontakthiba?
Topi most írta, a talis topkban hogy feléje szakad az eső. No kérem itt is elkezdett esni. Nem mintha most gond lenne, de pár óra múlva betonozni szeretnék otthon. Tehát jó lenne, ha addigra továbbállna ez a fránya felfőzet.
Eltávolítottad az alkatrészekről az ápoló és védő "fürgeport". Kondik nem púposak? Olyan az egész, mintha kis időbe telne a stabil üzemi feszeknek a beállása.
Nem púposak, és ráadásul ennek a 7éves a tápnak, jókora hűtőfelülete van, és a kondik sem ezek közelében vannak. Néztem a BIOS-ban a fesz. szinteket, egyedül a +12V tér el valamelyest /11,79V/. A fenébe ezzel a fürgeporral.
Pedig kontakthiba-gyanús az eset.
Én ilyenkor a következőket csinálnám: - CMOS Clear (általában jumper-ral) - összes kártyát megigazgatnám, egyszeri ki-be rángatást megpróbálnék az összessel - alaplapi csatlakozókat is megigazgatnám, egyszeri ki-behúzással (tápcsatik, winchester, előlapi, stb.) - esetleg megmocorgatnám a processzort is egy kicsit a foglalatában
Sziasztok!
Zoly15-öt nem láttátok feltünni sehol? Tegnap mondta hogy nagy vihar lesz náluk...valahogy télleg eléggé vakuzot saz ég,nem lehetett kicsi. Azóta nem láttam.
Sziasztok.
Tudtok valami ingyenes jelszóvisszaszerzö programot sp3-as xp-hez?Már 2 ingyeneset megpróbáltam eggyikse ment. Üdv!
Tegnap alkottunk a testvéremmel, komolyabb évfordulós ünneplés alkalmából.
A menü a következő volt, ezt mi készítettük: - előétel: mozzarella sajtos, paradicsomos pirítóskenyér - leves: fehérboros hideg nektarinleves - főétel: mézes-borsos sertéskaraj sültkrumpli körettel - desszert: kissé különlegesebb elkészítésű gyümölcsrizs, tetején barackos borzselével (a borzselé nem lett megörökítve sajnos :finom: )
Hogy az a
Eddig éhes sem voltam most meg Jól néz ki
Ha maradt nem kell ám a kutyának adni! Majd Köbüki Zolival beszélek, hogy a postázást oldjuk meg! :finom: :finom:
Zoli15: Én sem voltam éhes, de most... Elosztjuk, ha maradt ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |