Fórum témák
» Több friss téma |
helló
nos van egy omron h3cr f típusú idókapcsolóm karácsonyi villágítást akarok vele kapcsolni, (óra perc másodperc) kapcsolású a relé beállítom és aminkor meghúz akkor ki is kapcsol hogy kéne beállítani hogy amikor egy nyomógombbal bekapcsolom 12 órát világít azután kikapcsol egy bekötési vagy beállítási séma is sokat segítene
Ha tényleg simán h3cr-f-es, akkor a kezdetnél kikapcsolt állapotból indul. Google adta ki: Adatlap
Nagyon okos kis időzítő, én egy mentőautó kék fényét "aggattam" rá. 2db ilyen időzítővel, az egyik a forgásirányt forgatta, a másik az izzót villogtatta.
Nem tudna valaki beszerzési helyet AK3001 FD -re? Ez egy nyákba ültethető "bontható wago". Itt látható pl http://www.apem.co.uk/t-blocks/AK%203001_AK%203010%20page%2079.pdf
Conradban régen kapható volt, jelenleg már nem. Máshol nem találtam.
Hello,hozzámvágtak egy régi notebookot valami nyble tipus és abban van egy clock ic vagy órajel ic vagy nemtudom ami rossz lehet,mert nem jegyzi meg a bios beállításokat.Hol tudnék ilyen(10 lábú)fekete kockát szerezni?
Szia!
BIOS-elem nincs benne? Inkább azzal lehet baj
Ez még olyan régi notesz,hogy nics benne bios elem illetve valami van de az bele van integrálva ebbe a tokba(sehe die Anlage)
Látom már! Hát, ez elég nehéz ügy! Neten szétnéznék, hátha valahol van bontott.
Üdvözlök mindenkit! Van egy miniatűr 5242021 típusjelű katódsugár csövem. Már ha típusjel egyáltalán, de más azonosító nincs rajta.Szeretnék segítséget kérni hogy milyen a lábkiosztása.Nem találok adatlapot.Ezenkívül van egy " F15P " típuselű alkatrész amiről nem tudom, hogy mi.
Szia!
Milyen készülékben volt ez a cső?
Szia!
Videó kamera.
Annak is a kis "TV"-je.
Pontosan.
Így helyes kösz a pontosítást.
Ez nemsemmi öregem, hogy még éjszaka is ilyen gyors vagy.KÖSZÖNÖM ! Azért a csőlábak kiosztása is jól jönne. Jó éjszakát! Ui. A másik alkatrész is ebben a kamerában volt , a tápnál.Egy tök zárlatot mutat, három szakadást.
Ami rajta van szám az a PartNumber lehet sajna, az alapján nehéz beazonosítani. Körbe megnézted, hogy nincs-e rajta valami más felirat, gyártó ...
Szia!
A panelen mi a jelzésük? Nem valami F betűs? Lehet, hogy biztosítékok.
Nem sajnos semmi más azonosító nincs rajta.Azt hiszem ebből a történetből nemigen lehet többet kihozni.Azért kösz, hogy foglalkoztál vele. Üdvözöllek!
Szia! Igen ez biztosíték lett csak az értéke kérdéses.Kösz a tippet. Üdv!
Helló!
Azért azt elárulhatnád, hogy mire szeretnéd használni a csövet, vagy miért kell a bekötése. Mert ha kia akarod venni a kamerából és másra használni, akkor a vezérlőrészével együtt érdemes kivenni és annak megtudni a vezérlését, így használható lesz.
Szia!
Elektromos jelek,jelalakok megfigyelésére.Ehhez az eredeti vezérlő elektronika nem jó.A kisméretű kép egyszerű módon nagyítható.
Hello!
Idézet: „Ehhez az eredeti vezérlő elektronika nem jó.” Mint ahogy gyanítom maga a cső sem.. üdv! proli007
Akkor kb mint egy szkópot akarod felhasználni? Nem lenne egyszerűbb szerezni egy szkópcsövet és ahoz építeni egy elektronikát? (nekem van csövem)
Igen, de én direkt kisméretű hordozható szkópot akarok.Nagy méretű saját készítésű van.Ez egy jó kihívás lett volna.Egyenlőre mérő funkció nélkül. Hello!
Szerintem sima képcsővel nem az igazi. Meg lehet csinálni ,de nem lesz használható igazán. Egy szkópcső sokkal fényesebb képet ad és az utánvilágítási ideje is más. Ez a kis képcső nem is elég fényes szerintem, mert nem arra tervezték. Én egyszer a szkópcsövemet akarom beüzemelni, mint valami kis monitorszerű dolgot. Azért az a házi készítésű szkóp nem lehet semmi.
Helló! Igaz ez a cső felépítésében más az eltérítés nem elektrosztatikus, hanem elektromágneses.A működési elv az ugyan az.Nem tudom a működését illetve szerkezeti felépítését illetően mi miatt nem jó.Természetesen az eltérítő erősítőt ezek figyelembe vételével kell elkészíteni. Szerszámgép vezérlési szakon végeztem , ez csak a hobbim, de szívesen tanulok. Üdv!
Azért ne gondolj nagy dologra.Ez egy csöves szkóp 5MHz-es 7cm átmérőjű csővel, de tíz éve megbízhatóan működik.A cső után viágítását illetően igazad lehet ezt nem lehet tudni. Üdvözöllek!
Én nem adnám fel ennek a picurnak a felélesztését szkópként. Nem is nehéz megoldani, még így a lábkiosztás ismerete nélkül is.
Van a saját vezérlője, ha könnyen életre tudod kelteni, akkor pillanatok alatt kitalálható, hogy mely lábak felelősek az eltérítésért. A fűtés is kimérhető, a nagyfesz már most tudjuk... Én azt csinálnám, hogy a saját panelja maradna a nagyfesz előállítására, fűtésre, és a fényerő kontraszt állításra, s csak a két eltérítés kapna új elektronikát. Egyébként ifjonc koromban (20-25 éve) próbáltam egy nagy FF tévét szkópnak. A vízszintes eltérítést egyszerűen rákötöttem egy végfok hangszóró kimenetére. A végeredmény csodás lett. Azt mondom, hogy HF, ill. kis frekikre 100kHz-ig simán, de szerintem a 1 megát is elbírná még.Link
De komoly! Ez tetszik, csak egyetlen elméleti kérdésem lenne, as pusztán tudományos kíváncsisági szinten.
Ezt meg lehet csinálni egy 14-es CRT-vel is akár? Talán még szebb képe is lenne mivel a monitornak jobb a felbontása mint a TV-nek nem? Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |