Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás
 
Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 84
(#) Directors válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 29, 2009 /
 
Rendben akkor ha lesz egy kis lóvém akkor rendelek majd mert sajnos csak egy internetes boltban találtam meg ezt az IC-t itt a HE-n nem.
(#) Ricsi89 válasza Directors hozzászólására (») Júl 29, 2009 /
 
Ahogy a képet elnézem van nekem egy ilyen tápom bár már megszabadítva egy-két cuccától. Ha kell elküldöm a megmaradt részt, mert nekem nem kell. Ez még működött mielőtt megszabadítottam a cuccaitól. A DH a TL és az opto is rajta van még érintetlenül. Ha érdekel írj privátba. Nekem már nincs rajta semmi használható dolog.
Üdv: Ricsi
(#) marel37 válasza Directors hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
Nem hiszem, hogy a táp lenne rossz hanem ahova az olvasó van csatlakoztatva. a másik panel. mert ha a dvd lejátszó be kapcsol de nem olvassa be az nem a táp mert áramot juttat rendesen.
(#) Ricsi89 válasza marel37 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /
 
Csak éppen elfelejtetted megnézni, hogy mit írt a lejátszóról. Semmi életjelet nem mutat. Szóval a táppal kell kezdeni. :yes:
(#) guliver83 hozzászólása Aug 1, 2009 /
 
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,
hogy mi lehet a baja a DVD lejátszómnak.
MEDION
A zene CD-t lehet hallgatni,
de filmet nem,vagyis elindul,csak megáll kb vagy
10-15 perc után.
(#) patexati válasza guliver83 hozzászólására (») Aug 1, 2009 /
 
Valószínű a lézeregység dvd része haldoklik de a lemezforgató motor is lehet a ludas azt megéri megpróbálni kicserélni persze ha értesz is valamt az elektronikához! Visszaolvasva vannak tippek,tapasztalatok
(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Hali!

Kicseréltem a diódát ami elszállt.Nos sajnos a gép nem éledt fel.A feszültségeket lemértem meg is vannak de a gép nem indul.Se kép se a tálca nem jön ki.

Ezekben mekkora teljesítményű a tápegység?
Csak mert ha nem lehet javítani akkor a tápot azt elrakom.Jó lesz másra használni.
(#) mihaly_robert hozzászólása Aug 17, 2009 /
 
Hello. van egy asztali dvd vm nem nagy marka es az a problemaja ha kiadok egy parancsot neki (pl adja ki a lemezt v jatsza le v illyesmi) nem tortenik semmi de szetszedtem es ha es maszekolva lehet bentrol iranyitani de igy nem latja a fej (kihuzom a lemezt a benti motor kezi forgatassal es befele behuzza magatol o de nem jelez ki semmit) a gombok kruli egok mukodnek vk vm otlete nincs azon kivul h kergessem el a dvd lejatszot a kukaba mivel mas otletem nekem mar nincs
(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») Aug 21, 2009 /
 
Valaki tud segíteni?
(#) CHZ válasza Directors hozzászólására (») Aug 21, 2009 /
 
"Ezekben mekkora teljesítményű a tápegység?"

Nézd meg a készülék hátoldalán a fogyasztását taralmazó adatokat . Abból megtudod a táp . teljesítményét .
(#) Rafael hozzászólása Aug 25, 2009 /
 
Sziasztok! :whatever:
Az asztali DVD lejátszónk eddig tökéletesen működött...
Egy szobafestés alkalmával le lett húzva a Scart a DVD-ről meg a TV-ről is. Most amikor újra csatlakoztattam szomorúan tapasztalom, hogy fut a DVD képe ferdén balra /meg közbe fentről lefelé is/ van mikor gyorsan és van mikor lassabban és közben azt írja, hogy nincs jel. A kép színes, és lemezt is lejátszik, de a kép fut tovább... Ha az AV1-be csatlakoztatom így csinál, de az AV2-be nem hoz be semmit.
(#) mizsei.robi válasza Rafael hozzászólására (») Aug 25, 2009 /
 
Csak scart-al próbáltad?Ha igen próbáld meg s-video kimeneten vagy próbálg meg másik tv vel
(#) Rafael válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 25, 2009 /
 
Holnap megpróbálom másik kábellel, meg másik TV-én is...
Azért tudnál mondani valami lehetőséget, mi okozhat ilyet?
(#) mizsei.robi válasza Rafael hozzászólására (») Aug 25, 2009 /
 
Rossz kábel,kontakthiba,szinkronjelelt valami zavarja
(#) CHZ válasza Rafael hozzászólására (») Aug 26, 2009 /
 
Lehet , hogy el lett állítva , NTSC módban is ez a jelenség . Ha van a távvezérlőn N/P gomb , azzal megpróbálhatod beállítani , vagy menűben .
(#) Lajos7404 válasza Rafael hozzászólására (») Aug 26, 2009 /
 
Lehet, hogy el lett állítva a távirányítón a video mód.
Bemégy a beállításokba és kiválasztod a gyári beállítások visszaállítását.
(#) steelbird válasza ddr hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Szia
Ha ugyanolyan dobozos meghajtó van benne, mint a számítógépekben, akkor valószínűleg találsz hozzá.
Ha nem olyan, akkor gond van. Az asztali DVD írók nem olyanok, mint egy számítógép, nincsenek felkészítve más meghajtók kezelésére, általában csak a gyárilag beleépített meghajtóval tud dolgozni a szoftverük.
Kivétellel is lehet azért találkozni, láttam már olyan távolkeleti vackot, amiben számítógépes DVD meghajtó volt és mindegy volt, mi kerül bele... de ez a ritkábbik...
(#) steelbird válasza mihaly_robert hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Szerintem kuka...
Tápfeszültségeket meg kell nézni, nem-e az esetleg, aztán bármi lehet... Digit panel, szoftver, meghajtó...
(#) steelbird válasza steelbird hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Húú, nna, ez hogy sikerült.... Én nem ddr 40534 -es hozzászólására akartam válaszolni, nem is annál kattintottam a válaszra....
A hozzászólás (#474690) bdavis85 hozzászólására íródott, bocsi!
(#) steelbird válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Szia! Sajnos, rossz hírem van... Ez a Thomson széria egy időben hibás volt, a digit proci volt a ludas. Más tipusú volt, és rendesen fagyogatott, kockázott...
De esetleg... nézd már meg a mechanikát, nem kell mindjárt mumusra gondolni...
Ha Sony mechanika (ami szerintem nem is orig. Sony), akkor nyakam rá, hogy motor hibás. A disc motor elég gyakran volt zárlatos, a sled motor pedig gyakran volt kontakt hibás, 24 Ohm eredetileg, azt hiszem, 70-80 Ohmok is mérhetők voltak...
(#) patexati hozzászólása Szept 15, 2009 /
 
Leírom ide is mindenkinek,hogy a dvd lejátszók 80%-ban lemezmeghajtó motor a ludas! Sok áramot vesz fel és melegszik a tápfeszt biztosító ic Ezért fagy meg stb! Lehet még elko hiba is természetesen! A fej egyszerűen ellenőrizhető,hogy jó e egy audio cd lemezt ha beletesztek és az megy rendesen a dvd pedíg nem akkor a lézeregység dvd része döglődik! A motort én minden esetben megnézem jó e! A hall motorokra ez a leírás nem vonatkozik! Sajna az csak a régebbi és a professzionális készülékekben található meg a megbízhatósága miatt!
(#) Riccsusz hozzászólása Szept 28, 2009 /
 
Hello, Simbio DV5305ben lévő tápegységem rosszalkodik. egy 5V 100nF-os kondi pukkant szét benne. Kicseréltem egy másikra és ugyan úgy melegedett iszonyatosan. Nekem azt mondták, hogy esetleg lehet frekvencia hiba, szerintetek mi lehet a baj ? előre is köszönöm.
(#) antal27 hozzászólása Szept 29, 2009 /
 
Sziasztok.

Lenne egy Dimarson dmr-956 asztali dvd-írom amin a kijelző elég haloványan látszik.A kérdésem az lenne mit lehetne vele csinálni,hogy távolabbról is látszódjon.Aki tud kérem segítsen.

Előre is köszönöm mindenkinek
(#) SALáta hozzászólása Okt 18, 2009 /
 
Ma kaptam egy dvd lejátszót javítani, a táp hibás. Szinte az összes kondit átcseréltem, több felpúposodott, egy dióda a hídból meg volt halva (meg a biztosíték is). Kérdésem ha az elvileg szimmetrikus feszültség között +- 12 V eltérés van okozhat- e hibát. Most úgy néz ki működik de az eltérés elég nagy, +10.2 V -12.8 V, van egy trimmer amivel ezt a két feszültséget tudom állítani, de a két feszültség együtt változik .
(#) kadarist válasza SALáta hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Szia!

Biztos, hogy szimmetrikusnak kell lennie? Ha jól működik a készülék, akkor valószínű így jó.

(#) SALáta válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Már jól működik, nem értem de most hogy már minden kondi ki lett cserélve így változik a többi feszültség is a trimmer csavarására, nagyobb feszültségtűrésű kondenzátorokra cseréltem a gyáriakat. a névlegestől üzem közben minden feszültség eltér, minden feszültség picit nagyobb. Ha névleges értéken hagyom akkor néha a készülék lefagy. Nem baj a Kínai ipar remekét sikerült újra működésre bírni.
(#) Doncso hozzászólása Okt 21, 2009 /
 
Sziasztok, egy nagy problémám van, remélem itt tud valaki segíteni.

Van egy SONY dvd lejátszó és felvevőm, sajnos elromlott, mindenképp meg szeretném javítani, mert nincs pénzem rá hogy újat vegyek, ha csak lejátszó lenne nem is érdekelne nagyon, de a felvevő funkcióért nagyon kár.

Szóval a tünet annyi, hogy bedugom, kiírja hogy WELCOME és ennyi, innen sehova, egy 30mp múlva bekapcsol még a táp venti, de semmi több. Semmi gombra nem reagál.

A tápot megnézegettem, ő két részből áll, van egyszer egy állandó része, amin a kimeneti feszültségek rendbe vannak, és van egy kapcsolt része, ami tulajdonképp működik, ha a CONT-szálára adok 5V-ot, akkor elindul, ez látja el táppal a meghajtót, 5 és 12V van itt, itt az a probléma, hogy magának a DVD nek kellene ezt kapcsolni ha bekapcsolom a készüléket, de nem kapcsolja be, olyan mintha bekapcsolás után azonnal lefagyna, próbáltam manuálisan bekapcsolni, arra gyanakodva, hogy esetleg a táp ezen részét elindító áramkör nem jó, és arra vár hogy a meghajtó rész visszajelezzen, hogy minden ok, mehet tovább, de nem sikerült, a meghajtó kvartyintott egyet, ahogy szokott de a DVD továbbra is WELCOME üzenetnél áll, és semmi nem történik.
Remélem tud valaki segíteni.
Ja igen a készülék tipusa SONY-RDR-GX220 , nagyjából 2-3 éves. Még sosem volt beleturkálva.
Mindenféle segítséget előre is nagyon köszönöm.
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Okt 21, 2009 /
 
Ja, igen, még annyit, hogy van hozzá SM, csak 6MB és nem akartam ide feltenni.
(#) Cs.Csaby hozzászólása Okt 31, 2009 /
 
Helló mindenki!
Nekem (számomra) kicsit érdekes problémám akadt...
Adott egy Thomson DHT109T DVD ami bekapcsolás után semmit nem csinál, csak az áramkörben valami "kattog" és a kattogással "párhuzamosan" a két visszajelző led egyszerre villog.
A válaszokat előlre is köszi: Csaba
(#) Bonanza02 válasza Doncso hozzászólására (») Okt 31, 2009 /
 
Elvileg ki kellene írnia a hibakódot.Nem tesz ilyet?
Az is lehet,hogy szervizkóddal kell belemenni a lelkivilágába és lekérdezni a funkciókat.Ott elvileg sok info van,még az is hogy hány órát ment a dvd eddigi életében.
Ír ki valamit még a heelo -n kívül? Egy kétjegyű számot esetleg?

Most olvasom hogy van hozzá SM,ha az szervizes manual, akkor abban benne van hogy hogy kell bemenni a szervizmenübe és hogy kell lekérdezni.
Következő: »»   20 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem