Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zsetonautomata bekötése

Témaindító: Poggiali, idő: Okt 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Poggiali hozzászólása Okt 11, 2008 /

Sziasztok!

Sziasztok nemrég vásároltunk egy Solisun szoláriumgépet és hozzá egy zsetonnal működő időzítöt. Ezt a két masinát kellene valahogy összehoznom, de nem akarom hogy valamelyikből is elmenjel az életet jelentő füst.
A szoláriumon van egy széles csatlakozó (dsc00010) a melyen 6 vezeték van ebből egy ki van kötve 3 nyilván az aotómata TÁPlálására szölgál +védőföldelés, a két szürke lehet a vezérlés, de az autómatán egy négylábú aljzat van amelynek mindegyike aktív, be van kötve (dsc0007).
Ha valakinek volna esetleg kapcsolási rajza, vagy bármilyen ötlete szívesen venném.
(#) zolee1209 válasza Poggiali hozzászólására (») Okt 11, 2008 / 4

Üdv!
Nem biztos, hogy sok információt adok, de talán több a semminél...
Én javítottam egy Solisun gép időzítőjét. Az időzítő 230~ ról jár. Az időzítés során bedobálják a zsetonokat, az utolsó zseton bedobása után vár kb egy percet (állítható), majd elindul a fő számlálás, ezzel együtt behúz egy relé. Sajnos azt nem tudom, hogy ez a relé 230-at kapcsol kifele a dobozból, vagy a kontaktra megy két vezeték, ami a szoli felől jön... Körülbelül két évvel ezelőtt foglakoztam a javítással, de emlékeim szerint kicsit eltérőek az időzítő panelei... Lehet a vezérlés is másképp történik! Több információval nem tudok jelenleg szolgálni.
(#) Poggiali válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 16, 2008 /

Köszönöm, hogy reagáltál!
Sajnos ezeket én is tudtam. Azóta viszont sikerült találni egy szólárium szerelőt, aki felvilágosított, hogy szükségem lesz egy "relépanelre"... ezt a panelt kell bekötni a "ketyegős" időkapcsoló helyére és egy hateres -remélem jól mondom- UTP kábel segítségével össze lehet kötni az autómatával. A ~230-at külön kapja.
(#) Poggiali válasza Poggiali hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Pontosítanék:
Szóval, a zsetonautómata megkapja a ~230V-ot -a gépből ,vagy direktben. A zsetonautómata egy négyeres telefonkábbellel van összekötve a relépanellel. A panel kap 15V (váltót) a szóláriumban lévő trafóról, és a solar feliratú csokiba kell bekötni a kapcsoló vezetéket (korábban ketyegős kapcsoló). Az autómatán lévő két potival lehet állítani a késleltetést (vetkőző idő) illetve az időegységet zsetononként -én nem mertem tekergetni-.
(#) zolee1209 válasza Poggiali hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

[off]Köszönöm a pontot![off]
(#) Balamber hozzászólása Jan 8, 2009 /

Sziasztok!

Nekem is hasonló ügyem van mint az előttem szólónak.
Nekem is Solisun gépem van, és egy "nyomkodós" zsetonautómatám.
Ezen beállítható, hogy egy nyomás hány perc legyen. A szolival egy 6 eres telefonkábellel kommunikál. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen protokollt használhat ez, vagy milyen jeleket továbbít a zsetonautomata a szoli felé?
A későbbikeben szeretnék csináltatni villmosmérnök ismerőssel egy komlyabb szerkezetet, ehhez kellene információt gyűjtenem.

Jelenleg ehhez a készülékhez 2 "upgradet" szeretnék csináltatni ismerőssel:
-Egyelőre marad ez a vezérlő, csak egy nagyobb kijelzőt (kb tenyérnyit) szeretnék és tudok jelenleg szerezni, ez lenne még rákötve.(Ez ki lenne téve a leendő pultra, hogy a kuncsaft jó lássa.)
-A zsetonautómata zárható dobozában lenne egy számláló ami azt számolná, hogy a gombot hányszor nyomták meg. (Lefordítva hányszor 2 percet ment a gép, ez alapján egyértelmű lenne az esti leszámolás.) Ennek is jó volna valami picike kijlező.

Ha fenti "kommunikácós"/"protokollos" kérdésemmel kapcsolatban valaki tudna felvilágosítást adni, igen hálás lennék.
(#) KOVIMELI hozzászólása Nov 24, 2009 /

SZIASZTOK!

SZOLÁRIUM ZSETONAUTOMATÁVAL KAPCSOLATBAN KÉRDEZNÉK!
A PROBLÉMÁM: UWE STARFLIGHT SZOLIGÉPET VETTEM. A ZSETONAUTOMATÁRÓL 10 MP. UTÁN INDUL EL. A SZOLIGÉPBEN LÉVŐ VEZÉRLŐ PANELEN LÉVŐ 4 GOMB KÖZÜL 2 MŰKÖDIK. ,
EZEK: 1. ÓRA SZIMBÓLUM GOMB-- NEM MŰKÖDIK
2. OFF GOMB-- NEM MŰKÖDIK
3. VENTILLÁTOR -- MŰKÖDIK
4. ARCBARNÍTÓ--- MŰKÖDIK
EGY ISMERŐSÖM MEGNÉZTE A NEM MŰKÖDŐ GOMBOKAT, MEGCSINÁLTA. SAJNOS MIKOR JÓK VOLTAK A GOMBOK, NEM LEHETETT FELKAPCSOLNI, MERT NEM MARADT MEG A GOMB, CSAK HA FOLYAMATOSAN NYOMTA. A ZSETONAUTOMATÁRÓL VALÓ 10 MP.-ES INDULÁS AZ JÓ VOLT, DE MÉGSEM MENT ÁT A SZOLIGÉPRE: AZAZ A VILLOGÁS MEGSZŰNT A KIJELZŐN, DE A GÉP MÁR NEM INDULT EL. KÉNYTELENEK VOLTUNK KIIKTATNI ÚJRA A KI-BE KAPCSOLÓ GOMBOKAT, ÍGY ÚJRA JÓ LETT A 10 MP. UTÁNI ELINDULÁS. SAJNOS NEKEM EZ ÍGY NEM JÓ, MERT KÉNYELMETLEN ÍGY A VENDÉGEKET KISZOLGÁLNI.. HA ÉRTITEK.
HOGYAN LEHET ÁLLÍTANI KÉSLELTETÉST A ZSETON AUTOMATÁN? HA RENDELEK EGY ÚJ VEZÉRLŐ PANELT A SZOLIGÉPBE, HOGYAN LEHET ÖSSZEHANGOLNI A KÉT DOLGOT?
SEGÍTSETEK, LÉGYSZI!
KÖSZI: MELINDA
(#) zsoltee0001 válasza KOVIMELI hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Lehet, meg kellene keresni 1 szakembert
(#) Moderátor hozzászólása KOVIMELI hozzászólására (») Nov 24, 2009

A nagybetűs írásmód itt mifelénk kiabálásnak minősül. Szóval ki kéne kapcsolni azt a Caps Lock gombot a jövőre való tekintettel...
(#) Poggiali válasza KOVIMELI hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Heló mindenki'!

A mi gépünket Suhajda Zsolt kötötte be (Szol-Vill Szervíz).
Nagyon korrekt, és barátságos áron dolgozik, de ha csak kérdésetek van akkor is biztosan segít. A számát nem akarom kiadni így fórumon, de a szervízben biztos megmondják.

Jó barnulást mindenkinek !

Szia Norberto! Elnézést a nagybetűkért... még új vagyok.

sziasztok!

annyit segítsetek , hogy hogyan lehet állítani a zsetonautomata késleltetésén?
köszi!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem