Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem elég lenne kb 50cm hosszon (az átfolyós melegítő előtt) ha működne! Egyébkémt nekem nem az a célom, hogy a csövet rázzam, hanem benne a "vizet", és nem kémiai átalakítást akarok végezni a vizen, csak a részecskék méretét csökkenteni, hogy minél kisebb legyen a kiválás! Egyébként lehet kapni műgyantás vízkőmentesítőt, 250000 környékén már elég jól használhatót, nálunk a cégnél van egy ilyen, a párásító berendezés előtt!
Amit én csináltam egy kollégámnak, már több, mint egy hete felszerelésre került általa. A múlt héten már szólt, hogy valami történik, mert nem kellett takarítani az eddigi helyeket. A feleségének nem szólt, várta az ő reakcióját is, és ő is szólt neki, hogy te nézd már itt most nem olyan vízköves, mint szokott...
Fúrott kútról van vizük, hidroforral. Engem is meglepett az ilyen gyors és látható eredmény... Üdv Inhouse
"A sok hozzáértő, aki eddíg csak fikázott, mosz szólhatna hozzá!"
megszolitva érzem magam. szoval. az ultrahangos tisztitás, az egy bevált eljárás az iparban. nem mai találmány. elmélete ismert, és a gyakorlatban régota használt. mem kell feltalálni a spanyol viaszt. az itt tárgyalt téma, és készülék, egy eddig ismeretlen fizikai elven kivánná a gyenge elektromos kölcsönhatást átalakitani vizkö levarázsolássá. javaslom inkább mindenki probálkozzon otthon az olom arannyá változtatásával. egyrészt annak az elmélete részben ismert, és rengeteg szakirodalmat lehet találni a régi alkimista irodalomban.
én meg épitettem egy olyan készüléket, amit miután felszereltem, folyamatosan vörösbor folyik a csapbol. (kabernet savignon) azota aki velem iszik mindenki nagyon boldog.
remélem elhiszed. mert én minden szavad elhittem.
Szia!
Milyen módon adagolja a szirupot? Vagy tablettával működik?
A viccelődés helyett, inkább megtanulhatnál már helyesen írni! "Ultragáz" amit művelsz! :bummafejbe:
Uraim!
Egyszer már szóltam, hogy ez a stílus itt nem elfogadott. Vagy beáll mindenki a sorba, vagy távozik. Ha nem megy önként, akkor megy majd másként, de a vélemény-nyilvánítás, és a másik ember ócsárolása nem ekvivalens fogalmak, ne keverje őket össze senki! Lesz szíves, aki úgy érzi, hogy reá vonatkoznak a fentiek, megfogadni, vagy önként és mihamarabb távozni! Akire nem vonatkozik, az pedig vegye úgy, hogy nem olvasta jelen szösszenetemet. Kieg.: Vicsys kolléga megelőzött...
Senki nem akarta feltalálni, csak alkalmazni! Ha ennyire vágod a témát, mostmár bizonyíthatnál is, hozzászólhatnál valami építőjellegűt! A tablettaáztatóhoz nem kell nagy tehetség!
Ha meg csak arról beszélsz, hogy ez így fizikai képtelenség, akkor iratkozz fel valami olyan helyre, ahol csak ezért jönnek össze a tagok! Visszatérve a témára, megnéztem a tisztítómat, de abban nem úgy fest, hogy tekercs van, inkább valami piezzo kristály, egy tekercs képes ekkora frekvencián jó hatásfokkal teljesítményt leadni. Viszont abban a tál aljára hat a rezgés, nem pedig a vízre! A célom az lenne, hogy ne a csövet kelljen rázni! A Ca és Mg karbonátok vezetőképessége még kérdés, csak akkor működne, ha valamennyire mágnesezhetőek lennének!
Hi smiler79!
Végre valami ami egybevág az eddigi műszaki világképemmel. Az eddigiekben favorizált induktív, kapacitív meghajtás, inverz üzemű tranzisztor, stb. nekem kicsit misztikus. Az az elgondolás viszont, hogy a vizet kell megfelelő frekin "rázni, gerjeszteni", -és nem a vízvezeték csövet-, az szerintem egy reális ésszerű elgondolásnak tűnik. Állítólag, mostanában jelent meg a kereskedelmi forgalomba, valamiféle ultrahangos "háztartási" mosógép. Fogadásom van rá, hogy itt se a mosógépet rázzák, hanem a benne lévő vizet. Ez a rezgő víz aztán majd mechanikailag roncsolja vízkövet. Nem biztos, hogy érdemes ragaszkodni a vízkő vegyi lebontásához. Jó volna tudni, hogy abba az ultrahangos mosógépbe, ha igaz a hír, milyen rezgéskeltőt használnak.
Ha sikerül leírom a tapasztalataimat, de ezt tesztelni nem nagyon egyszerü, ezért lenne jó tudni a menetszámot, vadászom a netet, de eddíg még semmi!
Hi smiler79!
Én inkább a piezós rezgéskeltőkre fókuszálnék, meg a annak a becsatolására. Zseniális lenne, ha valamit csak úgy bele kellene lógatni a vízbe. A menetszámos induktivitásos, mágneses megoldásokba én valahogy nem bízok.
Hali!
Csak szösszenet... Ha a "vízkő" már kő, akkor egy helyi kis kütyü csak a környékében képes hatni, mivel a víz összenyomhatatlan, ezért az ultrahang csak a csöveket fogja rázni.(A rázáshoz pedig a vízkő rezonanciafrekvenciája kell!) Az alpvető probléma, hogy a vízben nincs vízkő! Molekulák vannak, még kristály sincs, csak ahol már kicsapódott a kalciumkarbonat. Tehát a vízkőmentesítő készülék nem csinál semmit! Mi a fenét törne össze, amikor nincs is mit. Gondold el, hogy 1 pohár vízben feloldasz 1 kanál sót, és ezt próbáld már meg valamivel eltávolítani. Ha szabadlevegőn elforralod, akkor elkezd kikristályosodni, hasonló a vízkő is. Na erre válaszoljon egy nálam okosabb ember! üdv.: Foxi
Bocsánat! ... és a lerakódás? :hide:
Már annyiszor leírtuk, hogy nem von ki semmit!
Főleg arra kérek választ, hogy a vízben NEM lévő vízkő mert atomi szinten oldva vagyon, hogyan vízkőmentesít?(A vízkőmentesítő készüléketek erre alapoz!)
HOGYAN ÜTKÖZIK ÖSSZE A NEM LÉTEZŐ VÍZKŐ a berendezés hatósugarában (10-15cm) és hogyan fejti ki hatását a már meglévő vízkőre 10m-re a csőben! (Annyira fel van gerjesztve?Akkora a sebessége? és mi van a körülötte lévő vízmolekulákkal? Félre állnak?) Erre kérek választ!
Tudod zoli3 barátom, a helyedben nem akarnék beleőrülni a működés mechanizmusának magyarázatába, egyszerűen csak megépiteném, lehetőleg több variációban, és ha netán működne, akkor halleluja!
Az elve meg le van sz....va. Utána már ráérsz molyolni a dolgon.
Megfelelő mennyiségűre állítva a teljesítményt, a kavitáció szabályozható! És igy a vízben keletkező rezgés, a vízmolekuláknál nagyobb Ca és Mg karbonátokat roncsolná, és nehezebben tapadnának meg, nyilván megtapadnának, csak kisebb mennyiségben, és lehet hogy évente, vagy kétévente elég lenne a vegyszeres tisztítás!
Hi foxi63!
Sajnos be kell látnom, hogy jó érveket hoztál. Ezek után, következőket kérdezném, azzal a hátsó gondolattal, hogy esetleg ott lehetne valahogy beavatkozni: - A kalcium karbonát miért akar kicsapódni? - Ha már kicsapódott miért akar lerakódni a cső falára, miért nem jó neki a vízbe való lebegés? - Ha már lerakódott a cső falára, hogy lehetne onnét kulturáltan eltávolítani? Az utolsó problémára szerintem az ultrahangos módszernek azért lehet esélye. Hogy a vízben a nyomás gyengítetlenül tovább terjed, ezt kifejezetten előnynek érzem. A rezonanciafrekis megjegyzéseddel is egyetértek. Így érhető el, hogy csak a lerakódott vízkövet bombázzuk. Ugyanis ez esetben nem leoldásról, hanem kifejezetten mechanikai eltávolításról lenne szó.
Sziasztok!
Amiket a témáról olvastam: Nem vízkőmentesít! A vízkőnek kis "karmai" vannak, ezekkel faján össze tud kapaszkodni csővel, mosogatóval, másik vízkővel, mindennel, stb. Ez a holmi elvileg csak a kis karmokat töri le, így sokkal nehezebben tapad meg a felületen és nehezebben építenek telepet Tehát TOVÁBBRA is benne van a vízben! Amikor a letört karmú nekiütközik a lerakódott rétegnek, akkor nem kapják el a többiek, hanem pl. levisz egyet a helyéről.... NEM REKLÁM: Egyik ilyen készüléket gyártó honlapján van csomó írás és képek a kezeletlen (karmos) és a kezelt (karmatlan vízkőről. Bővebben: Link Saját vélemény: Egy utánépített van fenn nálunk. Továbbra is kell takarítani fürdőben, konyhában, de sokkal könnyebben lejön. Zs
Az elvadult állításokkal szemben én is szkeptikus vagyok. Nem is értek egyet mindennel. (marketingfogás: ha már a fele/negyede működik, nem hozzák vissza) Ellenőrizni mindnet lehetetlen egy átlagember számára.
DE: feltettem(!), kipróbáltam(!) és tényleg jobb a helyzet. Nem művel csodát, de az alkatrészek árát többszörösen is megéri! Zs
kedves irástudatlan barátaim. kérlek szépen benneteket olvastassátok fel ezt valakivel számotokra.
A versenytanács megállapítja, hogy az ORO-TEAM Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. 2007. októbertől 2008. augusztus 31-ig a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, illetőleg a 2008. szeptember 1-től 2008. december 15-ig terjedő időszakban a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor Vízkő-Ex Maxima termékéről televíziós reklámokban, www.vizko-ex.hu internetes honlapján, továbbá szórólapján és a termék használati-kezelési útmutatójában azt állította, hogy a. terméke a vizet lágyítja. b. - az "vízkőmentesítő készülék", a termék használatával lágyhatású vizet kapunk, a már meglévő lerakódásokat feloldja, a vízrendszer teljesen vízkőmentes lesz, a termék használata esetén kevesebb lesz a mosópor és az áramfogyasztás, internetes honlapján, továbbá folyamatosan a szórólapon és a termék használati-kezelési útmutatójában c. azt állította, hogy a készülékkel előállított víz "egészséges", d. a termék árát akciós árként tüntette fel, noha a listaáron egyáltalán nem hozta forgalomba a Vízkő-Ex Maxima terméket, azt 2007 októbere óta folyamatosan az "akciós" áron értékesíti. A versenytanács eltiltja az ORO-TEAM Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.-t a magatartás további folytatásától. persze ettöl még lehet hinni benne. istenben is rengetegen hisznek, meg a menyországban is. ja és az ufokban is.Bővebben: Link
ja! ha nem lett volna teljessen világos.
a,b,c,d, pontokbol, a cég egyet sem tudott bizonyitani!
Hi!
Ez azért várható volt. Mint említettem, kicsit elszaladt a ló az állításokkal. Amúgy, ha megnézem a listát, kb. egyikről sem írtam a tapasztalatok között, hogy tudja a jószág, (#588708) csupán azt, hogy könyebb leszedni a szutykot. Erre nem tér ki a határozat, pedig végignéztem a 24 oldalt. Zs Idézet: „kedves irástudatlan barátaim. kérlek szépen benneteket olvastassátok fel ezt valakivel számotokra. ” Talán te is mint "írástudó" elolvashattad volna a határozat indoklását is. Rájöttél volna tán, hogy a Versenyhivatal a vízlágyító hatást kifogásolta ami természetesen nincs, hiszen az összetört mészkő benne marad a vízben. De mivel így már nem tapad le a csövekben ez gyakorlatilag mindegy. Ettől még a készülék működik.
én még mindig nem értem, hogy nekem ez miért jó, hogy lokálisan pár apró helyen nem tapad le a vízvezetékre az a vízkő, hanem megy tovább...
ennyi erővel az egész nyomorult csőrendszert be kellene tekerni --- annak meg örülj, hogy szólásszabadság van, mert ha nem lenne, akkor a kamuszakemberek sem tudnák lehúzni az embereket a használhatatlan kacatjaikkal...
Nem lokálisan nem tapad le, hanem amíg ki nem folyik a csövön. A kér tekercs közt átfolyó vízben aprítja fel a "vízkőpelyheket".
Csiszolj a megfogalmazásodon, és add meg a tiszteletet a fórumozóknak, mert Te leszel írástudatlan a fórum keretein belül, ha erre még egyszer sor kerül!
Sziasztok!
Érdekelne elektromos vízkőmentesítő, ami hideg-meleg vízre köthető /négy tekercses/, és legalább 30kHz-en megy. Ha valaki épített már jól működő példányt, kérem ossza meg velem.
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy én is építek egy ilyet. Gondosan végigolvastam az összes hozzászólást, de már yo-yozik a szemem Hálás lennék, ha valaki megörvendeztetne egy olyan rajzzal, nyáktervvel, beültetéssel, ami biztosan működik (működött). Előre is nagyon köszönöm a segítséget a pákás kollégáknak.
Én ezt használom és a barátaimnak is tettszik.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |