Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hi!
Az probléma lehet szerintetek ha a képcsőre csatlakozó "tappancs" ami a nagyfesztrafó kivezetésén van el van szakadva? Már mint a gumi ahol csatlakozik a vezeték meg a tappancs rész. A vezetéknek meg a forrasztásnak nincs baja.
Mikor nincs adásra tekerve akkor simán csak a fehér zaj, ha adásra van tekerve akkor van búgás... A kondit meg megnézem köszi!
Ha nem húz ki a nagyfesz, akkor nem gond. De ha biztosra akarsz menni, akkor a repedést ragaszd le mondjuk szilóval.
A tirisztort és környékét is vizsgáld át a szekunderen. A kapcsolótranzisztorokat is nézd át ugyanitt. Ez a bekapcsolásért felelős rész.
Ok kösz!
A nagyfesz vezetéket ki lehet szedni roncsolás mentesen a trafóból vagy a képcsőből?
Természetesen ki lehet szedni a képcsőből. Egyszerűen ki kell akasztani a képcső nagyfesz. bevezetőjéből a klipszet.
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni egy SILVA SCHNEIDER tv stv051t típusú tv olyan gond van vele,hogy a képernyő teljesen fehér és vékony fehér csíkok vannak benne majdnem vízszintesen előre is köszönöm.
szasztok lene egy fontos kerdesem mivel meg nagyon amator szinten vagyok eben a tema korben segicseget szeretnek kerni, van egy MARSAL FA 2170 tv em .Aminek a kepernyoebe egy csik jelenik meg ami szines a fenyereje valtakozik ha alitom a magasfeszultsegu traf hang az van de tejes kepet nem kapok mar csereltem diodakat az aram bemenetinel es a tobit is le probaltam
Szia Kadarist! Mi okozhatja azt hogy a segédrács-feszültségem alacsony.. Orion sorkimenővel 390V Videoton sorkimenővel 350V..
Az elég kevés. 540V-nak kellene lenni a D708 katódján. Nézd át az erre a vonalra kapcsolódó alkatrészeket (ellenállások, szűrőkondik).
A másik gond hogy a sorkimenő tutira nem 15625Hz-en rezeg.. vagy ha igen akkor nagyon "váájjt" fülü vagyok.. Pedig bent vannak a távtartó papírdarabkák is. Akkor mindjárt átnézem a D708 vonalát.. hátha meglesz az a kis "kukaszökevény"
Szia!
A video-végfokozat 200V-os tápfeszültsége nincs meg. A sorkimenőről kapja a képcsőpel ezt a tápfeszt. Soros ellenállás szokott megszakadni, csak úgy magától, vagy a videovégfokozat zárlata miatt ezen a tápvonalon.
Ha vízszintes a csík, akkor a függőleges eltérítés nem működik. Vagy tönkre ment az erősítő(általában IC), vagy a tápfeszültsége ment el. De persze lehet tiltás miatt is a csík (processzoron keresztül).
A 100n 630V helyett betehetek 220n 630V ha nem találok mást... de úgyis kimegyek túrni... pedig de betyáros hideg van..
Nagyobb kapacitásút minden további nélkül beépíthetsz abba a pozícióba.
Végülis találtam egy odavalót és betettem próbának.. és félsiker.. 485V és a képcső segédrácsa szemmel láthatóan izzik,gyengén de izzik.. még mindíg kevés neki a kakaó..
Nem jó... kivettem az eredetit és betettem ezt a csere darabot és ugyan az a helyzet.. 350V megmértem az eredeti kondit és jó.. Túl szép lett volna.. kicsit félrevezetett a "jó" eredmény holott nem csináltam mást csak párhuzamosan kötöttem a kettőt és ez segített is egy kicsit,de nem ott a baj... megyek továvbb bogarászni.. Brr..
Köszönöm szépen a tanácsod át fogom nézni.
valaki válszol a nekem? már 2 hete csak lesem a forumot hogy válszol valaki a bajomra de edig mondenki foglalkszik mindenkivel csak az én bajommal nem talán fizetni kell ?
Üdv!
Nem kell fizetni csak köszönni és normálisan le kell írni amit akarsz. Olvasd vissza amiket irkálsz mert senki sem fogja kibogozni, hogy mit is akarsz pontosan! Imi
Sziasztok!
Van egy regebbi 14'' -es monitorom, amit mar amikor megkaptam, a kovetkezoket produkalta: (a gazdaja evekig nem hasznalta, de elotte nem volt baja) Szoveges modban, tehat amikor indul a gep, (BIOS vagy DOS alatt) vizszintesen szalad a kep, tehat nincs szinkronban. (hallszik is ilyenkor, hogy nagyobb a terheles, hangosabban vinnyog egy picivel) Windows alatt SVGA modban tokeletesen mukodik, (800x600 60Hz) habar kb 1.5 cm -el keskenyebb a kep mindket szele, es nem lehet jobban szethuzni. VGA modban (640x480, vagy mas fuggoleges frekvencian) viszont szinten nem mukodik, lathato, hogy kb 5 kep van egymas melett, es szalad vizszintesen. DOS alatt neha amikor teljesen eltekerem a vizszintes pozicionalo potmetert (VR301) valamelyik oldalra, es ki-be kapcsolom a monitort, minden jo. Viszont ha probalom vissza csavarni, rogton kiugrik szinkronbol. Kb 1.5 - 2 ora melegedes utan minden rendbe jon, es tokeletesen mukodik DOS es Windosban is. Megszereztem a rajzat, (csatolva) szedszedtem, es ha allitom a PLL frekvenciajat (IC401 - LM1391) a H-HOLD potmeterrel, (hallhatoan csokken a vinnyogas) akkor zar a PLL, es beugrik a kep. Viszont latszik, hogy joval vilagosabb. A baj csak az, hogy most visszakapcsolva Windowsba nem megy. Arra kovetkeztetek, hogy a PLL nem tudja atfogni a frekvencia tartomanyt valamiert, talan megvaltozott egy ellenallas erteke, vagy csokkent valamelyik kapacitas a kornyeken? Esetleg teljesen mashol lehet a hiba? Koszonom elore is a segitseget!
Szia!
Sajnos ez nem egy multisynch monitor, ígyhát kompromisszumot kell kötni. Vagy a kisebb, vagy a nagyobb frekin működik jól, egyszerre a kettő nem igazán megy.
üdv
cp2846ta-341 hitachi tv felül csíkoz: LINK kapcsolásit nem találtam még hozzá, de majd keresek. Mi lehet a hiba és hol keressem a cserélendő alkatrészt? köszi rigo
Szia!
A fügőleges eltérítés erősítője körül cserélj elektrolitkondenzátorokat. A képcső kioltásvezérlésének időzítése mászott el, azért látszódnak a visszafutott teletext-sorok a képen. Az IC adatlapja:Bővebben: Link
Csak azt nem ertem, hogy egy ilyen aranylag regi monitor (90es evek elso fele) hogy-hogy nem mukodik szoveges modban? Annak idejen ugye meg a Windows luxus volt, szinte mindenki meg DOS-t hasznalt. A regi tulaj szerint nala nem voltak ilyen problemak. Valami tehat elromolhatott. Esetleg sacc, hogy hol keressem a hibat?
Valószínű, hogy már régebben eltekergették a beállításokat úgy, hogy Windows-nál adjon jó képet. Szerintem ennyi a titok nyitja.
Hell osa de ennél jobban nemtm le írni na mindegy akor . már mint írtam .silva schneider stv 485. tipusu tv szélesvásznu.
Hiba . bekapcsol -meg mvan hang csak a kép sőtét AV is meg atennán is . De viszont a menű meg a beálitásokat szépen világossan mutatja. meg a képre isrást is mikor kapcsolgatom . jah és a Beállitásokban álitgatom a szint stb azokra reagál de viszont ha Fényt felrakom teljesen arra nem . szoval ez miért van mi lehet a hibája sok forumon kérdeztem már de senkise tudta előre is kőszi a válaszokat seitségeteket . hell |
Bejelentkezés
Hirdetés |