Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LPT portos vezérlés
nagyon köszi a kapcsolást ez alapján kiválloan müködik. örök hála
A témaindító kérdésre írnék. A XP enged portot kezelni. Azonban nem mindennek engedi. Felhasználói programnak nem engedi ezt meg és jön a Priviliged instruction. Ez nem csak portkezelésnél van így hanem minden olyan rutinnál (főleg ami assemblerbe van írva) ami alacsony szinten akar nyúlni a géphez(megszakítások leállítása pl). Az IO.dll lehet hogy megoldja a port kezelésést de ez nem minden. Ahhoz hogy minden alacsony szintű rutin menjen, létre kell hozni egy olyan kis *.sys fájlt ami saját magát kernel szintű meghajtóként állítja be(*.dll hozol létre és átnevezed). Ez a *.sys/*.dll fájl tartalmazza az alacsony szintű rutinokat is. Az XP a kernel szintű meghajtóknak pedig mindent megenged.
most tudnám miröl beszélsz az jo lenne. ha a progival kapcsolatosan akartál valamit akkor elmondom hoy én zipben kaptam 4 progit amit mindet le lehet tölteni a linkröl amit adtam csak nállam amit letöltöttem az nem müködött csak amit kicsomagoltam a zipböl. de nem raktam semmit sehova és müködött. bocsi ha nem erröl beszéltél csak nem vágom miröl beszéltél nem vok annyira méllyen benne a számitogépes progikban.
üdv zsolesz
Legegyszerűbben ennek a DLL-nek a segítségével: http://www.geekhideout.com/iodll.shtml
Az http://mselectronic.uw.hu megtalálod. BASIC, VISUAL BASIC, PASCAl, DELPHI, C nyelvre, hogy hogyan tudod az LPT portot egyszerűen vezérelni.
Sok sikert
Én LPT VU métert szeretnék csinálni ha valaki tudna segiteni bene
Hali!
Én így csináltam:
Az előző oldalon van winamphoz való leírás. Kicsit olvass vissza.
Valakinek nincs olyan leírása lpt porthoz amiben levan írva hogy melyik vereték milyen színű???
Igen! Winamphoz való!
De a leds flashing machina az lehet h a billentyűzet ledjeit villogtatja már nem emléxem rá
Nem tudja valaki hogy lehet fluoreszcens kijelzőt rakni LPT re??
Olyan szinu amit odaforrasztasz....
Nezd meg a labkiosztat es az alapjan tudod majd kovetni.
Ennel kicsit konkretabb legyel! Labkiosztas? Van konkret tipusod?
Sziasztok,
PHC, nincs részletesebb rajzod, alkatrészfelsorolással? Szeretném megépíteni, mert több mint 8 ledet kellene vezérelnem... Köszönöm előre is
hi
ja igen. kicsit összecsaptam szóval tulajdonképpen eggyetlen ic "fajtából" áll: CD4094 kb100Ft/db a többi csak a kimeneti csatlakozó és az LPT csatlakozó. végülis 2db ic felhasználásával is megoldhatod 1db ic nek 8 kimenete van ha jól emlékszem ttl szintű (de nekem nem úgy tűnik) a programozása viszonylag egyszerű. (nekem mégsem megy) Találtam hozzá egy kisebb kapcsolást, és bedobtam az adatbeviteli szekvenciákat.
Köszönöm a gyors válatsz!
Nincs esetleg valakinek egy komplett áramköri rajza a "TÖBB MINT 8 LEDes" LPT vezérlésről? Nagy segítség volna
ezt a "kis" kapcsolást a másik könnyebb megértéséért raktam fel
a strobee közös a clk közös a dat külön-külön fut szal nagy sebességgel van 48 leded.
Valahogy meglehetne csinálni hogy egy fekete-fehér laptop LCD-jét az LPT portra dudjam kötni és vezérelni??
felejtőS gondolat !!!
Hacsak nem akarsz majdnem 1 másik PC szerűt csinálni avagy 1 komoly mikroszámcsit építeni esetleg 1 propeller picből az akár vga-t is tud kezelni. Prograsmozási és hardver építési tervezési gyakorlatnak jó de más értelmét nem látom hírtelen ...
hali! felraktam én is ezt de hibát ir ki rá :S milyen verzió tipusu winamp kell hozzá? vagy te hogyan oldottad meg?
Xp alatt nem fog futni ez a plug-in. korábbi rendszereken elmegy, de xp-n nem, megcsináltam a cuccot, és millenium alatt ki is probáltam ott szépen megy. és mind1 h milyen a winamp verziója.
ennyire nemmentem le a verziós számokkal, most a legfrisseb van, meg találtam egy régebbi cd-n egy winampot, de azzal sem ment, igy hagytam, majd találtam egy oldalt ahol mondta h win 98 alatt tök jó meg miinden és akkor millenium alatt is kiprobátam, ott ment
Hali! Nekem van egy saját program ami pont erre készült: 8 led mint kivezérlésjelző. XP alatt garantáltan működik, és nem WinAmp al megy hanem a mixertől veszi a mintát. Így akinek más playere van az is használhatja. Ha valakit érdekel, szívesen megosztom.
Engem érdekelne
Holnap vagy holnapután felteszem, nincs olyan állapotban hogy most megosszam. Meg kell hozzá valami telepítési útmutató. Ugyanis nem minden hangkártya támogatta a mixer lekérdezősdit ezért egy kis trükkel van megoldva hogy minden gépen menjen. Amint tudom felteszem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |