Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Kedves topictársak!
Remélem nem tartjátok offnak, a következőket, mert ha jobban belegondolunk, a laminálással összefüggő dolog, hogy olyan formátumot kapjunk, ami kinyomtatás után a megfelelő méretet adja, beleszámolva a műnyomópapír nyúlását is, ha van ilyen! Nekem elsősorban a nyomtatóm hibáját kellett korrigálnom, de egyben minden hasonló gond megoldódott. Csak szabad szoftvereket kerestem, annak ellenére, hogy a nem ilyenek között rengeteg akadt volna, ami megoldja a problémát! Az első szempont, hogy minden nyáktervezővel működjön a folyamat, olyannal is ami nem tud értelmes fájlformátumot exportálni,(mint pl. a CM2000). Ezért az első egy olyan virtuális nyomtató keresése volt, ami képes DPI beállítással képet is(BMP-t!) nyomtatni. Ez a nyomtató a BullzipPDFPrinter Biztosan van más hasonló Vnyomtató is, ami szintén jó lenne, de én kipróbáltam vagy 4-et és egyik sem volt megfelelő, csak ez! A nyomtató beállítását a csatolt 2 képen láthatjátok. Ha a kép elkészült, át kell méretezni, amire sok program képes úgy, hogy az oldalak aránya ne maradjon meg(mert pl. nekem a szélességgel nem volt baj), de képtelenek voltak a képet normálisan kinyomtatni. Ez olyan szintű probléma, amit nem is értek, mivel minden beállítást megtettem, amit kellett, ugyanúgy, mint a kiválasztott programnál, még is rossz méretet nyomtattak(pl, Irfan View, Pain, Pain.NET, és a Win beépített nézegetői is!). A kiválasztott program nagyon tetszik, és még jól is nyomtat! Ez pedig a FastStone Image Viewer Képes átméretezni a képet(század % pontossággal) és tökéletesen nyomtat! A nyomtató beállítását a következő csatolt képen láthatjátok. Örülök, ha tudtam segíteni!
Tehát akkor csak a nyákot engeded át a görgők közt? Milyen sebességgel?
Véleményem szerint:
nem hiszek a szakaszos működésben, és nem látom értelmét a lassításnak sem. A hőelvonás probléma, ezt előmelegítéssel oldom meg, átküldöm a panelt, rendes sebességen. Ha lassabban menne át, mire kiér a vége, az eleje kihül... Majd a műnyomós nyomattal megint átküldöm. Idézet: „Majd a műnyomós nyomattal megint átküldöm.” Elég egyszer, vagy többször is kell? Nekem is van egy akciós laminálóm, de nem volt még időm átalakitani, viszont, ha enélkül is működik, akkor még jobb. Tulajdonképp van állitható hőfokú kályhám, ebben előtudom melegiteni a nyákot, és utána mehetne egyből a hengerek közé. Jövő héten próbálok (remélem).
Szia!
Kinyomtattam eagléből pdf-be egy nyáktervet lamináláshoz műnyomóra. Pofáraesés! A papír zsugorodott ?! Fél milliméterrel rövidebb a végén a lábtáv mint a beültetendő ic. Megcsináltam ugyanezt bmpből, ott trükközni kellett, irfanviewben invertálás, vízszintes elforgatás, és tökéletes lett! A műnyomó nem nyúlt egy tized millimétert sem! Idézet: „Kinyomtattam eagléből pdf-be... Pofáraesés!” Ezért nem pdf-be nyomtattam, hanem BMP-be! Az Irfan egy bizonyos nyákméret után lehagyja a rajz alját! Én nem ajánlom, de ha neked jó, akkor oké!
Minek nyomtattad ki pdf-be? Minek a trükközés?
Eagle-ből tökéletesen lehet nyomtatni bármit. Ha olyasmit is ráakarsz tenni, amit az Eagle nem tud, akkor a GerberTools-ot ajánlom.
Egyszer vagy többször küldöd át, nem gond.
Ki kell tapasztalni a nyomtatód és laminálód használatóságát. Lamináld rá, de nem kell kimaratni. Fontos az előtisztítás. Nem kell külön kályha... átküldöd nyákot és mehet a papír rá és vissza
Készülget a saját tervezésű lamináló vezérlőm
reményeim szerint , folyamatosan tudja majd szabályozni a motor fordulatszámát ,és váltja a forgásirányt is a panel már elkészült (magának laminálta a tescó szökevény) Már az alkartészek nagytöbbségét is beültettem de erről még nem készült kép .
Idézet: „Eagle-ből tökéletesen lehet nyomtatni bármit.” Feltéve, hogy nem torzítja el valami a rajzot, amit korrigálni kell!
Nem terveztél szabadonfutó diódát a relétekercsre?
Nem kifejezetten neked szántam a hsz-t csak
megszokásból a válaszra klikkeltem .
Köszi hogy észrevetted ! Most már csak a relé lábakra forraszthatom alulról , szerencse hogy ez még csak a kisérleti verzió .
Jártam már én is igy, és szintén igy orvosoltam.
Megnéztem csatolmányt
Kerestem szemüvegem, mert homályos volt Ha nincs jó géped, ami tudna makrót, akkor fotózd messzebbről (70-100cm) akkor éles lesz, bár a kép kis részét teszi ki, majd azt nagyítsd ki progival és annyit vágj le a széléből amennyit lehet... és éles marad A réznélküli felületre is lamináltál? Én is csináltam ilyet, de lejött kis idő múlva és borzasztóan nézett ki
Sajnos csak telóval tudtam "fotózni" A réznélküli felületre
rálaminált rajzolat csak a beültetést segíti , később ha a helyére kerül a cucc úgysem látszik
Én védőrétegnek vasaltam rá annó... lejött foltokban lassan... forrasztást sem bírja...
Helló !
És ezt az ammónium perszulfátot ugyan úgy kell feloldani vízben mint a vaskloridot, valamint meddig lehet tárolni? Ha kikristályosodik akkor azt megint fel lehet oldani?
Ez alapján 3-5 nap alatt kimerül, függetlenül attól, hogy használtad-e. Arra vigyázz, hogy vas-kloridot, esetleg sósavat bele ne keverj a perszulfátos oldatba, mert erős oxidálószer, és klórgáz fejlődhet.
üdv Dorgan
Nátriumperszulfát az nem merül ki, és fel lehet oldani a kristályokat. Cserébe lassú.
Szia! Azért kell kinyomtatni pdfbe vagy bmpbe hogy később ne keljen a használatához megnyitni az eaglét, és ha át akarom adni valakinek hogy használja, akkor nem biztos hogy az illetőnek van eagléja.
Még a szombaton olvastam, és azóta már lehet, hogy kaptál egy csomó tippet, sőt magad is találtál megoldást, de én nem követem ennek a fórumnak a végeláthatatlan burjánzásait, amik már ki tudja hol vannak az eredeti gondolattól.
Nos nem tudom mivel tervezel, mivel nyomtatsz, sőt ha jól emlékszem talán neked a pdf- fromátum se tetszett valamiért (holott a teljes felülnyomás opció egy nagyon remek kis lehetőség, semmi más nem tudja), de az arányok szempontjából ez mindegy is. A lényeg, hogy pl a SprintLayout-nak, és szerintem egyéb programoknak is, eleve van ilyen beépített aránymódosító lehetősége. Mellékeltem egy képet az említett program, általam írt programismertetőjéből, ami mutatja mire is gondolok.
Köszönöm, igen, közben megvan a megoldás - Itt írok róla részletesen -.
A pdf-el az a bajom, hogy amit legutóbb készítettem, az több fórumtársnál, hibásan nyomtatódott ki, nálam természetesen nem(leszámítva, hogy a nyomtatóm már akkor is torzított, csak a kis méretek mellett nem vettem észre az 1%-os hibáját). Én a CM2000-et használom, több okból, de pont az volt a lényeg a leírt megoldásban, hogy teljesen mindegy milyen nyáktervezővel dolgozunk, át lehet méretezni a rajzot pontosan, ingyenes szoftverekkel. Természetesen az ilyen szolgáltatások, amit az általad említett tervező tud, nagyon hasznosak, és mindegyik tervezőbe benne kéne legyenek! Ezen felül még van egy ok, hogy BMP-be érdemes kinyomtatni, hogy a dpi eltérésből adódó hibákat ki lehet szűrni, és javítani. Ezt egyik tervező sem tudja megoldani, csak az emberi szem.
Az enyém jól nyomtat de a 25cm-es nyákot mit most csináltam megnyújtja a meleg meg a laminálás de elfogadható!
Már miért ne merülne ki? A perszulfát-ionban az oxigén oxidációs száma -1, ami eléggé instabil vizes közegben. A stabil ox. szám -2.
Lassú, mert ugyanazon vegyület oxidálja a rezet és oldja fel egyszerre. Dorgan |
Bejelentkezés
Hirdetés |